Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kdo miluje čokoládu, vyzkouší Pohlreichův čokoládový bezlepkový koláč

  0:04aktualizováno  0:04
Kdo má rád dobrou čokoládu, ten ocení Pohlreichovu nedělní čokoládovou „smršť“ v dalším premiérovém dílu pořadu Vařte jako šéf v nedělní podvečer na Primě.

Už jen vidět drsného šéfa jako cukráře rozplývajícího se nad kvalitní čokoládou je zážitek. Chlapácky sice začne nakládáním a přípravou kančího masa, aby ho posléze mohl zalít čokoládovou omáčkou, ovšem pak už přijdou na řadu recepty na samé typické čokoládové laskominy.

Jak na bezlepkový koláč

Ale dozvíte se mimo jiné třeba i to, jak se v Belgii šňupe čokoláda nebo jak se za války simuloval nález na plicích vdechováním práškového kakaa.

Zlatým hřebem je ovšem recept na žádaný bezlepkový koláč, jehož příprava vypadá triviálně a výsledek skvostně. V jedné míse šéf ruční metlou rozšlehá šest vajec, ve druhé rozpustí ve vodní lázni tabulku čokolády, v další utře změklé máslo s cukrem. Pak k máslu s cukrem přidá rozšlehaná vajíčka a opět metlou pořádně promíchá, aby se všechny ingredience dobře spojily.

Do vzniklé hmoty přidá kakaový prášek a zase směs důkladným promícháním metlou spojí. Pak ještě přilije čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, promíchá a těsto bez jakékoliv mouky je hotovo (přesný recept najdete na zde).

Než těsto nalijete do dortové formy, radí šéf vyložit její dno pečicím papírem a boky vymazat máslem. Povrch těsta je samozřejmě vhodné uhladit. Peče se v troubě rozpálené na 180 °C zhruba 25 až 30 minut. Šéf koláč podává se šlehačkou ochucenou pravou vanilkou (viz fotogalerie), přidat můžete i čokoládovou ozdobu, malinovou omáčku a lístek máty.

Autor:




Nejčtenější

Čokoládoví jedinci (pes vlevo) jsou nestandardní, přesto se však ve vrzích...
Tibetský teriér. Posvátný posel štěstí, který se jako teriér nechová

Tibetský teriér neboli „tibeťák“ je skvělým rodinným i sportovním společníkem. Jeho výrazným znakem je nádherná jemná srst, kterou zaujme na první pohled. V...  celý článek

Nádherný úlovek z Náchodska.
Pochlubte se, jak u vás rostou. Nejlepší houbařské fotky odměníme

Čas hřibů je pro drtivou většinu nadšených houbařů tím nejkrásnějším obdobím v roce. Tedy pokud rostou, to je potom radost. Tu ovšem můžete mít i z fotoúlovků...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Kachny jsou učenlivé. Naučily se jíst malé ptáky, aby získaly lepší živiny

Divoké kachny se živí semeny, bobulemi, rostlinami a hmyzem, někdy i malými rybami. Britští vědci ale nedávno v Rumunsku poprvé „nachytali“ divoké kachny, jak...  celý článek

Další z rubriky

Pronajímání domů a bytů on-line je stále populárnější.
Půjčujete chalupu přes internet? Dejte si pozor na majetek

Důvěra Čechů ke krátkodobým sezonním pronájmům chalup nebo rodinných domů prostřednictvím on-line služeb roste. Na serverech typu Airbnb, Couchsurfing nebo...  celý článek

Instalatér, ilustrační obrázek
PORADNA: Instalatér přehodil přívod teplé a studené vody. Jak to opravit

Při výměně kuchyňské baterie se instalatérovi povedlo přehodit přívod teplé a studené vody, popisuje čtenářka Marie. Jenže odjel na dovolenou, tak se ptá,...  celý článek

Rybenka domácí (Lepisma saccharina)
Rybenky milují vlhko a tmu. Zbavíte se jich i bez chemie

Drobný světloplachý hmyz, který možná občas zahlédnete v koupelně nebo v komoře, velkou paseku nenadělá. Pokud se ovšem nepřemnoží. Jak tomu zabránit? Pomoci...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.