náhledy
Pravá španělská paella je takovou luxusnější verzí italského rizota. Má spoustu variant, takže pokud si ji chcete udělat třeba jen s kuřecím masem nebo přidat vyloupané krevety, je to na vás.
Autor: FTV Prima
Na olivový olej dejte restovat na kousky nasekaný česnek (dva stroužky).
Autor: FTV Prima
Dvě kuřecí vykostěná stehna zbavte kůže a maso pokrájejte na kousky.
Autor: FTV Prima
Maso přihoďte na rozpálenou pánev k česneku, vše opepřete a osolte a průběžně promíchávejte.
Autor: FTV Prima
Nakrájejte najemno (bílou) cibuli a přimíchejte ji k restovanému masu.
Autor: FTV Prima
Přidejte i pár lístků čerstvého (či sušeného) tymiánu.
Autor: FTV Prima
Přidejte oloupaná rajčata.
Autor: FTV Prima
Přilijte trochu bílého vína.
Autor: FTV Prima
Směs opět promíchejte.
Autor: FTV Prima
Přidejte sladkou červenou papriku v prášku a promíchejte.
Autor: FTV Prima
Španělé si neumí paellu představit bez špetky šafránu, takže ji také přidejte a směs opět promíchejte.
Autor: FTV Prima
Přidejte pečené papriky a paellu naposledy promíchejte.
Autor: FTV Prima
Přidejte přiměřené množství kulaté rýže (stejné jako na italské rizoto), ta do sebe během vaření vsákne všechny ty úžasné chutě a vůně.
Autor: FTV Prima
Zajímavostí je, že Španělé rýži vždycky nasypou do tvaru kříže, i když ji vzápětí promíchají s obsahem pánve.
Autor: FTV Prima
Teď už můžete paellu zalít kvalitním kuřecím vývarem.
Autor: FTV Prima
Vše by mělo být pod vrstvou vývaru potopené, pak stáhněte oheň na minimum a pánev přikryjte pokličkou, rýže bude dřív měkká a přitom se nepřipálí.
Autor: FTV Prima
Po chvíli ochutnejte, jestli už je rýže poloměkká.
Autor: FTV Prima
Poté můžete navrch přidat jednu po druhé krevety.
Autor: FTV Prima
Krevety by měly být ponořené ve vývaru, takže si můžete pomoci vhodným kuchyňským náčiním. Pak pánev opět přikryjte pokličkou.
Autor: FTV Prima
A nakonec pridejte čerstvé slávky.
Autor: FTV Prima
Vše nechte pod pokličkou krásně dojít a můžete servírovat božskou manu.
Autor: FTV Prima