Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Ptejte se na vše o tmelech a pěnách

  9:00aktualizováno  9:00
Od 10 do 14 hodin máte možnost zeptat se na vše, co vás zajímá o použití tmelů a PU pěn. Odpovídat bude specialista David Fríbert.

Univerzální tmel s technologií Flextec lze použít i k běžnému tmelení, má neutrální charakter | foto: Henkel

Tmely v domácnosti působí jako záchranný balíček, který má za úkol ochránit stavbu od veškerých poruch konstrukce. Mnohé z nich poslouží i jako první pomoc v situaci, kdy je zapotřebí například zamezit zatékání do stavby po dobu, než se přistoupí k profesionální opravě. A v situacích, kdy by otálení s první pomocí nakonec přivodilo daleko větší náklady na opravu, než když se alespoň provizorně zasáhne ihned.

Existují speciální tmely pro každou příležitost - pro opravu okapů, střech, pro zatěsnění trhlin či speciální - voděodolné, tmely použitelné při vyšších teplotách nebo dokonce kamnářské. Ptejte se, který tmel vyřeší váš problém, jaké jsou jeho vlastnosti a jak ho nejlépe aplikovat.

On-line poradna k použití tmelů a PU pěn

David FríbertNa vaše dotazy dotazy bude odpovídat David Fríbert, specialista výrobce Henkel. On-line poradna začíná v 10:00, ptát se můžete do 14:00. Odborník bude okamžitě reagovat na vaše dotazy, po 14. hodině už pak bude odpovídat jen na dotazy, které došly do dvou odpoledne a na které zatím nestačil odpovědět.

Základní okruh témat pro vaše dotazy:

- v jaké situaci použít ten který tmel
- kdy a jak použít speciální druhy tmelů (tepelně odolné, kamnářské, voděodolné atd.)
- proč, kdy a jak využít univerzální tmel na všechno, kdy je naopak vhodnější použít speciální tmely
- zásady použití PU pěn, v jakých podmínkách je lze využít, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými druhy

vstup do poradny

Autor:




Nejčtenější

V červené knize Mezinárodního svazu ochrany přírody jsou nártouni filipínští...
Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna

Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna filipínského, což se dosud nikde ve světě nepovedlo. Mládě se narodilo 1. května v chovné stanici na...  celý článek

Reece Wepener se svým úlovkem
Měli prázdnou ledničku, tak vypluli rybařit. Chytili 70kilového kanice

Tři kamarádi se vypravili rybařit poblíž Perthu na západě Austrálie. Místo toho, aby si jen normálně doplnili lednici běžnými rybami, chytili na háček...  celý článek

Vizualizace budoucí podoby výsadby u hřbitovní zdi, tzv. babiččiny zahrádky.
Zahradu klidně budujte postupně, nejdůležitější je koncept

Tato zahrada skýtá útočiště vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Místo užívá komunita lidí, z nichž každý jeden může přispět k jeho budování. I když není...  celý článek

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

Lachtan stáhl holčičku pod vodu.
VIDEO: Lachtan strhl malou dívku do vody. Myslel, že je to pochoutka

Opět se potvrdilo, že s divokými zvířaty není radno si zahrávat. Poučení si ponese do života malá holčička, pro kterou se stalo zábavné krmení lachtana...  celý článek

Další z rubriky

Telecí klopsy na grilu připravil šéf z mletého telecího a hovězího masa.
VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár dalších ingrediencí a můžete na grilu vytvořit pochoutku, která...  celý článek

Domácí klobásky se salátem
Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, jak překvapit hosty...  celý článek

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.