Zapomeňte na jahody. Přiťukněte si šampaňským s ostružinami

  • 6
Připravte mixér a vychlaďte flétny. O půlnoci si s přáteli či rodinou nemusíte připíjet jen tradičním šampaňským. Bublinkám můžete dodat novou šťávu a připravit z nich koktejl Berry Berry.

Podle barmana Daniela Fibingera je to perfektní koktejl na oslavu vstupu do Nového roku, protože je jednoduchý a přitom nesmírně osvěžující díky kombinaci čerstvých ostružin, likéru z černého rybízu a šampaňského. (Pokud se spíš toužíte napít něčeho na zahřátí, horkou verzi ovocného drinku najdete zde.) 

Příprava krok za krokem

Na novoroční přípitek ovocným šampaňským budete samozřejmě potřebovat dobré šampaňské (10 cl), likér z ostružin nebo černého rybízu (například Creme de Cassis, 2 cl) a 2 ostružiny. A pak ještě párátko, čerstvou mátu a další ostružiny na ozdobu.

Do mixéru pak jednoduše vhodíte 2 kusy ostružin, přidáte buď přímo ostružinový (případně černorybízový) likér, ledovou tříšť a zalijete trochou šampaňského. Vše  pečlivě rozmixujete a poté přelijete přes sítko do vychlazené sklenice (stačí ji vysypat ledovou tříští) na šampaňské. Koktejl ještě šampaňským dolijete, ozdobíte čerstvými ostružinami spolu s lístkem máty, které na párátku posadíte na okraj sklenice, a hurá na přípitek. Na dobrý rok.