náhledy
Japonský vaječný pudink se přikryje pokličkou a vaří zhruba 5 minut v páře.
Autor: video.iDNES.cz
Vajíčko a kousek kuřete, překvapivě jedny ze základních ingrediencí japonského pudinku.
Autor: video.iDNES.cz
Kompletní ingredience potřebné na přípravu japonského vaječného pudinku.
Autor: video.iDNES.cz
Sušený rybí vývar koupíte ve specializovaných obchodech s japonskými (případně asijskými) ingrediencemi.
Autor: video.iDNES.cz
Potřebovat budete i trochu japonského rýžového vína na vaření.
Autor: video.iDNES.cz
Do vody rozklepněte vajíčko, přidejte sušený kuřecí vývar, trochu rýžového vína a rozšlehejte hůlkami.
Autor: video.iDNES.cz
Očistěné kuřecí maso nakrájejte na kousky. Můžete ho nechat i s kůží, pokud ji máte rádi.
Autor: video.iDNES.cz
Do keramického šálku s víčkem (tzv. chawan, čti čavan) vložte kousek krabího masa, pár kousků kuřecího a kousek petrželky.
Autor: video.iDNES.cz
Obsah šálku zalijte našlehanou vaječnou směsí.
Autor: video.iDNES.cz
Pudink vaříte v páře zhruba 5 minut, pomocí obyčejné špejle si ověříte, jestli je hotovo (uvařené maso by se na ni nemělo lepit).
Autor: video.iDNES.cz
Podle receptů Marka Hory, šéfkuchaře japonské restaurace Yamato, už umíte připravit rybí vývar, vařenou ředkev, sushimi a teď i vaječný pudink.
Autor: video.iDNES.cz
Hotový vaječný pudink
Autor: YAMATO, Marek Dienstl
V jakémkoliv menu japonské kuchyně je základem kvalitní rýže vařená v rýžovaru.
Autor: YAMATO, Marek Dienstl
Japonské vánoční menu: nechybí pečená ryba ani bramborový salát. Každý týden vám přineseme další recept.
Autor: YAMATO, Marek Dienstl
Základem japonské polévky osuimono je vývar z řasy a sušeného tuňáka.
Autor: YAMATO, Marek Dienstl
Jeden z možných chodů menu japonské kuchyně: daikon no nimono, tedy vařená bílá ředkev
Autor: YAMATO, Marek Dienstl
Plátky syrových ryb neboli sashimi, podávané pod vznešenějším názvem otsokuri.
Autor: YAMATO, Marek Dienstl