Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

aktualizováno 
Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí zeleninový salát.

„Syrová zelenina je taky fajn, ale když ji opečeš, máš daleko větší prostor pracovat s tou chutí,“ říká Zdeněk Pohlreich. Navíc to nezabere čas navíc, dělá se společně s masem.

Fotogalerie

Recept je naprosto snadný. S prsy z divoké kachny se pracuje stejně jako s klasickými kachními. Kůže se zlehka nakrojí do mřížky tak, aby se nepřekrojila až k masu. Jde o to, aby řezem neunikala šťáva z masa. Pak už je stačí jen osolit a opepřit.

Než se rozpálí gril, stihnete připravit zeleninu. Nahrubo nakrájet papriky, seříznout pár stonků chřestu a připravit si několik cherry rajčátek. Než je dáte na gril, pokapejte je olejem.

Na gril pak přijdou prsa kůží dolů a v tom samém okamžiku i zelenina. „Ta kačka se zpočátku bude péct jenom na kůži, takže pustí trochu sádla. A když se otočí, to sádylko bude stékat do masa a to tomu dá krásnou chuť,“ vysvětluje postup.

K salátu patří i dresing. Nalije trochu oleje, citronové a limetkové šťávy, přidá sůl a pepř a promíchá. A už je čas na otočení surovin. Papriky, chřestu i prsou, rajčata jsou už zralá na vytáhnutí. „Vůbec se nebojte toho, když rajčata prasknou, ta šťáva tomu dodá senzační chuť,“ ujišťuje.

Do mísy s rajčaty přikrájí trochu bazalky, mladých špenátových listů a rukoly. Pak už stačí vytáhnout hotovou papriku a chřest a ten je třeba překrájet na menší kousky. Pak už stačí jen vytáhnout hotová prsa a nechat je odpočinout. Těsně před podáváním přidá Pohlreich ještě trošku citronového tymiánu a vmíchá dresing.

Autor:




Nejčtenější

(Ilustrační foto)
Proti komárům, klíšťatům i ovádům pomohou bylinky, skořice i levandule

Zatím není zcela jasné, proč někdo komáry, ovády a klíšťata láká víc a někdo méně. A tak o prvně jmenovaných říkáme prostě, že obtížnému hmyzu „voní“. Jenže co...  celý článek

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
Známe vítěze letní fotosoutěže o pět grilů. Nejúspěšnější byly krevety

Od začátku srpna jste hlasovali, které recepty se vám líbily z příspěvků posílaných do redakce v rámci fotosoutěže o pět grilů a dalšího příslušenství. Z...  celý článek

Obsluhující makak vás v civilizované zemi překvapí.
Z opičí obsluhy jsou hosté nadšeni, pro zoologa to má úroveň cirkusu

Obsluhující makak, oblečený jako číšník, přijde většině hostů nesmírně roztomilý. A tak si jich majitel restaurace Kajabukija v Ucunomiji, hlavním městě...  celý článek

Osina se pod kůží nejen zanítí, ale dokáže pod ní i cestovat.
Travní osina se může zanítit a cestovat pod kůží psa

Ze společné procházky si váš zvířecí mazlíček může přinést nepříjemné zdravotní problémy. Semena rostlin mohou být chráněna velmi ostrým obalem, který velmi...  celý článek

Další z rubriky

(Ilustrační foto)
Proti komárům, klíšťatům i ovádům pomohou bylinky, skořice i levandule

Zatím není zcela jasné, proč někdo komáry, ovády a klíšťata láká víc a někdo méně. A tak o prvně jmenovaných říkáme prostě, že obtížnému hmyzu „voní“. Jenže co...  celý článek

Bettina Dorfnannová ve svém království
Sběratelka má 15 000 panenek Barbie. Sbírka má hodnotu šest milionů

Osmapadesátiletá sběratelka Bettina Dorfmannová z Düsseldorfu v Německu dostala svou první panenku v roce 1966, tedy před 51 lety. Od té doby stačila svojí...  celý článek

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
HLASUJTE: Ohodnoťte nejlepší recepty a vyberte výherce grilu

Během června a července jste posílali své fotky s recepty grilovaných jídel. Připravili jsme pro vás galerii fotografií, které prošly do dalšího kola. Nyní...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.