Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Čerstvý kmín? To jsem ještě nejedl, přiznal Pohlreich v Mostě

  18:25aktualizováno  18:25
Nabídnout hovězí steak se salátem s jahodami není dobrý nápad. A servírovat biftek s opečeným melounem? Ještě horší. Po sobotě už někteří kuchaři z Mostu a okolí ví, že přílišné experimentování se nevyplácí. Svým typickým komentářem jim to vysvětlil Zdeněk Pohlreich na mosteckém hipodromu.

Zdeněk Pohlreich v sobotu griloval na hipodromu v Mostě. Ilustrační foto | foto: Petr Kreutzer, MF DNES

Tam právě v sobotu začal fungovat nový Piknik park, prostor se šesti grily, které mohou lidé kdykoliv zdarma využít. A Pohlreich byl hlavním hostem grilovacího odpoledne.

"Maso je super, omáčka se dá jíst. S čím mám problém, je salát s jahodami. Nevidím tam žádnou spojitost, jedno je sladké jídlo, biftek má mít spíš chlapáckou chuť. Kdybyste to rozdělili, máte dvě dobrá jídla," komentoval Pohlreich soutěžní hovězí steak kuchařů z restaurace Vinařství Třebívlice.

Fotogalerie

Dalším soutěžícím vytkl moc upečené maso, jiným vytkl salát, který byl navíc. "Fuj, to je hnus," komentoval známý kuchař meloun na talíři z restaurace hotelu Cascade. "Opečený meloun s hovězím masem, to je nesmysl," vyjádřil se Pohlreich. Zkritizovat ale dokázal také nedopečené maso. "Tahle kráva umřela zbytečně," komentoval jeden z výrobků.

Ze šesti kuchařských týmů, které se zúčastnily grilovací soutěže na hipodromu, vyšli jako vítězové Martin Mládek a František Vyskočil z baru Černý anděl na zimním stadionu. Coby vítězové vyhráli osmidenní zájezd na Krétu.

Sám Pohlreich stovkám diváků na mosteckém hipodromu ukázal, jak se má dělat správný hamburger nebo několik druhů steaků. Jeden z nich byl dokonce vegetariánský – z lilku, který se plní směsí cibule, rajčat a kozího sýru. Součástí programu byla samozřejmě také kuchařova autogramiáda.

Celé odpoledne na mosteckém závodišti, kde místo koní bylo hlavní hvězdou maso z krav a lososa, bylo nakonec nějak přínosné pro všechny. Soutěžící kuchaři ukázali, že umí vařit doslova v přímém přenosu. Lidé totiž sledovali, jak steaky u grilů připravují i servírují. A lidé z Mostu mají po nově místo, kam mohou kdykoli chodit dělat vlastní steaky.

S prázdnou neodjel z Mostu ani Pohlreich. Mistr kuchař poznal díky kolegům z Třebívlic nový kulinářský doplněk, mladé výhonky kmínu, který servírovali se steakem z lososa. "Čerstvý kmín? Neděláš si p...? To jsem ještě nejedl," komentoval svým typickým způsobem Pohlreich ozdobu na talíři.





Nejčtenější

Čokoládoví jedinci (pes vlevo) jsou nestandardní, přesto se však ve vrzích...
Tibetský teriér. Posvátný posel štěstí, který se jako teriér nechová

Tibetský teriér neboli „tibeťák“ je skvělým rodinným i sportovním společníkem. Jeho výrazným znakem je nádherná jemná srst, kterou zaujme na první pohled. V...  celý článek

Nádherný úlovek z Náchodska.
Pochlubte se, jak u vás rostou. Nejlepší houbařské fotky odměníme

Čas hřibů je pro drtivou většinu nadšených houbařů tím nejkrásnějším obdobím v roce. Tedy pokud rostou, to je potom radost. Tu ovšem můžete mít i z fotoúlovků...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Kachny jsou učenlivé. Naučily se jíst malé ptáky, aby získaly lepší živiny

Divoké kachny se živí semeny, bobulemi, rostlinami a hmyzem, někdy i malými rybami. Britští vědci ale nedávno v Rumunsku poprvé „nachytali“ divoké kachny, jak...  celý článek

Další z rubriky

Instalatér, ilustrační obrázek
PORADNA: Instalatér přehodil přívod teplé a studené vody. Jak to opravit

Při výměně kuchyňské baterie se instalatérovi povedlo přehodit přívod teplé a studené vody, popisuje čtenářka Marie. Jenže odjel na dovolenou, tak se ptá,...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

S kváskem se nemusíte během dovolené rozloučit, lze ho upravit tak, abyste ho...
Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.