Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Podívejte se na přípravu marmelády z červených cibulek krok za krokem

aktualizováno 
Češi dovedou zavařit téměř vše, tak proč k zásobám ve spíži nepřidat i vynikající marmeládu z cibule?

Italská cibulová marmeláda (marmelatta di cipolle di tropea) je v podstatě čatní s lákavou konzistencí i barvou zavařeniny z červeného ovoce. Její jedinečnou chuť nejvíce oceníte v kombinaci s chutí zralých sýrů či grilovaného masa.

Recept na cibulovou marmeládu

Budete potřebovat 1 kg červených cibulek, 1 panáka koňaku, 2 dl bílého vína, 300 g cukru krupice, 300 g třtinového cukru, 2 bobkové listy a 2 až 3 hřebíčky.

Červenou cibuli oloupejte a pokrájejte na měsíčky.

Červenou cibuli oloupejte a pokrájejte na měsíčky.

Pokrájenou červenou cibuli zalijte v misce koňakem i vínem.

Pokrájenou cibuli zalijte v misce koňakem i vínem.

Přisypte oba druhy cukru.

A přisypte oba druhy cukru.

Červené cibulky oloupejte, pokrájejte na měsíčky a v misce zalijte koňakem a bílým vínem. Přidejte bobkový list, hřebíčky a přisypte oba druhy cukru.

Všechny ingredience důkladně promíchejte.
Všechny ingredience důkladně promíchejte.
Misku překryjte fólií a nechte cibuli v ledničce přesně 6 hodin marinovat.

Vše důkladně promíchejte, misku překryjte fólií a nechte směs v ledničce 6 hodin marinovat.

Vše důkladně promíchejte, přikryjte fólií a nechte v lednici přesně šest hodin marinovat, ani o minutu déle.

Po šesti hodinách marinování přendejte směs do kastrólku.
Na mírném plameni nechte směs 30 minut bublat za občasného jemného promíchání.
Na mírném plameni nechte směs 30 minut probublávat za občasného jemného promíchání; až zhoustne a vytvoří se sirup.

Po šesti hodinách marinování přendejte směs do kastrólku a na mírném plameni nechte zhruba 30 minut probublávat za občasného jemného promíchání.

Pak všechno – kousky cibule, usazený cukr i šťávu – přendejte do kastrůlku. Na mírném plameni nechte směs 30 minut probublávat za občasného jemného promíchání. Marmeláda za tu půlhodinku zredukuje na poměrně hustou hmotu, spojenou krásným voňavým sirupem.

Chcete-li hotovou cibulovou marmeládu skladovat, můžete ji přendat do sklenic, zavíčkovat a sterilovat.

Chcete-li hotovou cibulovou marmeládu skladovat, můžete ji přendat do sklenic, zavíčkovat a sterilovat.

Hotovou cibulovou marmeládu podávejte vychlazenou, případně ji naplňte do skleniček, zavíčkujte a sterilujte. Klidně vám pak rok vydrží. Podává se ke zralejším sýrům, jako je třeba parmazán či pecorino, nebo k masu.

Další inspiraci pro své vaření můžete načerpat dnes v nedělní podvečer na televizi Prima, kde bude Ital Emanuele Ridi připravovat nejen tuto cibulovou marmeládu, ale i tagliatele se špekem a kapustou či marinovanou vepřovou kotletu na mléce.





Nejčtenější

Lachtan stáhl holčičku pod vodu.
VIDEO: Lachtan strhl malou dívku do vody. Myslel, že je to pochoutka

Opět se potvrdilo, že s divokými zvířaty není radno si zahrávat. Poučení si ponese do života malá holčička, pro kterou se stalo zábavné krmení lachtana...  celý článek

Reece Wepener se svým úlovkem
Měli prázdnou ledničku, tak vypluli rybařit. Chytili 70kilového kanice

Tři kamarádi se vypravili rybařit poblíž Perthu na západě Austrálie. Místo toho, aby si jen normálně doplnili lednici běžnými rybami, chytili na háček...  celý článek

Takto by mělo vypadat správně rozpálené uhlí.
Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také odhodlají vyzkoušet své umění u grilu. Nabízíme krátké...  celý článek

V červené knize Mezinárodního svazu ochrany přírody jsou nártouni filipínští...
Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna

Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna filipínského, což se dosud nikde ve světě nepovedlo. Mládě se narodilo 1. května v chovné stanici na...  celý článek

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

Pro maminky, které potrápil zpropadený triple test
Pro maminky, které potrápil zpropadený triple test

Až si budete lámat hlavu nad tím, kam o prázdninách umístit své ratolesti, přečtěte si několik (uživatelkami) osvědčených tipů.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.