Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Další vynález na loupání uvařených vajec sází na fintu z internetu

aktualizováno 
Návodů na loupání vajec uvařených na tvrdo už byly desítky a většina z nich nefunguje. Teď se k nim přidal další, na který jeho tvůrci vybírají peníze na serveru Kickstarter.

Loupání vajec je otravná věc, proto je pravděpodobnost, že někdo přispěje, poměrně vysoká. Tato pomůcka využívá finty, která se na internetu objevila už před lety: do skleničky dáte trochu vody, přihodíte vařené vejce, uzavřete, zatřepete a pak vyndáte vejce bez skořápky.

Fotogalerie

Zatímco tento způsob můžete vyzkoušet zdarma třeba se sklenicí od okurek, na Kickstarteru se nabízí možnost financovat kampaň, kde dostanete sofistikovanou plastovou nádobku se stěnami speciálně upravenými tak, aby se podílely na rychlejším rozbití skořápky.

Celá věc má jediný háček: metoda je předváděná na starších vejcích, které lze snadno loupat i bez pomůcek. Na takováto vejce platí i známá metoda „typu zadarmo“, že vejce rozklepnete na prkýnku a poválíte pod rukou. Skořápku při této metodě sundáte rychlostí blesku.

Kdo však někdy loupal čerstvá vejce, z vlastní zkušenosti dosvědčí, že tak snadno to s čerstvým vajíčkem nejde – ani za dolary. Podle zkušeností tu lze použít jedinou metodu: vejce po uvaření hodně rychle a prudce zchladit studenou vodou, nejlépe i s ledem. Jedině pak je možné vejce oloupat tak, aby se skořápkou nešla dolů i značná část bílku. Někteří experti zkoušejí před ochlazením ještě vejce nakřápnout, známy bloger pan Cuketka zase v diskusích na svém webu vaří vejce v papiňáku v páře a pak šokově zchlazuje. Přes všechna ta opatření však bývá s čerstvými vejci problém.

Jak vy „bojujete“ s loupáním vajec? Podělte se s ostatními v diskusi.

Autor:




Nejčtenější

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Čokoládoví jedinci (pes vlevo) jsou nestandardní, přesto se však ve vrzích...
Tibetský teriér. Posvátný posel štěstí, který se jako teriér nechová

Tibetský teriér neboli „tibeťák“ je skvělým rodinným i sportovním společníkem. Jeho výrazným znakem je nádherná jemná srst, kterou zaujme na první pohled. V...  celý článek

Další z rubriky

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Váleček se hodí na hladké, rovné zdi.
Nejhorší sny kutila: hmoždinky a lepidla nedrží, sádra rychle tuhne

V čem začátečníci i mírně pokročilí tápou a chybují? Magazín MF Dnes ve své příloze DOMA zmapoval nejčastější problémy a doplnil je užitečnými radami, jak se...  celý článek

Ve vegetariánském řeznictví nenajdete běžné maso, ale jeho náhražky z rostlin.
Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“,...  celý článek

DHL Express (Czech Republic) s.r.o.
VEDOUCÍ ODDĚLENÍ 4PL PROJEKTU

DHL Express (Czech Republic) s.r.o.
Plzeňský kraj
nabízený plat: 45 000 - 60 000 Kč

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.