VIDEO: Brambory jsou poklad, tvrdí Pohlreich. Tento díl si zamilujete

  • 78
Brambory jsou zdánlivě banální příloha. Jenže ne nadarmo se říká, že to je královská zelenina. Podívejte se, jak snadné může být krkonošské kyselo, kaše se sýrem a zeleninou nebo anglické fish and chips.

Až budete v neděli v podvečer na Primě sledovat druhý díl Pohlreichova pořadu Teď vaří šéf!, raději se předem najezte. To, co se odehraje na obrazovce, je ten nejdrsnější útok na chutě. Co recept, to důvod k zápisu do sešitku s recepty.

Příklad první: krkonošské kyselo. Je to typická polévka, která se občas objeví v restauraci v rámci obědového menu, ale doma ji většina kuchtíků nedělá. Podívejte se, že je to škoda a že se nemusíte této vynikající polévky bát.

Příklad druhý: Pohlreich vypráví, jak kdysi v cizině dostal na talíři něco, co se původně tvářilo jako nějaké nepovedené škubánky. Ochutnání ho však zvedlo ze židle a vymámil z kuchaře recept. Jsou to v podstatě strouhané vařené brambory se sýrem opečené na pánvi. Absolutně jednoduché a strašně dobré jídlo. Vyzkoušeno redakcí.

Od Pohlreicha očekáváme, že okoukneme i nějakou tu fintu k plotě. Ani tento díl nezklame. Ukáže, jak na to, aby se ryba nepřipalovala na pánvi a nepřišla o kůži. Už nikdy nebudete muset na talíř servírovat něco, co vypadá jako rybí šrot.