Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kulinářská dekadence: vejce předvařená na hniličku budou v obchodech

aktualizováno 
Předvařené vejce Dippy egg stačí zalít horkou vodou z rychlovarné konvice, počkat pět minut a máte perfektně uvařené vejce na hniličku. Má být hlavně určeno lidem, kteří jsou líní nebo neschopní uvařit si ho klasickým způsobem. Na britský trh se začnou dodávat už v září.

Předprodukční vzorek má zatím ručně psaný popisek. | foto: Profimedia.cz

Komentáře v zahraničních diskusích označují tento nový produkt jako konec normálního světa či vrchol degenerace lidské společnosti. Už jenom proto, že za jedno vejce se bude platit asi jeden a půl libry (přes 45 Kč).

"Ó bohové, je to jen pro ty miliony lidí, co neumí uvařit obyčejné vajíčko," ozvaly se hlasy. Na druhou stranu zazněly i ohlasy, které nový výrobek chválí a označují ho jako užitečný pro lidi, kteří si v práci chtějí dát vejce na svačinu a nemají v kuchyňce k dispozici nic než varnou konvici.

Fotogalerie

Výrobce definuje předvařená vejce jako jednoduchý způsob pro lidi, kterým dělá potíže uvařit vejce tak, aby žloutek zůstal perfektně tekutý a krémový. Proti obavám ze salmonely výrobce bojuje pasterací polosyrových vajec.

Návod k použití je jednoduchý: vejce se vyjme z plastového sáčku, vloží zpět do kelímku a zalijete vroucí vodou z varné konvice. Pak se zavíčkuje a počká pět minut. A pak už se může konzumovat. Místo klasického kalíšku lze použít vytvarované víčko.

Mark Hodson, mluvčí firmy Porks Farm, která bude Dippy egg do maloobchodu distribuovat od září, je přesvědčen, že se nový výrobek na trhu uchytí. "Těší nás, že můžeme přinést do tradiční kuchyně další inovaci," dodal.

Své si neodpustila místní televizní kuchařka Delia Smithová. "Nebuďte líní, je to tak snadné. Dejte vejce do hrnce se studenou vodou. Přiveďte vodu do varu a stáhněte plamen. Za tři minuty bude hodně naměkko, za čtyři na hniličku a za pět bude skoro na tvrdo, jen střed žloutku bude polotekutý," radí těm, kteří se vaření vejce opravdu bojí.

Autor:




Nejčtenější

Jakub Vágner s Antonínem Beckem
Háčky bez protihrotů zraní ryby daleko více než s hrotem, tvrdí rybář

V dalším dílu pořadu S Jakubem na rybách se rybář Jakub Vágner vypravil s kamarádem Antonínem Beckem na jezero Za Valem lovit kapry ze břehu. Když konečně...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Čerpadlo Gardena s automatem
Čerpadlo do sudu zalije zahrádku, ale nepočítejte s velkým kropením

Sud na dešťovou vodu na zahradě používá většina zahrádkářů. Byla by škoda, když už náhodou občas zaprší, pouštět vodu do kanálu. Je lepší využít ji na zalévání.  celý článek

Stromy u Kožichovic na Třebíčsku jsou obsypané tisíci housenek bourovce...
VIDEO: Housenky zabydlely stromy na Třebíčsku, ale nijak neškodí

Hemžící se housenky v útvarech podobných pavučinám osídlily větve stromů v okolí Třebíče. Jsou to hnízda bourovce březového, nočního motýla, kterého sice v...  celý článek

Další z rubriky

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Kontroly se týkají jen velkých klimatizací.
Povinná kontrola klimatizací: jak se rodí fámy, které hýbou veřejností

Od 1. ledna 2017 platí pro majitele tepelných čerpadel a klimatizací nová povinnost provádět každoroční kontroly těsnosti a vést evidenční knihu. Majitelé...  celý článek

Kuskus s grilovanou zeleninou
VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu. Ukáže, jak...  celý článek

Vyfoťte, vystavte, prodejte
Vyfoťte, vystavte, prodejte

Prodávejte jednoduše přes mobilní aplikaci Bazar eMimino.cz.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.