Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich

aktualizováno 
Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme na talíři možná častěji, než je nám milé. Není tedy nad to naučit se jeho různé úpravy. Salát s plátky pošírovaných kuřecích prsou připravených jen ve vroucí vodě bez špetky tuku je ideální variantou.

V nedělní podvečer nastoupil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich na obrazovku Primy v rámci pořadu Teď vaří šéf! s dalším celodenním lehkým menu (více zde).

Fotogalerie

Jako ranní vzpruhu tentokrát připravil lívance s restovaným ananasem a skořicovým cukrem, na přesnídávku uzeného lososa se salátem z bílé ředkve a jablek, na oběd ultrajednoduchá kuřecí pošírovaná prsa s bramborovým salátem, jako prostopášnou odpolední svačinku papáju s vanilkovou zmrzlinou a na večeři pohanku se zeleninou a pečenou červenou řepou.

Příprava bramborového salátu s kuřetem na první pohled nevypadá jako rychlá záležitost, v tomhle případě ale opravdu jde o velmi jednoduchou přípravu. Jen brambory si předvařte, ideálně drobnější a ve slupce. Kromě kuřecích prsou, vývaru, hlávkového salátu a běžných kuchyňských ingrediencí využijete ještě aromatické čerstvé bylinky: estragon a kerblík.

Jak připravit kuřecí prsa ve vroucí vodě

Kuřecí prsa očistěte, opepřete, osolte a vložte do mírně vroucího kuřecího vývaru spolu s odrbanou snítkou estragonu (získané lístky si dejte bokem, nasekáte je spolu s kerblíkem do salátu). Na správné uvaření jim stačí zhruba 10 až 12 minut, každopádně ale platí, že byste je neměli vařit prudce a dlouho, jinak si moc nepochutnáte.

Hotové kuřecí maso vytáhněte z vývaru.
Hotové kuřecí maso nakrájejte na plátky.
Maso by mělo být na řezu lesklé, ne matně bílé.

Když poté prsa vytáhnete z vody, měla by být pevná a pružná, ne úplně měkká na dotek. Chvilku je nechte odpočinout a nakrájejte na plátky. Ty by měly mít ideálně na řezu lesk, matně milé maso už je převařené.

Rychlý a pikantní bramborový salát jako příloha

Než se kuřecí prsa povaří, využije šéf oněch cca 10 minut na přípravu dresinku na bramborový salát. Konkrétně volí tuto pikantní kombinaci: trochu dijonské hořčice, kapku bílého vína, citronovou šťávu, přidá pepř a sůl a prošlehá. Pro správnou chuť přidá ještě cherry ocet, který dodá ten správný říz. A úplně nakonec do zálivky zašlehá rostlinný olej, aby se všechny ingredience pěkně spojily.

Nasekejte lístky estragonu spolu s pár snítkami kerblíku, později je přidáte do...
Brambory neloupejte, jen je pokrájejte na čtvrtky.
Spolu s bylinkami a dresinkem přidejte brambory do misky k šalotce.

Předvařené brambory ve slupce na chvilku přidá do vroucí vody ke kuřecímu masu, aby se prohřála. Mezitím si do salátové mísy pokrájí jednu šalotku, přidá dvě lžíce kuřecího vývaru, prohřáté brambory pokrájené na čtvrtky, nasekané lístky estragonu a snítky kerblíku, dresink a vše promíchá.

Trochu dresinku lze přidat i na natrhaná srdíčka hlávkového salátu, promíchat a můžete servírovat na talíř. Nejprve ho vyložíte hlávkovým salátem, pak na něj lehce navršíte ten bramborový a na vrch hezky vyrovnáte pošírovaná kuřecí prsa pokrájená na plátky. Ta můžete ještě lehce osolit a chuťově osvěžit pár kapkami kvalitního olivového oleje.

Autor:




Nejčtenější

Lachtan stáhl holčičku pod vodu.
VIDEO: Lachtan strhl malou dívku do vody. Myslel, že je to pochoutka

Opět se potvrdilo, že s divokými zvířaty není radno si zahrávat. Poučení si ponese do života malá holčička, pro kterou se stalo zábavné krmení lachtana...  celý článek

Vizualizace budoucí podoby výsadby u hřbitovní zdi, tzv. babiččiny zahrádky.
Zahradu klidně budujte postupně, nejdůležitější je koncept

Tato zahrada skýtá útočiště vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Místo užívá komunita lidí, z nichž každý jeden může přispět k jeho budování. I když není...  celý článek

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

V červené knize Mezinárodního svazu ochrany přírody jsou nártouni filipínští...
Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna

Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna filipínského, což se dosud nikde ve světě nepovedlo. Mládě se narodilo 1. května v chovné stanici na...  celý článek

Reece Wepener se svým úlovkem
Měli prázdnou ledničku, tak vypluli rybařit. Chytili 70kilového kanice

Tři kamarádi se vypravili rybařit poblíž Perthu na západě Austrálie. Místo toho, aby si jen normálně doplnili lednici běžnými rybami, chytili na háček...  celý článek

Další z rubriky

Domácí klobásky se salátem
Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, jak překvapit hosty...  celý článek

Proměněná terasa, připravená k odpočinku a lenošení.
Jak zabydlet jižní terasu: kobercem, paletami a teplomilnými rostlinami

Proměnit holou, zhruba desetimetrovou terasu tak, aby se na ní dalo příjemně pobývat a moc to nestálo, není úkol úplně jednoduchý. Rady zahradního architekta...  celý článek

Fish&Chips je tradiční britské lidové jídlo.
Kvůli Fish&Chips už nemusíte do Británie. Snadno si je připravíte doma

Fish&Chips je jedno z nejproslulejších ostrovních jídel a ochutná je snad každý, kdo Velkou Británii navštíví. Podívejte se, jak snadno můžete rybu s hranolky...  celý článek

Vyfoťte, vystavte, prodejte
Vyfoťte, vystavte, prodejte

Prodávejte jednoduše přes mobilní aplikaci Bazar eMimino.cz.




Brit Premium Adult L 15 kgBrit Premium Adult L 15 kg

Porovnejte ceny, pročtěte recenze a objednejte přímo u nás.

www.Heureka.cz

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.