OTÁZKA:
Ahoj Kamu. Zajímalo by mě, jaké máš zkušenosti s čistotou kuchyní (a zázemí vůbec) v asijských zemích. Tuším, že jsi na FB psala, že to neodpovídá evropským hygienickým normám (ačkoli je jasné, že i tady se najde spousta "skvostů"). Ptám se hlavně kvůli tomu, že se často setkávám s předsudky na toto téma - asi především díky mnoha bistrům "čínského typu", zprávám o hygienických kontrolách a zavřených provozovnách... Nicméně málokdo zde má zkušenost s "neexportovanou" restaurací tak jako ty. Například i v Sapě má člověk kolikrát pocit, že hygiena zaujímá skoro až poslední místo...
Vláďa
Kamila Rundusová:
Ahoj Vláďo,
divil by ses, jaké mají některé restaurace v Sapě hygienické standarty oproti nějakým českým restauracím. Z velké části jsou to dle mě předsudky. Velké množství českých hospod mají kuchyně zdaleka horší. Ve Vietnamu mě překvapilo, že ačkoliv krájí maso pomalu na zemi, všechno je čisté a Vietnamci si narozdíl od českých kuchařů, před každou úpravou jídla umejí ruce. V Thajsku jsem se setkala i s horšími podmínkami, ale nebyly nijak zvlášť markantní. Opět když to srovnám s nějakými českými podniky...
29.7.2015 9:21