Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Čerstvý kmín? To jsem ještě nejedl, přiznal Pohlreich v Mostě

  18:25aktualizováno  18:25
Nabídnout hovězí steak se salátem s jahodami není dobrý nápad. A servírovat biftek s opečeným melounem? Ještě horší. Po sobotě už někteří kuchaři z Mostu a okolí ví, že přílišné experimentování se nevyplácí. Svým typickým komentářem jim to vysvětlil Zdeněk Pohlreich na mosteckém hipodromu.

Zdeněk Pohlreich v sobotu griloval na hipodromu v Mostě. Ilustrační foto | foto: Petr Kreutzer, MF DNES

Tam právě v sobotu začal fungovat nový Piknik park, prostor se šesti grily, které mohou lidé kdykoliv zdarma využít. A Pohlreich byl hlavním hostem grilovacího odpoledne.

"Maso je super, omáčka se dá jíst. S čím mám problém, je salát s jahodami. Nevidím tam žádnou spojitost, jedno je sladké jídlo, biftek má mít spíš chlapáckou chuť. Kdybyste to rozdělili, máte dvě dobrá jídla," komentoval Pohlreich soutěžní hovězí steak kuchařů z restaurace Vinařství Třebívlice.

Fotogalerie

Dalším soutěžícím vytkl moc upečené maso, jiným vytkl salát, který byl navíc. "Fuj, to je hnus," komentoval známý kuchař meloun na talíři z restaurace hotelu Cascade. "Opečený meloun s hovězím masem, to je nesmysl," vyjádřil se Pohlreich. Zkritizovat ale dokázal také nedopečené maso. "Tahle kráva umřela zbytečně," komentoval jeden z výrobků.

Ze šesti kuchařských týmů, které se zúčastnily grilovací soutěže na hipodromu, vyšli jako vítězové Martin Mládek a František Vyskočil z baru Černý anděl na zimním stadionu. Coby vítězové vyhráli osmidenní zájezd na Krétu.

Sám Pohlreich stovkám diváků na mosteckém hipodromu ukázal, jak se má dělat správný hamburger nebo několik druhů steaků. Jeden z nich byl dokonce vegetariánský – z lilku, který se plní směsí cibule, rajčat a kozího sýru. Součástí programu byla samozřejmě také kuchařova autogramiáda.

Celé odpoledne na mosteckém závodišti, kde místo koní bylo hlavní hvězdou maso z krav a lososa, bylo nakonec nějak přínosné pro všechny. Soutěžící kuchaři ukázali, že umí vařit doslova v přímém přenosu. Lidé totiž sledovali, jak steaky u grilů připravují i servírují. A lidé z Mostu mají po nově místo, kam mohou kdykoli chodit dělat vlastní steaky.

S prázdnou neodjel z Mostu ani Pohlreich. Mistr kuchař poznal díky kolegům z Třebívlic nový kulinářský doplněk, mladé výhonky kmínu, který servírovali se steakem z lososa. "Čerstvý kmín? Neděláš si p...? To jsem ještě nejedl," komentoval svým typickým způsobem Pohlreich ozdobu na talíři.





Nejčtenější

Pavel Jeřábek seče v obtížném terénu pomocí bubnové sekačky.
Proč se seká rákosí v zimě? Pak poskytne lepší úkryt pro vzácné živočichy

Rákosin v krajině v posledních letech významně ubylo a zhoršila se jejich kvalita, takže ubylo i prostoru pro drobné živočichy, kteří v něm žijí. Proto se...  celý článek

Dijonská, kremžská a plnotučná hořčice
Čtenáři iDNES.cz mají radši hořčici než kečup a vypečenou chlebovou kůrku

Před časem jsme nechali čtenáře iDNES.cz zahrát si a hlasovat, jaké mají chutě. Zatímco děti často milují kečup, dospělí naprosto jednoznačně dávají přednost...  celý článek

Ze záznamu kamery, kterou měla lední medvědice na Aljašce připevněnou na krku.
VIDEO: Kamera pomáhá odhalit, co dělá tající ledovec s ledními medvědy

Dospělou samici ledního medvěda žijící v oblasti arktického ledovce vybavili vědci kamerou, aby zaznamenávala její chování a stravovací návyky. Pro laika možná...  celý článek

Horoskop pro vaši zahradu, dům, koníčky a kondici pro rok 2017
Jaká bude letos konstelace pro vaši zahradu, domov, koníčky i kondici?

Novému roku vládne Slunce, které všestranně podporuje každou osobní aktivitu. Proto si MF nechala pro činorodé čtenáře DOMA DNES zpracovat celoroční horoskop....  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.