Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Pohlreichův boj se svéráznou kuchařkou v hospodě Bolka Polívky

aktualizováno 
"Může to být velká sranda, ale taky velkej průser," říká Zdeněk Pohlreich ještě před vstupem do hospody U klauna na farmě Bolka Polívky. A opravdu je to docela boj. Kdyby to totiž bylo na Bolkovi, v jeho hospodě by se jen pilo. A tak kuchyni kraluje kuchařka trpící "provozní slepotou".

Na rozdíl od jiných podniků, které prošly pátou řadou pořadu Ano, šéfe!, na farmě v Olšanech nouzi o hosty nemají. Je tam nádherně a Bolkovy fanoušky určitě přitahuje i šance potkat mistra osobně, případně s ním i popít.

Bolek Polívka právě dokončuje a otevírá svatební altán, který označuje za budoucí gastronomickou kapličku. Šéf je trochu rozčarován, že Bolek - jako poslední herec, který ještě u nás provozuje hospodu - této letní kuchyni s udírnou věnuje větší pozornost než kuchyni restaurace, která ho živí.

Bolkova restaurace U klauna

Vydávají tam sice až 500, a někdy i 700 jídel denně, a zvládnou to dvě kuchařky, ale kvůli jídlu se podle šéfa hosté určitě nevracejí. Rád by kuchyni hospody na tak nádherném místě nasměroval ke smysluplnějšímu a přitažlivějšímu valašskému jídelnímu lístku.

Jenže posunout někam výš kuchařské umění někoho, kdo o to nestojí, to je zapeklitý oříšek. Šéfkuchařka Monika se považuje za lepší kuchařku než je Zdeněk Pohlreich a navíc dává hodně hlasitě i jadrně najevo, co si o šéfově  misi ve své kuchyni myslí. Ten proti ní, zcela překvapivě, mluví slušně a spisovně. Zřejmě i jeho zaskočila.

Hubatá Monika si navíc z šéfa nic nedělá, protože tvrdí, že to je on, kdo vaří pořád to samé. O svém vlastním kuchařském umění má ale vysoké mínění a nikdo z farmy jí to nerozmlouvá. Kdo taky? Bohém Polívka se nepovažuje za restauratéra, i když si tím splnil svůj sen: "Já nejsem žádný restauratér, já jsem rejdař, majitel té lodi, který musí ohlídat, aby se mu posádka nevzbouřila, a sledovat, kam ta loď pluje."

Pohlreich ho však tvrdě postaví před fakt, že je posledním z herců, kdo ještě svoji hospodu provozuje a nezkrachoval.

Zda je možné pohnout se z místa tam, kde manažer, provozní ani šéfkuchařka nevidí žádný prostor ke zlepšení, se můžete podívat v pondělí večer v předposledním premiérovém díle Ano, šéfe! Poučné by to mohlo být pro celou řadu hospod, protože takzvaná "provozní slepota kuchařů" se zdaleka netýká jen podniku U klauna.

Autor:




Nejčtenější

Za podivným chováním rybičky byl nádor.
Zlaté rybce vyoperovali nádor. Byla zmatená a plavala pozpátku

Dvacetiletá zlatá rybka už dlouho překonávala průměrný věk svého druhu a byla stále čilá a zdravá. Až v poslední době změnila své chování a lékař objevil...  celý článek

Zubří slečna Tula se narodila loni v květnu, takže dnes už je to přinejmenším...
Místo vojenského prostoru divoká příroda, kde zubří slečnu pokřtili Tula

Samička zubra evropského se na pastvině u středočeských Benátek nad Jizerou narodila jako první zubří telátko na území bývalého vojenského prostoru Mladá a ve...  celý článek

Ochutnávání vína. Ilustrační snímek.
Mezi zákazníky vinoték vítězí suchá bílá vína, pětina nesnáší bublinky

Zákazníci vinoték nejsou typickým vzorkem populace, předpokládá se u nich hlubší zájem o kvalitu vína a poučenost při výběru. Přesto většina z nich podle...  celý článek

Z horního patra se stále i Kiburi snaží granule dostat jazykem místo klacíkem.
Pražským gorilám zjednodušili hlavolam, na který jsou stále krátké

Když chovatelé v pražské zoo instalovali během Vánoc gorilám do expozice nový, poměrně sofistikovaný hlavolam s několika perforovanými patry, ani ve snu je...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.