Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Brambory jsou poklad, tvrdí Pohlreich. Tento díl si zamilujete

aktualizováno 
Brambory jsou zdánlivě banální příloha. Jenže ne nadarmo se říká, že to je královská zelenina. Podívejte se, jak snadné může být krkonošské kyselo, kaše se sýrem a zeleninou nebo anglické fish and chips.

Až budete v neděli v podvečer na Primě sledovat druhý díl Pohlreichova pořadu Teď vaří šéf!, raději se předem najezte. To, co se odehraje na obrazovce, je ten nejdrsnější útok na chutě. Co recept, to důvod k zápisu do sešitku s recepty.

Fotogalerie

Příklad první: krkonošské kyselo. Je to typická polévka, která se občas objeví v restauraci v rámci obědového menu, ale doma ji většina kuchtíků nedělá. Podívejte se, že je to škoda a že se nemusíte této vynikající polévky bát.

Příklad druhý: Pohlreich vypráví, jak kdysi v cizině dostal na talíři něco, co se původně tvářilo jako nějaké nepovedené škubánky. Ochutnání ho však zvedlo ze židle a vymámil z kuchaře recept. Jsou to v podstatě strouhané vařené brambory se sýrem opečené na pánvi. Absolutně jednoduché a strašně dobré jídlo. Vyzkoušeno redakcí.

Od Pohlreicha očekáváme, že okoukneme i nějakou tu fintu k plotě. Ani tento díl nezklame. Ukáže, jak na to, aby se ryba nepřipalovala na pánvi a nepřišla o kůži. Už nikdy nebudete muset na talíř servírovat něco, co vypadá jako rybí šrot.

Autor:


Témata: Pohlreich, Vaření


Nejčtenější

Fiona si pomalu zvyká na vodu, která je pro hrochy tím nejpřirozenějším...
Zoo a lékaři z dětské nemocnice zachránili předčasně narozeného hrocha

Hroší samička se narodila šest týdnů před termínem a odmítala pít. Chovatelům v Zoo Cincinnati v americkém Ohiu v tu chvíli nezbývalo nic jiného, než ji...  celý článek

Možná, že časem takovýto obrázek uvidíme běžně.
Vymysleli papírovou lahev, která bude stoprocentně kompostovatelná

Kampaně na Kickstarteru bývají přímočaré. Někdo nabídne výrobek, a když je tak zajímavý, že se podaří sesbírat dost peněz na rozjezd, můžete zainvestovat...  celý článek

Nejsložitější je údržba ploch z dýhy a masivu.
Jak správně doma udržovat dřevěný nábytek: přehledný návod

Nábytku se netýkají kampaně připomínající jarní nebo předvánoční úklid. Měl by se udržovat průběžně. Nejvíce práce budete mít s dýhou a masivem.  celý článek

Políbit velrybu, to bude pro zúčastněné zážitek, na jaký se nezapomíná.
Velryba se nechala od turistů u mexického pobřeží několikrát políbit

Mořští savci nejsou žádní mazlíci, přesto američtí turisté míří na jih Mexického poloostrova právě s vidinou toho, že je budou mít doslova „na dotek“. Minulý...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.