Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kulinářská dekadence: vejce předvařená na hniličku budou v obchodech

aktualizováno 
Předvařené vejce Dippy egg stačí zalít horkou vodou z rychlovarné konvice, počkat pět minut a máte perfektně uvařené vejce na hniličku. Má být hlavně určeno lidem, kteří jsou líní nebo neschopní uvařit si ho klasickým způsobem. Na britský trh se začnou dodávat už v září.

Předprodukční vzorek má zatím ručně psaný popisek. | foto: Profimedia.cz

Komentáře v zahraničních diskusích označují tento nový produkt jako konec normálního světa či vrchol degenerace lidské společnosti. Už jenom proto, že za jedno vejce se bude platit asi jeden a půl libry (přes 45 Kč).

"Ó bohové, je to jen pro ty miliony lidí, co neumí uvařit obyčejné vajíčko," ozvaly se hlasy. Na druhou stranu zazněly i ohlasy, které nový výrobek chválí a označují ho jako užitečný pro lidi, kteří si v práci chtějí dát vejce na svačinu a nemají v kuchyňce k dispozici nic než varnou konvici.

Fotogalerie

Výrobce definuje předvařená vejce jako jednoduchý způsob pro lidi, kterým dělá potíže uvařit vejce tak, aby žloutek zůstal perfektně tekutý a krémový. Proti obavám ze salmonely výrobce bojuje pasterací polosyrových vajec.

Návod k použití je jednoduchý: vejce se vyjme z plastového sáčku, vloží zpět do kelímku a zalijete vroucí vodou z varné konvice. Pak se zavíčkuje a počká pět minut. A pak už se může konzumovat. Místo klasického kalíšku lze použít vytvarované víčko.

Mark Hodson, mluvčí firmy Porks Farm, která bude Dippy egg do maloobchodu distribuovat od září, je přesvědčen, že se nový výrobek na trhu uchytí. "Těší nás, že můžeme přinést do tradiční kuchyně další inovaci," dodal.

Své si neodpustila místní televizní kuchařka Delia Smithová. "Nebuďte líní, je to tak snadné. Dejte vejce do hrnce se studenou vodou. Přiveďte vodu do varu a stáhněte plamen. Za tři minuty bude hodně naměkko, za čtyři na hniličku a za pět bude skoro na tvrdo, jen střed žloutku bude polotekutý," radí těm, kteří se vaření vejce opravdu bojí.

Autor:




Nejčtenější

Obsluhující makak vás v civilizované zemi překvapí.
Z opičí obsluhy jsou hosté nadšeni, pro zoologa to má úroveň cirkusu

Obsluhující makak, oblečený jako číšník, přijde většině hostů nesmírně roztomilý. A tak si jich majitel restaurace Kajabukija v Ucunomiji, hlavním městě...  celý článek

Roztomilost malým mopsům zůstane a nudní rozhodně nejsou. Když ho dobře...
VIDEO: Jakého psa vybrat do města? Nabízíme pět tipů, navrhněte další

Ideální pes do městského bytu neexistuje. Respektive je to každý pes, který je správně socializovaný a vychovaný tak, aby nepůsobil problémy svému majiteli ani...  celý článek

(Ilustrační foto)
Proti komárům, klíšťatům i ovádům pomohou bylinky, skořice i levandule

Zatím není zcela jasné, proč někdo komáry, ovády a klíšťata láká víc a někdo méně. A tak o prvně jmenovaných říkáme prostě, že obtížnému hmyzu „voní“. Jenže co...  celý článek

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
Známe vítěze letní fotosoutěže o pět grilů. Nejúspěšnější byly krevety

Od začátku srpna jste hlasovali, které recepty se vám líbily z příspěvků posílaných do redakce v rámci fotosoutěže o pět grilů a dalšího příslušenství. Z...  celý článek

Další z rubriky

Knihovna vznikla z nových bedýnek ze smrkového dřeva, natřené jsou vodou...
Proměna pokoje do mexického stylu. Svépomocí a s omezeným rozpočtem

Minimální náklady, zachování původního gauče na spaní a dobrý pocit z výsledku, to byly Lenčiny podmínky, když se jako majitelka jednopokojového bytu o...  celý článek

(Ilustrační foto)
Proti komárům, klíšťatům i ovádům pomohou bylinky, skořice i levandule

Zatím není zcela jasné, proč někdo komáry, ovády a klíšťata láká víc a někdo méně. A tak o prvně jmenovaných říkáme prostě, že obtížnému hmyzu „voní“. Jenže co...  celý článek

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
Známe vítěze letní fotosoutěže o pět grilů. Nejúspěšnější byly krevety

Od začátku srpna jste hlasovali, které recepty se vám líbily z příspěvků posílaných do redakce v rámci fotosoutěže o pět grilů a dalšího příslušenství. Z...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.