náhledy
Trhejte jen čisté, plně rozkvetlé květy pampelišek.
Autor: Martina Čermáková
Nasbírali jsme i snítky mladých kopřiv.
Autor: Martina Čermáková
Natrhali jsme i hrst mladého kontryhele s poupaty.
Autor: Martina Čermáková
Nejprve si připravte všechny potřebné ingredience a pětilitrovou zavařovací sklenici. Citrony pokrájejte na kousky.
Autor: Martina Čermáková
Nejprve si připravte všechny potřebné ingredience a pětilitrovou zavařovací sklenici. Citrony pokrájete na kousky.
Autor: Martina Čermáková
Do sklenice nastrkejte všechny pampeliškové květy (případně další bylinky jako my).
Autor: Martina Čermáková
Přisypte kyselinu citronovou...
Autor: Martina Čermáková
Obsah sklenice přelijte přes plátýnko do hrnce.
Autor: Martina Čermáková
Obsah sklenice přelijte přes plátýnko do hrnce.
Autor: Martina Čermáková
Bylinky a kousky citronu pořádně vyždímejte.
Autor: Martina Čermáková
Bylinky a kousky citronu pořádně vyždímejte.
Autor: Martina Čermáková
Do přecezené šťávy nasypte odvážený cukr.
Autor: Martina Čermáková
Cukr se šťávou promíchejte, aby se rozpouštěl.
Autor: Martina Čermáková
Vařící se med průběžně míchejte.
Autor: Martina Čermáková
Během vaření medu z povrchu odstraňujte pěnu, pokud se tvoří.
Autor: Martina Čermáková
Med si během vaření průběžně testujte: jednoduše trochu kápněte na talířek a nechte vychladnout, poté uvidíte, jakou bude mít jako studený konzistenci.
Autor: Martina Čermáková
Horký med rozlijte do čistých sklenic.
Autor: Martina Čermáková
Okraje sklenic otřete dosucha čistým suchým plátnem nebo ubrouskem a zavíčkujte.
Autor: Martina Čermáková
Med nechte vychladnout a uložte v chladu a temnu.
Autor: Martina Čermáková