Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

aktualizováno 
Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu. Ukáže, jak snadno vyrobit i kuskus s grilovanou paprikou.

Vodu ohřejete v kastrůlku přímo na grilu. „Nesmí se vařit klokotem, protože jinak by se zrníčka lepila. Zalijte je tak, aby byla potopená jen tak na prst, to stačí,“ radí Pohlreich. A aby dokonale využil času, zalije rovnou vodou i hrst rozinek, které po namočení nabobtnají a získají lepší konzistenci na skus.

Fotogalerie

Zatímco základní suroviny bobtnají, připraví si kuchař směs koření k ochucení kuskusu. Na pánvičku vysype trochu celého nového koření, kmínu, římského kmínu, kuliček černého pepře a másla. Na pánvi směs zahřeje, aby se rozvoněla a pak v hmoždíři rozetře.

Mezitím si ještě nakrájí papriky a nechá na grilu opéct. „Ona by ta paprika mohla být syrová, ale takhle to bude mít lepší chuť,“ radí. A když je všechno hotové, je čas jednotlivé suroviny smíchat.

Kuskus v misce se smíchá s kořením z hmoždíře, rozinkami, přisolí a přidá trochu piniových oříšků. Opečenou papriku nakrájí na menší kousky, překrájí nezbytný čerstvý koriandr a promíchá.

Teď už zbývá jen ochutnat a případně dosolit a dopepřit. Protože se míchají všechny suroviny teplé, všechny chutě se dobře spojí. „Je tam sůl, k tomu ty sladké rozinky a do toho pěkně křupe piniové semínko. To je, kamaráde, veledílo,“ pochvaluje si.

Na celou epizodu se můžete podívat v archivu iPrima.cz

Autor:




Nejčtenější

Obsluhující makak vás v civilizované zemi překvapí.
Z opičí obsluhy jsou hosté nadšeni, pro zoologa to má úroveň cirkusu

Obsluhující makak, oblečený jako číšník, přijde většině hostů nesmírně roztomilý. A tak si jich majitel restaurace Kajabukija v Ucunomiji, hlavním městě...  celý článek

(Ilustrační foto)
Proti komárům, klíšťatům i ovádům pomohou bylinky, skořice i levandule

Zatím není zcela jasné, proč někdo komáry, ovády a klíšťata láká víc a někdo méně. A tak o prvně jmenovaných říkáme prostě, že obtížnému hmyzu „voní“. Jenže co...  celý článek

Osina se pod kůží nejen zanítí, ale dokáže pod ní i cestovat.
Travní osina se může zanítit a cestovat pod kůží psa

Ze společné procházky si váš zvířecí mazlíček může přinést nepříjemné zdravotní problémy. Semena rostlin mohou být chráněna velmi ostrým obalem, který velmi...  celý článek

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
Známe vítěze letní fotosoutěže o pět grilů. Nejúspěšnější byly krevety

Od začátku srpna jste hlasovali, které recepty se vám líbily z příspěvků posílaných do redakce v rámci fotosoutěže o pět grilů a dalšího příslušenství. Z...  celý článek

Další z rubriky

(Ilustrační foto)
Proti komárům, klíšťatům i ovádům pomohou bylinky, skořice i levandule

Zatím není zcela jasné, proč někdo komáry, ovády a klíšťata láká víc a někdo méně. A tak o prvně jmenovaných říkáme prostě, že obtížnému hmyzu „voní“. Jenže co...  celý článek

Bettina Dorfnannová ve svém království
Sběratelka má 15 000 panenek Barbie. Sbírka má hodnotu šest milionů

Osmapadesátiletá sběratelka Bettina Dorfmannová z Düsseldorfu v Německu dostala svou první panenku v roce 1966, tedy před 51 lety. Od té doby stačila svojí...  celý článek

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
HLASUJTE: Ohodnoťte nejlepší recepty a vyberte výherce grilu

Během června a července jste posílali své fotky s recepty grilovaných jídel. Připravili jsme pro vás galerii fotografií, které prošly do dalšího kola. Nyní...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.