Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Připravte se na zimní koulovačku. S pistolí nebo samostřílem

aktualizováno 
Už ani tak tradiční zábava jako koulování se neobejde bez novodobých vynálezů. A protože se zima blíží, měli byste se pořádně připravit.

Pistole na sněhové koule se třemi tvořítky | foto: Profimedia.cz

Nejnovější pomůcky pro zimní bitvy jsou zkonstruovány na bázi praku, který vrhá koule silněji a dál, než když je vrhnete rukou. Některé až do dálky dvaceti metrů. Toho by si měli být vědomi rodiče, když už dětem svěří do rukou takovou "zbraň".

Nejpokročilejší modely nejen střílejí, ale pomáhají dětem i tvarovat dokonalé koule. Ten na titulním obrázku dokáže jediným zavřením tvarovaného zásobníku udělat dokonce tři koule najednou. Během sněhové války pak malí bojovníci mají zásobu na to, aby se mezi jednotlivými výpady nemuseli zdržovat výrobou nového střeliva. Tento prak koupíte za zhruba 25 dolarů.

Pistole s jedním tvořítkem koulí.

Pistole s jedním tvořítkem koulí

Jednoduchý prak na koule

Jednoduchý prak na koule

Metač koulí ve tvaru samostřílu

Metač koulí ve tvaru samostřílu

Házedlo prodlužuje dráhu hodu.

Házedlo prodlužuje dráhu hodu.

Vyrábí se ale i v jednodušší, levnější verzi (zhruba za polovinu) a má jen jedno tvořítko. Praky na vrhání sněhových koulí se prodávají i ve tvaru samostřílu. Zajímavou variantou je i vrhač koulí bez gumy. Pomocí tvořítka vytvarujete kouli a prohnutý plast usměrňuje a urychluje hod.

Kleštěmi na sníh si můžete udělat zásobu koulí.

Kleštěmi na sníh si můžete udělat zásobu koulí.

Házecí tyč

Házecí tyč

Sněhoví válečníci si ale mohou vymyslet jinou strategii. Mohou "pracovat" ve dvojici. Jeden za barikádou vyrábí koule a druhý pálí po nepříteli. K tomu se jim budou hodit kleště podobné těm na zmrzlinu, jsou pouze větší. A druhý z dvojice pak bleskově v rychlém sledu sází koule do košíku vrhací tyče.

Autor:




Nejčtenější

Miloslav Jirků z Biologického centra Akademie věd ČR instaluje hmyzí hotel.
K Milovicím se vracejí divoké včely. Pomáhat jim začaly i hmyzí hotely

Divoké včely, tedy další klíčová skupina živočichů se pomalu vrací do rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice. Pastva divokých koní,...  celý článek

Jakmile se pohne voda třeba pohybem ryby, kriticky vyvážené boilies se pohybuje...
Jak dostat na háček zkušeného kapra. Ošálí ho kriticky vyvážená boilies

Pro kapraře jsou boilies standardem, jak nalákat na háček ty největší kousky. V některých vodách, kde jsou mraky rybářů, jsou však už tak zkušení a chytří, že...  celý článek

Nejroztomilejší jsou podle redakce Playtvak.cz štěňata argentinské dogy. A...
Sedm nejroztomilejších štěňat, od bígla přes bernardýna po retrívry

Přestože je už z fyziognomie štěňat zřejmé, zda z nich vyrostou drobci, nebo obři, dokážou současně klamat tělem. Jen tak může někomu připadat nejroztomilejší...  celý článek

V sobotu se konal za obrovského zájmu festival Náplavka Street Food na...
Inspirace z ulice: 10 jídel, která na dovolené rozhodně ochutnejte

Takzvaný streetfood se pomalu usazuje už i u nás, ale pouliční gastronomie je tady teprve v začátcích. Podívejte se s námi na deset v zahraničí typických...  celý článek

Hroch Karl Wilhelm po příjezdu do dvorské zoo zkoušel nový výběh se staršími...
Dvorská zoo přišla o mladého hrocha. Uhynul zřejmě po kousnutí od samice

V zoo ve Dvoře Králové nad Labem uhynul dvouletý samec hrocha Karl Wilhelm. Utrpěl zranění v tříslech zadní nohy, kvůli němuž dostal otravu krve. Hodně toho...  celý článek

Další z rubriky

Staré střechy lze nátěrem renovovat. Stav před renovací
Natřením střechy můžete prodloužit její životnost i o dvacet let

Ač se to zdá nemožné, i staré eternitové šablony lze nátěrem zachránit a prodloužit jejich životnost. Je to přitom daleko levnější než rekonstruovat celou...  celý článek

Kukuřice je plná cenných živin. Využijte, že je její sezona, a grilujte o sto...
Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme podle Koko“, která vychází v magazínu Víkend, nabízí celou...  celý článek

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.