Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Britský recenzent strhal Československou restauraci v Londýně

aktualizováno 
Nelichotivé hodnocení čtyř hvězdiček z deseti si v recenzi novináře Matthewa Normana z listu The Telegraph vysloužilo oblíbené útočiště našich krajanů v Londýně. "Toto je jídlo pro pravé chlapy, a to asi nejsem," povzdychl si nad talířem tlačenky.

Konzumuje se tu pod dohledem bývalých státníků | foto: Československá restaurace

Restaurace je součástí Československého národního klubu, který funguje už od roku 1939. Sídlí ve West Hampsteadu na ulici West End Lane a patří k němu i restaurace a bar.

Recenzent navštívil restauraci společně s přítelem, o kterém věděl, že kdysi navštívil Českou republiku a má zkušenosti s našimi národními pokrmy.

Norman byl nejvíc šokovaný tím, na co jsou provozovatelé restaurace nejpyšnější - interiérem, který se od otevření prakticky nezměnil. "Tady zůstali ještě v Dubčekově éře, jako by Česko bylo stále komunistickou zemí. Ocitli jsme se v pekle," komentoval skličující atmosféru.

Restauraci najdete v severozápadním Londýně

Možná si recenzent vybral k návštěvě špatný den. Na Nový rok atmosféře nepřidalo vypnuté topení. "Je to velmi osvěžující," prohlásil jeho přítel, když objal radiátor. Naopak se zahřáli nedostatečně vychlazeným pivem.

Pochválili sledě s cibulkou a kyselou okurkou, chutnalo jim i kyselo. "Jenom kdyby mi ty nakrájené kusy klobásy neevokovaly guláš Winstona Smithe, servírovaný jídelnou v románu 1984," ostří si vtip na adresu restaurace.

Naději vkládali do guláše, mysleli, že se zahřejí teplým jídlem. Bohužel byl vlažný, rozehřála je až chilli paprička servírovaná na mase. "Že by začali konečně topit?" doufali zprvu.

Interiér se od otevření restaurace nezměnil

Zkusili tedy ještě další jídla. Bohužel kachna pro ně nebyla právě křehká, zato špatně zbavená peří, červené zelí příliš tekuté. "A tím bramborovým knedlíkem bych nechtěl dostat do hlavy," poznamenal recenzent.

Další ochutnávání vzdali. Dorazila je servírka, která odmítla placení kartou. "Jistě, kdo by měl v Československu v roce 1968 kreditní kartu," přidal další sarkasmus recenzent. Nakonec restauraci "omilostnil": "Pokud jste ochotni trávit čas na jídlo jako v románu Milana Kundery, vezmete si teplé spodní prádlo a nechcete moc utratit, mohu vřele doporučit.

 

Autor:




Nejčtenější

Housenka zavíječe zimostrázového
PORADNA: Mám skoro zničený buxus od zavíječe. Co proti tomu mohu dělat

Na začátku května jsem zjistila, že mi buxus na zahradě skoro sežral zavíječ zimostrázový. Myslím, že to tentokrát ještě přežil, ale bojím se, aby se to příští...  celý článek

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Pstruh obecný potoční
Pstruh potoční je už dnes skoro ohrožená ryba, tvrdí rybář Jakub Vágner

Kvůli kormoránům i lidem je dnes pstruh žijící v potocích vzácností, říká Jakub Vágner v novém dílu pořadu S Jakubem na rybách. Probere techniky lovu pstruhů.  celý článek

Vizualizace budoucí podoby výsadby u hřbitovní zdi, tzv. babiččiny zahrádky.
Zahradu klidně budujte postupně, nejdůležitější je koncept

Tato zahrada skýtá útočiště vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Místo užívá komunita lidí, z nichž každý jeden může přispět k jeho budování. I když není...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.