Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kulinářská dekadence: vejce předvařená na hniličku budou v obchodech

aktualizováno 
Předvařené vejce Dippy egg stačí zalít horkou vodou z rychlovarné konvice, počkat pět minut a máte perfektně uvařené vejce na hniličku. Má být hlavně určeno lidem, kteří jsou líní nebo neschopní uvařit si ho klasickým způsobem. Na britský trh se začnou dodávat už v září.

Předprodukční vzorek má zatím ručně psaný popisek. | foto: Profimedia.cz

Komentáře v zahraničních diskusích označují tento nový produkt jako konec normálního světa či vrchol degenerace lidské společnosti. Už jenom proto, že za jedno vejce se bude platit asi jeden a půl libry (přes 45 Kč).

"Ó bohové, je to jen pro ty miliony lidí, co neumí uvařit obyčejné vajíčko," ozvaly se hlasy. Na druhou stranu zazněly i ohlasy, které nový výrobek chválí a označují ho jako užitečný pro lidi, kteří si v práci chtějí dát vejce na svačinu a nemají v kuchyňce k dispozici nic než varnou konvici.

Fotogalerie

Výrobce definuje předvařená vejce jako jednoduchý způsob pro lidi, kterým dělá potíže uvařit vejce tak, aby žloutek zůstal perfektně tekutý a krémový. Proti obavám ze salmonely výrobce bojuje pasterací polosyrových vajec.

Návod k použití je jednoduchý: vejce se vyjme z plastového sáčku, vloží zpět do kelímku a zalijete vroucí vodou z varné konvice. Pak se zavíčkuje a počká pět minut. A pak už se může konzumovat. Místo klasického kalíšku lze použít vytvarované víčko.

Mark Hodson, mluvčí firmy Porks Farm, která bude Dippy egg do maloobchodu distribuovat od září, je přesvědčen, že se nový výrobek na trhu uchytí. "Těší nás, že můžeme přinést do tradiční kuchyně další inovaci," dodal.

Své si neodpustila místní televizní kuchařka Delia Smithová. "Nebuďte líní, je to tak snadné. Dejte vejce do hrnce se studenou vodou. Přiveďte vodu do varu a stáhněte plamen. Za tři minuty bude hodně naměkko, za čtyři na hniličku a za pět bude skoro na tvrdo, jen střed žloutku bude polotekutý," radí těm, kteří se vaření vejce opravdu bojí.

Autor:




Nejčtenější

Lachtan stáhl holčičku pod vodu.
VIDEO: Lachtan strhl malou dívku do vody. Myslel, že je to pochoutka

Opět se potvrdilo, že s divokými zvířaty není radno si zahrávat. Poučení si ponese do života malá holčička, pro kterou se stalo zábavné krmení lachtana...  celý článek

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

Vizualizace budoucí podoby výsadby u hřbitovní zdi, tzv. babiččiny zahrádky.
Zahradu klidně budujte postupně, nejdůležitější je koncept

Tato zahrada skýtá útočiště vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Místo užívá komunita lidí, z nichž každý jeden může přispět k jeho budování. I když není...  celý článek

V červené knize Mezinárodního svazu ochrany přírody jsou nártouni filipínští...
Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna

Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna filipínského, což se dosud nikde ve světě nepovedlo. Mládě se narodilo 1. května v chovné stanici na...  celý článek

Další z rubriky

Takto by mělo vypadat správně rozpálené uhlí.
Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také odhodlají vyzkoušet své umění u grilu. Nabízíme krátké...  celý článek

Proměněná terasa, připravená k odpočinku a lenošení.
Jak zabydlet jižní terasu: kobercem, paletami a teplomilnými rostlinami

Proměnit holou, zhruba desetimetrovou terasu tak, aby se na ní dalo příjemně pobývat a moc to nestálo, není úkol úplně jednoduchý. Rady zahradního architekta...  celý článek

Domácí klobásky se salátem
Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, jak překvapit hosty...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.