Domácí nudle jsou luxusní a stojí za to se s těstem jednou za čas poprat a udělat si jich zásobu. Ani nočky do zavářky ze stejného těsta nejsou od věci.
A potřebné suroviny? Jen ty nejzákladnější: 240 g polohrubé mouky, 2 vejce a zhruba 4 lžíce studené vody. Toť vše.
Jak na domácí nudle |
Postup najdete pěkně přehledně krok za krokem ve fotogalerii. Vine se jako příběh o tom, jak se mouka s vajíčky přeměnila na ty nejjemnější nudle, které se budou v poctivém vývaru úžasně rozplývat na jazyku.
Jen ještě pamatujte na pár důležitých pravidel úspěchu. Vězte, že přesné množství mouky nelze určit, záleží na obsahu lepku a její schopnosti vázat tekutinu. Řiďte se citem a hmatem, těsto by mělo být pružné, ale zároveň pevné. Příliš mouky vede k drobení těsta.
A co je na přípravě domácích nudlí nejtěžší? Vyválet těsto opravdu dotenka, dost jsem se zapotila. Maruška říkala, že už je to dobré, ale já válení brala jako posilovnu.
Další praktické i nepraktické rady a tipy pro domácnost i zahradu najdete v listopadovém čísle časopisu Krásný venkov.