náhledy
Obří borůvkový větrník z odpalovaného těsta, ideální letní moučník, který chutná nejlépe úplně čerstvý.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Ingredience potřebné na obří borůvkový větrník z odpalovaného těsta.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Ve větším silnostěnném kastrolu přiveďte na plotně k varu odměřenou vodu s trochou soli a rozpuštěným máslem.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Vroucí tekutinu odstavte, vmíchejte do ní naráz vařečkou veškerou polohrubou mouku a obsah kastrolu důkladně vymíchejte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Kastrol s těstem vraťte na mírný oheň a za stálého obracení hmotu prohřívejte. Jamile vytvoří na vařečce knedlík, vše odstavte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Horké těsto přeložte do mísy robotu, při nízkých obrátkách je chlaďte a do vlažného zapracujte postupně vejce, jedno po druhém.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Lepivé těsto rozdělte na 3 díly, každý rozetřete do máslem vytřené kruhové formy a pláty ve vyhřáté troubě upečte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Na jeden z upečených zchladlých plátů rozetřete třetinu připravené pevné šlehačky a dále přidejte vrstvu borůvkové náplně.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Na náplň položte druhý plát a postup plnění zopakujte - šlehačkou zatřete prohlubně na plátu těsta a přidejte borůvkové želé.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Vrchní pečený plát potřete třetím dílem šlehačky, přidejte posyp nastrouhanou čokoládou a čerstvé borůvky a hned servírujte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Čerstvé borůvky určené na borůvkovou náplň povařte krátce (aby se ovoce nerozvařilo na kaši) v kastrolu s cukrem i citrónovou šťávou a hmotu odstavte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Rozvar pak zahustěte pudinkovým práškem vymíchaným s džusem, hmotu přiveďte opět zvolna k varu a za stálého míchání ji provařte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Tento borůvkový dort je v podstatě obrovský větrník naplněný šlehačkou a fajnovou borůvkovou vařenou náplní. Ta nesmí být příliš řídká ani tuhá, ale „tak akorát“.
Autor: www.e-knihovnicka.cz