náhledy
Kachní prsa s křupavou kůrčičkou jako lehký oběd podle šéfa.
Autor: FTV Prima
Kachní prsa nejprve pečlivě očistěte. Kůži na nich ponechte, jen ji nařízněte do pruhů.
Autor: FTV Prima
Na rozehřáté pánvi si nejprve na sucho opražte nasekané vlašské ořechy, které přidáte do salátu.
Autor: FTV Prima
V nádobce mixéru na sladkou omáčku smíchejte lžící rybízové a meruňkové zavařeniny.
Autor: FTV Prima
Přilijte ocet z červeného vína.
Autor: FTV Prima
Přidejte i tři nakrájené datle.
Autor: FTV Prima
Opepřená a osolená kachní prsa začněte na dokonale čisté a suché pánvi opékat kůží dolů. dokud se nevypeče do křupava.
Autor: FTV Prima
Hned se z nich začne vypékat sádlo.
Autor: FTV Prima
Vypečené kachní sádlo průběžně slévejte.
Autor: FTV Prima
Kachní prsa nechte kůží dolů propékat nejdéle. Pak je ale postupně otáčejte, aby se pěkně propekla ze všech stran.
Autor: FTV Prima
Kachní prsa otáčejte, aby se pěkně propekla ze všech stran.
Autor: FTV Prima
Základ sladké omáčky rozmixujte na kaši.
Autor: FTV Prima
Hotová kachní prsa nechte chvíli odpočinout, mezitím dodělejte omáčku a salát.
Autor: FTV Prima
Z pánve, na které jste kachní prsa pekli slijte vypečený tuk, jen na dně nechte tzv. „lógr“, který zalijte trochou červeného vína. Vyvařte ho tzv. na „zrcátko.
Autor: FTV Prima
Na pánvi vám postupně zbude jen krásně se lesknoucí směs.
Autor: FTV Prima
K vypečenému vínu přidáte na pánev rozmixovaný sladký základ na omáčku.
Autor: FTV Prima
K omáčce dejte už jen prohřát ještě pár kuliček hroznového vína - rozpůlených a pokrájených.
Autor: FTV Prima
K polníčku přidejte pro zvýraznění chuti trochu rukoly.
Autor: FTV Prima
Salát pokapejte citronovou šťávou, přidejte trochu vína z pánve, kapku olivového oleje a promíchejte ho.
Autor: FTV Prima
Do pánve k omáčce ještě slijte uvolněnou šťávu z masa a pokrájejte ho.
Autor: FTV Prima
Maso pokrájejte na plátky.
Autor: FTV Prima
Na talíř naservírujte salát a plátky kachního masa.
Autor: FTV Prima
Porci na talíři je lehce pokapejte omáčkou, jinak ji servírujte v mističce zvlášť.
Autor: FTV Prima
Porci na talíři je lehce pokapejte omáčkou, jinak ji servírujte v mističce zvlášť.
Autor: FTV Prima
Kachní prsa podle Pohlreicha jako jídlo lehké kuchyně.
Autor: FTV Prima
Snídaně podle Pohlreicha: nápoj z kokosové vody, kousků ananasu a chia semínek.
Autor: FTV Prima
A takhle šéf připravuje omeletu s mangoldem.
Autor: FTV Prima