Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Smažák vám klidně připraví i Pohlreich. A jako dietní pokrm

aktualizováno 
Smažák, po kterém se v noci nebudete budit hrůzou, co jste to snědli, to je Pohlreichova lehká varianta českého „národního“ pokrmu. Jednoduše proto, že ho udělá z kozího sýra, nepoužije na obalování mouku a nenechá ho nasáknout spoustou oleje. A podává ho se svěžím zeleninovým salátem.

Crottin de chèvre je vyzrálý kozí sýr. Má tvar malých koblížků, které se vám do dlaně vejdou čtyři. Francouzi mu pro tvarovou podobnost s jeleními bobky také tak říkají. Má trochu tvrdší slupku, takže i po osmažení drží tvar.

Fotogalerie

Příprava nemůže být jednodušší. Do misky rozklepnete jedno vajíčko, osolíte, opepříte, rozšleháte. A na obalení použijete jen hrubší strouhanku, která do sebe při smažení nebude tolik vsakovat tuk. Šéf používá japonskou strouhanku panko, která na obalovaném pokrmu krásně drží. A ochutí ji. Jednoduše do ní naseká pár lístků šalvěje, oregana, rozmarýnu s snítku petržele.

Co se smažení týká, zapomeňte na friťák či vrstvu rozpáleného oleje na pánvi. Zdeněk Pohlreich použije v rámci snahy o co nejzdravější vaření pár lžic přepuštěného máslo nazývaného ghí (více například zde), tedy vyčištěný tuk získaný z másla a neobsahující vodu. Když se podíváte na video, uvidíte s jakou lehkostí lze obalený sýr osmažit.

A můžete servírovat, ale opět zapomeňte na tradici a tedy i tatarskou omáčku z majonézy. Místo toho si připravte dobře ochucený čerstvý salát: z manga, červené cibule, řapíkatého celeru, ředkviček a mátových lístků.

Smažený kozí sýr je součástí již desátého šéfova lehkého menu připraveného pro jeho pořad Teď vaří šéf!, který Prima odvysílá v úterý večer. Diváci se dočkají i receptu na kaši z pohankových vloček se sušeným ovocem, špagety s krevetami, fenyklem a chilli, kompot z rebarbory a jahod se šlehanou smetanou a pečené brambory s hráškem, cizrnou, bazalkou a mátou.

Autor:




Nejčtenější

Někteří psi jsou pro kabelku přímo stvoření.
VIDEO: Osm nejroztomilejších psích plemen, která se vejdou do kabelky

Mezi malá plemena se obvykle řadí psi s kohoutkovou výškou zhruba do 30 cm a hmotností do 10 kg. Výběr redakce Playtváka mířil spíš ke spodní hranici tohoto...  celý článek

Majitelé chovů prasat musí kvůli africkému moru dodržovat zvýšenou opatrnost.
Nekrmit zbytky a přezouvat se. Jak uchránit své prasátko před morem

Po nedávno udeřivší ptačí chřipce je tu další nebezpečí pro chovatele. Zatím ojedinělý nález u nás dosud ještě nikdy nepotvrzeného afrického moru prasat...  celý článek

Bez základního nářadí se doma neobejdete.
Jakou sadu s nářadím vybrat novomanželům či svobodné matce v paneláku

Není každý rodilým kutilem. Drtivá většina lidí jen občas potřebuje něco dotáhnout, přišroubovat, zacvaknout nebo přeštípnout. Pro takové uživatele nemá cenu...  celý článek

Gorila Zola
VIDEO: Takto gorily tančí breakdance. Z bazénu si udělají fontánu

V horkém létě mají radost z vody i gorily. Sameček Zola z americké zoo v Dallasu to předvedl takovým stylem, že by zahanbil i profesionálního tanečníka.  celý článek

Šestačtyřicetiletý truhlář Pavel Svoboda z Horní Cerekve na Pelhřimovsku...
Truhlář dva roky vyráběl Jawu 250. Ze dřeva má i lanka, výplety a řetěz

Šestačtyřicetiletý truhlář Pavel Svoboda z Horní Cerekve na Pelhřimovsku vyrobil v měřítku 1:1 celodřevěný model motocyklu Jawa 250, zvaného pérák. Motocykl...  celý článek

Další z rubriky

Pečená jablka plněná rozinkami a mandlemi se skořicí a vanilkou
Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými...  celý článek

Černá zmrzlina je letos hit, ale na kozí farmě už ji připravují už od loňska.
Fénix z Vizovic předběhl dobu. „Černá zmrzlina“ je hit

Světová média v posledních týdnech pobláznila černá zmrzlina, fenomén letošního léta. Izraelský Jeruzalem Post o ní píše jako o hitu hlavního města Tel Avivu,...  celý článek

Rybí karbanátky s kari omáčkou
Perfektní rybí karbanátek. Asijská kuchyně snadno a rychle u vás na grilu

Rybí karbanátky jsou velmi populární v asijské kuchyni. Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, že jejich příprava je neuvěřitelně...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.