Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Rajčata i blumy zpracuje Pohlreich v kuchyni lehce, svižně a elegantně

  0:16aktualizováno  0:16
Udělat si čas na přípravu poctivé snídaně se vyplatí, v tom má šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pravdu. Nehoní vás pak mlsná a nebudete zajídat hlad sladkými tyčinkami nebo planým jídlem. Obložená bageta vás možná zasytí, ale boj s linií a radost z chuti dobrých čerstvých surovin jste v tu chvíli vzdali.

S nějakou dramatickou dietou si přitom Zdeněk Pohlreich v životě ani ve své kulinářské show Teď vaří šéf! vrásky nedělá, i když na jakousi racionální kuchyni vlastně přešel. A výsledky má, stačí se na něj podívat (více v rozhovoru s ním „Když je to čerstvý, je zdravý vepřový i ryby“).

Zdeněk Pohlreich otevřeně přiznal závislost na cukru. Zbavil se jí:

Přitom se dnes kromě omezení konzumace bílého cukru, pečiva a těstovin v podstatě ničeho nezříká. Rád si užívá života, takže jeho jídelníček zůstal pestrý a plný chutí a dokázal si to po svém zkombinovat s radami odbornice přes výživu. Jedno ze svých celodenních menu opět nabídne v úterý večer na Primě a začne ryze originální snídaní plnou vitamínů i minerálů.

Prostě hned po ránu vytáhnete mixér a připravíte si zeleninový drink, se kterým opravdu nic neošidíte, kombinace těch nejzralejších cherry rajčátek s bazalkou vás pěkně nakopne. A protože období smrkajících a pochrchlávajících jedinců je tu, šéf se nebojí přihodit do něj mimo jiné stroužek čerstvého česneku. Přidá i praktický tip, jak zabránit tomu, aby z vás pak česnek netáhl v tramvaji.

Chod za chodem, hlad mít nebudete. A nechybí sladký dezert

Na dopolední svačinku či lehký oběd pak šéf poradí s přípravou zapečených plněných rajčátek s vejcem tak, abyste nepřipálili pekáč. Navíc si k této bílkovinové bombě připravíte lilkový kaviár a máte energii na další hodiny.

Zdravé a chutné denní menu

„Pořád je potřeba maximálně využívat potenciálu přírodních ingrediencí, než to pak dohánět pytlíkama či práškama,“ konstatuje Pohlreich při dochucování lilkové směsi, která je současně i pěknou ukázkou využití čerstvých sezonních surovin.

A pro rajsky našlápnutý den nechybí na jídelníčku ani ryba a kuře. Konkrétně mořský vlk s kari omáčkou, ke které šéf není líný připravit zeleninový vývar, protože si chce užít plné chuti, nešetří limetovou šťávou ani čerstvým koriandrem. Rovněž lehké kuře pak připraví pěkně šťavnaté, v solné krustě.

A dezert? I obyčejné blumy se dají vyšperkovat tak, že je z nich sladký zlatý hřeb. Stačí je naložit do skvěle ochucené marinády s balzamikovým octem a badyánem a upéct v troubě. Chuť na sladké si přijde na své, přitom se vůbec nemusíte cítit provinile, naopak si tu sladkou radost užijte. Vyzkoušet to můžete i se švestkami, možná je ještě máte na zahradě a nevíte, co s nimi.

Autor:




Nejčtenější

Fenka mopse Peppa se zhruba před měsícem ujala tří opuštěných koťat nalezených...
VIDEO: Fenka mopse se dojemně stará o tři opuštěná koťata z ulice

Když tři opuštěná slepá koťata nalezená na ulici v Londýně přivezli na začátku listopadu do útulku Battersea Dogs and Cats, byla to pro fenku mopse jménem...  celý článek

Ajabu poznává svět kolem sebe a začíná si hrát. (23. 11. 2016)
Malého Ajabua berou do party gorilí rošťáci, zajímavý je i pro Bikiru

Půlroční batolící se potomek samice Shindy je čím dál samostatnější a ochrannou náruč matky vyhledává jen výjimečně. Zato se učí rošťačit s puberťákem Kiburim...  celý článek

Kachní prsa marinovaná v cukru a soli se šalotkovou marmeládou a arašídovou...
Marmeláda ze šalotky je bomba. Nejen ke kachním prsíčkům

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde vždycky nabídne překvapivá řešení, jak zdánlivě obyčejné jídlo obléci do nového hávu. V nejnovějším dílu sezonní...  celý článek

Dětská kosmetika, po které se vaše dítě neoprudí
Dětská kosmetika, po které se vaše dítě neoprudí

Recenze si přečtěte na eMimino.cz.




Philips HD3037 Viva CollectionPhilips HD3037 Viva Collection

Porovnejte ceny, pročtěte recenze a objednejte přímo u nás.

www.Heureka.cz

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.