Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Pohlreichův boj se svéráznou kuchařkou v hospodě Bolka Polívky

aktualizováno 
"Může to být velká sranda, ale taky velkej průser," říká Zdeněk Pohlreich ještě před vstupem do hospody U klauna na farmě Bolka Polívky. A opravdu je to docela boj. Kdyby to totiž bylo na Bolkovi, v jeho hospodě by se jen pilo. A tak kuchyni kraluje kuchařka trpící "provozní slepotou".

Na rozdíl od jiných podniků, které prošly pátou řadou pořadu Ano, šéfe!, na farmě v Olšanech nouzi o hosty nemají. Je tam nádherně a Bolkovy fanoušky určitě přitahuje i šance potkat mistra osobně, případně s ním i popít.

Bolek Polívka právě dokončuje a otevírá svatební altán, který označuje za budoucí gastronomickou kapličku. Šéf je trochu rozčarován, že Bolek - jako poslední herec, který ještě u nás provozuje hospodu - této letní kuchyni s udírnou věnuje větší pozornost než kuchyni restaurace, která ho živí.

Bolkova restaurace U klauna

Vydávají tam sice až 500, a někdy i 700 jídel denně, a zvládnou to dvě kuchařky, ale kvůli jídlu se podle šéfa hosté určitě nevracejí. Rád by kuchyni hospody na tak nádherném místě nasměroval ke smysluplnějšímu a přitažlivějšímu valašskému jídelnímu lístku.

Jenže posunout někam výš kuchařské umění někoho, kdo o to nestojí, to je zapeklitý oříšek. Šéfkuchařka Monika se považuje za lepší kuchařku než je Zdeněk Pohlreich a navíc dává hodně hlasitě i jadrně najevo, co si o šéfově  misi ve své kuchyni myslí. Ten proti ní, zcela překvapivě, mluví slušně a spisovně. Zřejmě i jeho zaskočila.

Hubatá Monika si navíc z šéfa nic nedělá, protože tvrdí, že to je on, kdo vaří pořád to samé. O svém vlastním kuchařském umění má ale vysoké mínění a nikdo z farmy jí to nerozmlouvá. Kdo taky? Bohém Polívka se nepovažuje za restauratéra, i když si tím splnil svůj sen: "Já nejsem žádný restauratér, já jsem rejdař, majitel té lodi, který musí ohlídat, aby se mu posádka nevzbouřila, a sledovat, kam ta loď pluje."

Pohlreich ho však tvrdě postaví před fakt, že je posledním z herců, kdo ještě svoji hospodu provozuje a nezkrachoval.

Zda je možné pohnout se z místa tam, kde manažer, provozní ani šéfkuchařka nevidí žádný prostor ke zlepšení, se můžete podívat v pondělí večer v předposledním premiérovém díle Ano, šéfe! Poučné by to mohlo být pro celou řadu hospod, protože takzvaná "provozní slepota kuchařů" se zdaleka netýká jen podniku U klauna.

Autor:




Nejčtenější

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

Pro vývoj kočky je nejdůležitější první rok.
U kotěte nepodceňte imunitní okno po šestém týdnu. Potřebuje vitaminy

Kočky patří mezi nejvybíravější zvířata, která si můžete domů pořídit. Domácí kočky jsou navíc závislé na stravě, kterou jim nabídnou jejich majitelé. Na trhu...  celý článek

U silnějších motorů se místo jednoduchého molitanového filtru používají...
PORADNA: Vzduchový filtr u sekačky po vyprání raději olejem nenapouštějte

Celý život peru vzduchový filtr u sekačky jarovou vodou a teď jsem se v nějaké diskusi dočetl, že správně bych ho před nasazením do stroje měl napustit olejem,...  celý článek

Další z rubriky

U nově instalovaného topení je termostat už samozřejmostí.
Češi mívají po topné sezoně nedoplatky, přitom nepoužívají účinnou regulaci

Přes 800 českých domácností se zúčastnilo průzkumu, který zmapoval chování lidí při kontrole vytápění vlastního domova. Průzkum zjistil, že polovina domácností...  celý článek

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Takto dopadnou dřevěná prkénka, o která se dlouho nikdo nestaral.
Takto skončí vaše dřevěná prkénka, když jim nedáte tu správnou péči

Domácí kuchaři se dělí na takzvané plasťáky a dřeváky podle toho, jakým dávají přednost krájecím prkýnkům. Plastové upřednostňují ti, kteří desku často dávají...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.