náhledy
Smažený kozí sýr podle šéfa, to je lehká varianta klasického smažáku.
Autor: FTV Prima
Zdeněk Pohlreich popisuje svůj oblíbený francouzský kozí sýr.
Autor: FTV Prima
Crottin de chčvre, francouzský kozí sýr s tvrdší slupkou, se na smažení hodí.
Autor: FTV Prima
Při obalování vynechte mouku, použijte jen tradiční vajíčko a strouhanku.
Autor: FTV Prima
Vajíčko osolte a opepřete.
Autor: FTV Prima
Ochucené vajíčko rozšlehejte.
Autor: FTV Prima
Šéf používá japonskou strouhanku panko, protože je hrubší, dobře drží a tolik nesaje tuk.
Autor: FTV Prima
Strouhanku ochutí. Jednoduše do ní naseká pár lístků šalvěje, oregana, rozmarýnu a snítku petržele.
Autor: FTV Prima
Strouhanku promíchejte s nasekanými bylinkami a sýr obalte: samozřejmě nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance.
Autor: FTV Prima
Na pánvi rozehřejte pár lžic přepuštěného másla.
Autor: FTV Prima
Sýr osmažte z jedné a druhé strany...
Autor: FTV Prima
Opatrně ho při tom obracejte.
Autor: FTV Prima
A nakonec koblížky sýra osmažte i na bocích.
Autor: FTV Prima
Servírujte s čerstvým salátem, zapomeňte na tatarku.
Autor: FTV Prima
Smažený kozí sýr se salátem z manga, červené cibule, ředkviček, řapíkatého celeru a mátových lístků.
Autor: FTV Prima