Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Perfektní rybí karbanátek. Asijská kuchyně snadno a rychle u vás na grilu

aktualizováno 
Rybí karbanátky jsou velmi populární v asijské kuchyni. Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, že jejich příprava je neuvěřitelně snadná. Zkuste udělat během příštího grilování něco jiného a žádoucnějšího než jsou stokrát omletá křídla, klobáska nebo krkovička.

Na rybí karbanátky můžete použít jakoukoliv bílou rybu, Pohlreich zvolil tresku, což je jedna z nechutnějších ryb a navíc nepatří k drahým rybám. „Karbanátky se dělají v obrovské spoustě variant,“ komentuje. Z toho vyplývá i rada pro ty, komu některé z následujících ingrediencí nemusí vyhovovat - zvolte vlastní variaci.

Fotogalerie

Podle něj by bylo chybou rybí maso na karbanátky mlít, protože je velmi jemné a mletím by se zahřálo a znehodnotilo. Proto je vhodnější rybu jemně nakrájet a kolébavým pohybem nože na jemno nasekat.

Kuchař začne základem směsi, které chce přidat k rybímu masu. Jemně nakrájí jednu červenou cibuli, naseká koriandr. Přidá jednu celou chilli papričku (míru si zvolí každý podle svého), špetku třtinového cukru a trochu rybí omáčky, které je slaná, takže pozor při dalším solení.

A nakonec trošku strouhanky, ne mnoho, aby nakonec z karbanátků nebyla cítit. „Určitě jste už zažili, když někdo do karbanátků nebo sekané dal příliš mnoho takové výplně, a nebyla to příliš pěkná zkušenost,“ doporučuje.

Soutěžte o ceny za 100 000 Kč

Vyfoťte svůj oblíbený grilovaný pokrm a pošlete do redakce. Nejlepší z vás mohou vyhrát jeden z pěti grilů s příslušenstvím v celkové hodnotě 100 000 Kč. Podrobnější pravidla najdete ZDE.

Ceny do soutěže věnovala společnost PENTA, prodejce hobby a potřeb pro zahradu.

Zdeněk Pohlreich přidá kvůli chuti ještě trochu zelené kari pasty. Karbanátky bude servírovat s kari omáčkou, takže to bude působit jako sjednocující chuťový prvek. Na závěr přidá jedno vejce a míchá. Podle něj není třeba se bát, pokud budete mít z počátku dojem, že se směs příliš nepojí, po důkladném promíchání tento pocit zmizí.

Než dáte karbanátky na gril, zkuste je obalit jako Pohlreich v kuskusu, budou pak pěkně křupat. Můžete zvolit i variantu jako Pohlreich. Pro jistotu smaží karbanátky na grilu na pánvi, nehrozí, že by se ryby lepily na mřížku.

Na celou pátou epizodu Rozpal to, šéfe! se můžete podívat v archivu na iPrima.cz.

Autor:




Nejčtenější

Pec, která se vejde do trouby, navrhlo manželské duo z Chicaga.
VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v...  celý článek

Jakub Vágner s Antonínem Beckem
Háčky bez protihrotů zraní ryby daleko více než s hrotem, tvrdí rybář

V dalším dílu pořadu S Jakubem na rybách se rybář Jakub Vágner vypravil s kamarádem Antonínem Beckem na jezero Za Valem lovit kapry ze břehu. Když konečně...  celý článek

Vakoveverka létavá
Žena vycvičila 17 létajících veverek. Musíte si s nimi hlavně hrát, tvrdí

Nurmaya Sari Siregar z malajsijského Kuala Lumpur má neobvyklého koníčka. Chová vakoveverky létavé a dokázala je tak vycvičit, že ji poslouchají na slovo....  celý článek

Další z rubriky

Pec, která se vejde do trouby, navrhlo manželské duo z Chicaga.
VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v...  celý článek

Trhané vepřové maso na peletkovém grilu
Natrhejte si plecko a máte úžasné pohoštění pro všechny kamarády

Vepřové plecko nemusíte používat jen na guláš či výpečky, zkuste z něj dlouhým pečením vyrobit perfektní trhaný sendvič.  celý článek

Food sniffer měří vepřové, hovězí, drůbeží i rybí maso.
Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!




Whiskas hovězí 14 kgWhiskas hovězí 14 kg

Porovnejte ceny, pročtěte recenze a objednejte přímo u nás.

www.Heureka.cz

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.