náhledy
"Cotillon" je francouzsky ples. Není tedy divu, že dortíky stejného jména připomínají roztančené krinolíny.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
"Cotillon" je francouzsky ples. Není tedy divu, že dortík stejného jména připomíná roztančenou krinolínu.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
"Cotillon" je francouzsky ples. Není tedy divu, že dortík stejného jména připomíná roztančenou krinolínu.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Ingredience potřebné k přípravě pravých francouzských cotillionů
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Zahřátou smetanu vyšlehejte s máslem, odváženým cukrem a vejcem do podoby řídké pěny.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Smíchejte mouku s trochou prášku do pečiva a jemně prosátým kakaem.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Sypkou směs vmíchejte do smetanové pěny a těsto rychle rozetřete do pekáčku vystlaného pečicím papírem.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Povrch uhlazeného těsta v pekáčku posypte čokoládovými šupinami a plát upečte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Upečený vychladlý plát z pekáčku vyjměte a vypíchejte z něj kolečka o průměru budoucích zákusků.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
V rendlíku rozvařte směs lesního ovoce s trochou vody a propasírujte ji přes jemné sítko.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Šťávu nalijte zpět do rendlíku, přidejte cukr smíchaný s čirým dortovým želé a vše provařte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Když začne ovocný rosol tuhnout, rozlijte jej do poloviny výšky formiček v silikonovém platu.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
V rendlíku na plotně přiveďte zvolna téměř k varu sladkou smetanu s vanilkovým cukrem.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
V kotlíku nad párou ušlehejte oddělené žloutky s moučkovým cukrem do podoby husté pěny.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Do žloutkové pěny zašlehejte oslazenou horkou smetanu a opět vše nad párou vyšlehejte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Nakonec přidejte do horké pěny nabobtnalou plátkovou želatinu a nechte ji rozpustit.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Vanilkovou pěnu míchejte do vychladnutí, pak ji rozdělte na ovocný rosol.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Ovocný rosol nechte ztuhnout a nalijte na něj vanilkový krém.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Ještě než světlá vanilková pěna ztuhne, přiklopte každý kousek tmavým piškotovým plátkem a nechte zákusky dobře ztuhnout.
Autor: www.e-knihovnicka.cz