Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Další vynález na loupání uvařených vajec sází na fintu z internetu

aktualizováno 
Návodů na loupání vajec uvařených na tvrdo už byly desítky a většina z nich nefunguje. Teď se k nim přidal další, na který jeho tvůrci vybírají peníze na serveru Kickstarter.

Loupání vajec je otravná věc, proto je pravděpodobnost, že někdo přispěje, poměrně vysoká. Tato pomůcka využívá finty, která se na internetu objevila už před lety: do skleničky dáte trochu vody, přihodíte vařené vejce, uzavřete, zatřepete a pak vyndáte vejce bez skořápky.

Fotogalerie

Zatímco tento způsob můžete vyzkoušet zdarma třeba se sklenicí od okurek, na Kickstarteru se nabízí možnost financovat kampaň, kde dostanete sofistikovanou plastovou nádobku se stěnami speciálně upravenými tak, aby se podílely na rychlejším rozbití skořápky.

Celá věc má jediný háček: metoda je předváděná na starších vejcích, které lze snadno loupat i bez pomůcek. Na takováto vejce platí i známá metoda „typu zadarmo“, že vejce rozklepnete na prkýnku a poválíte pod rukou. Skořápku při této metodě sundáte rychlostí blesku.

Kdo však někdy loupal čerstvá vejce, z vlastní zkušenosti dosvědčí, že tak snadno to s čerstvým vajíčkem nejde – ani za dolary. Podle zkušeností tu lze použít jedinou metodu: vejce po uvaření hodně rychle a prudce zchladit studenou vodou, nejlépe i s ledem. Jedině pak je možné vejce oloupat tak, aby se skořápkou nešla dolů i značná část bílku. Někteří experti zkoušejí před ochlazením ještě vejce nakřápnout, známy bloger pan Cuketka zase v diskusích na svém webu vaří vejce v papiňáku v páře a pak šokově zchlazuje. Přes všechna ta opatření však bývá s čerstvými vejci problém.

Jak vy „bojujete“ s loupáním vajec? Podělte se s ostatními v diskusi.

Autor:


Témata: nápady, Vaření


Nejčtenější

Klisny se ke stádu po porodu vrací poté, co se mezi matkou a hříbětem vytvoří...
U Milovic se rodí divoká hříbata i telata. Slavná klisna uhynula

Jaro přineslo do rezervace divokých koní v bývalém vojenském prostoru Milovic smutek i spoustu naděje. Před dvěma týdny sice uhynula klisna, která přivedla na...  celý článek

U silnějších motorů se místo jednoduchého molitanového filtru používají...
PORADNA: Vzduchový filtr u sekačky po vyprání raději olejem nenapouštějte

Celý život peru vzduchový filtr u sekačky jarovou vodou a teď jsem se v nějaké diskusi dočetl, že správně bych ho před nasazením do stroje měl napustit olejem,...  celý článek

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

Larva zavíječe voskového je známá hlavně jako nepřítel včelařů.
Zavíječ, nepřítel včel, možná zachrání lidstvo před plasty. Chutnají mu

Vědkyně Federica Bertocchiniová jen shodou náhod přišla na to, že larvy zavíječe voskového si rády pochutnají na plastových taškách. Když totiž čistila svůj...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.