Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zapomeňte na jahody. Přiťukněte si šampaňským s ostružinami

aktualizováno 
Připravte mixér a vychlaďte flétny. O půlnoci si s přáteli či rodinou nemusíte připíjet jen tradičním šampaňským. Bublinkám můžete dodat novou šťávu a připravit z nich koktejl Berry Berry.

Podle barmana Daniela Fibingera je to perfektní koktejl na oslavu vstupu do Nového roku, protože je jednoduchý a přitom nesmírně osvěžující díky kombinaci čerstvých ostružin, likéru z černého rybízu a šampaňského. (Pokud se spíš toužíte napít něčeho na zahřátí, horkou verzi ovocného drinku najdete zde.) 

Příprava krok za krokem

Na novoroční přípitek ovocným šampaňským budete samozřejmě potřebovat dobré šampaňské (10 cl), likér z ostružin nebo černého rybízu (například Creme de Cassis, 2 cl) a 2 ostružiny. A pak ještě párátko, čerstvou mátu a další ostružiny na ozdobu.

Do mixéru pak jednoduše vhodíte 2 kusy ostružin, přidáte buď přímo ostružinový (případně černorybízový) likér, ledovou tříšť a zalijete trochou šampaňského. Vše  pečlivě rozmixujete a poté přelijete přes sítko do vychlazené sklenice (stačí ji vysypat ledovou tříští) na šampaňské. Koktejl ještě šampaňským dolijete, ozdobíte čerstvými ostružinami spolu s lístkem máty, které na párátku posadíte na okraj sklenice, a hurá na přípitek. Na dobrý rok. 

Autor:




Nejčtenější

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Vysočina se ve výrobním závodě Hodice nedaleko Jihlavy vyrábí od roku 1967.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Čokoládoví jedinci (pes vlevo) jsou nestandardní, přesto se však ve vrzích...
Tibetský teriér. Posvátný posel štěstí, který se jako teriér nechová

Tibetský teriér neboli „tibeťák“ je skvělým rodinným i sportovním společníkem. Jeho výrazným znakem je nádherná jemná srst, kterou zaujme na první pohled. V...  celý článek

Další z rubriky

Citronový sirup má při použití hnědého třtinového cukru krásně medovou barvu....
Domácí ovocná šťáva jako cukrová bomba i domácí limonády bez cukru

Studená čistá voda se dá pít po celý rok, jenže v létě máme přece jen větší spotřebu tekutin. A chuť také na něco jiného. Na řadu pak přijdou jak sladké...  celý článek

S kváskem se nemusíte během dovolené rozloučit, lze ho upravit tak, abyste ho...
Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré...  celý článek

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.