Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Perfektní rybí karbanátek. Asijská kuchyně snadno a rychle u vás na grilu

aktualizováno 
Rybí karbanátky jsou velmi populární v asijské kuchyni. Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, že jejich příprava je neuvěřitelně snadná. Zkuste udělat během příštího grilování něco jiného a žádoucnějšího než jsou stokrát omletá křídla, klobáska nebo krkovička.

Na rybí karbanátky můžete použít jakoukoliv bílou rybu, Pohlreich zvolil tresku, což je jedna z nechutnějších ryb a navíc nepatří k drahým rybám. „Karbanátky se dělají v obrovské spoustě variant,“ komentuje. Z toho vyplývá i rada pro ty, komu některé z následujících ingrediencí nemusí vyhovovat - zvolte vlastní variaci.

Fotogalerie

Podle něj by bylo chybou rybí maso na karbanátky mlít, protože je velmi jemné a mletím by se zahřálo a znehodnotilo. Proto je vhodnější rybu jemně nakrájet a kolébavým pohybem nože na jemno nasekat.

Kuchař začne základem směsi, které chce přidat k rybímu masu. Jemně nakrájí jednu červenou cibuli, naseká koriandr. Přidá jednu celou chilli papričku (míru si zvolí každý podle svého), špetku třtinového cukru a trochu rybí omáčky, které je slaná, takže pozor při dalším solení.

A nakonec trošku strouhanky, ne mnoho, aby nakonec z karbanátků nebyla cítit. „Určitě jste už zažili, když někdo do karbanátků nebo sekané dal příliš mnoho takové výplně, a nebyla to příliš pěkná zkušenost,“ doporučuje.

Soutěžte o ceny za 100 000 Kč

Vyfoťte svůj oblíbený grilovaný pokrm a pošlete do redakce. Nejlepší z vás mohou vyhrát jeden z pěti grilů s příslušenstvím v celkové hodnotě 100 000 Kč. Podrobnější pravidla najdete ZDE.

Ceny do soutěže věnovala společnost PENTA, prodejce hobby a potřeb pro zahradu.

Zdeněk Pohlreich přidá kvůli chuti ještě trochu zelené kari pasty. Karbanátky bude servírovat s kari omáčkou, takže to bude působit jako sjednocující chuťový prvek. Na závěr přidá jedno vejce a míchá. Podle něj není třeba se bát, pokud budete mít z počátku dojem, že se směs příliš nepojí, po důkladném promíchání tento pocit zmizí.

Než dáte karbanátky na gril, zkuste je obalit jako Pohlreich v kuskusu, budou pak pěkně křupat. Můžete zvolit i variantu jako Pohlreich. Pro jistotu smaží karbanátky na grilu na pánvi, nehrozí, že by se ryby lepily na mřížku.

Na celou pátou epizodu Rozpal to, šéfe! se můžete podívat v archivu na iPrima.cz.

Autor:




Nejčtenější

Obsluhující makak vás v civilizované zemi překvapí.
Z opičí obsluhy jsou hosté nadšeni, pro zoologa to má úroveň cirkusu

Obsluhující makak, oblečený jako číšník, přijde většině hostů nesmírně roztomilý. A tak si jich majitel restaurace Kajabukija v Ucunomiji, hlavním městě...  celý článek

(Ilustrační foto)
Proti komárům, klíšťatům i ovádům pomohou bylinky, skořice i levandule

Zatím není zcela jasné, proč někdo komáry, ovády a klíšťata láká víc a někdo méně. A tak o prvně jmenovaných říkáme prostě, že obtížnému hmyzu „voní“. Jenže co...  celý článek

Osina se pod kůží nejen zanítí, ale dokáže pod ní i cestovat.
Travní osina se může zanítit a cestovat pod kůží psa

Ze společné procházky si váš zvířecí mazlíček může přinést nepříjemné zdravotní problémy. Semena rostlin mohou být chráněna velmi ostrým obalem, který velmi...  celý článek

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
Známe vítěze letní fotosoutěže o pět grilů. Nejúspěšnější byly krevety

Od začátku srpna jste hlasovali, které recepty se vám líbily z příspěvků posílaných do redakce v rámci fotosoutěže o pět grilů a dalšího příslušenství. Z...  celý článek

Další z rubriky

Řez stavebním řešením pro rodinný dům
Druhá fáze Dešťovky je jednoduchá. Na dotaci dosáhnete i mimo oblasti sucha

Podle expertů se ministerstvo životního prostředí při vyhlašování druhé fáze programu Dešťovka „pochlapilo“ a připravilo velmi srozumitelné podmínky, které...  celý článek

(Ilustrační foto)
Proti komárům, klíšťatům i ovádům pomohou bylinky, skořice i levandule

Zatím není zcela jasné, proč někdo komáry, ovády a klíšťata láká víc a někdo méně. A tak o prvně jmenovaných říkáme prostě, že obtížnému hmyzu „voní“. Jenže co...  celý článek

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
HLASUJTE: Ohodnoťte nejlepší recepty a vyberte výherce grilu

Během června a července jste posílali své fotky s recepty grilovaných jídel. Připravili jsme pro vás galerii fotografií, které prošly do dalšího kola. Nyní...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.