Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

ryby

Houbový guláš i bramborové placky si upečte přímo pod širým nebem

24.8.2016  0:24
Přenese vás do dětství, když Petra Pospěchová jako autorka Outdoorové kuchařky vzpomíná, jak si na výletě k Rešovským vodopádům v Jeseníkách dělali s rodiči a bratrem pauzu. Táta rozdělal oheň,...  celý článek

Návrat uzenářských časů. Nový trend má u nás na čem stavět

8.7.2016  0:07
Novou módou amerických a britských domácností je udírna na zahradě a nyní tento trend přichází i k nám. Úprava masa v komíně se stává vážným konkurentem populárního grilování, napsala pro...  celý článek

Češi jsou masožrouti, kteří grilují rádi a téměř na čemkoliv

11.5.2016  0:11
Kdo negriluje, jako by nebyl - každý rok to v Česku platí zhruba od května, tedy jakmile počasí dovolí vydržet na zahradě či terase u grilu. Není divu, gril vlastní čtyři z pěti Čechů, a to by...  celý článek

Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha

20.1.2016  0:00
Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým knedlíkem a se zelím. Až na unylou omáčku u ledvinek nebylo ve své podstatě hospodské hotovkové...  celý článek

VIDEO: Nůž nepatří do myčky! Jinak už ho nenabrousíte, radí šéfkuchař

30.6.2015  0:00
Než se vrhnete na grilování, bez ostrého nože se neobejdete, ať chystáte pořádnou flákotu, nebo chcete jen správně naříznout klobásky či nakrájet zeleninu.   celý článek

Odpad z krevet je poklad. Pohlreich prozradil recept na skvělý vývar

22.3.2015  0:00
Zapomeňte na „slunce, seno, jahody přístup“, mořské plody si zamilujete, říká Pohlreich o kalamárech, krevetách, slávkách nebo italských mušlích vongole. Na vaření jsou mořské plody to...  celý článek

Zkuste si doma připravit mušle. Třeba jako opravdu sváteční předkrm

15.12.2014  10:14
Smažené mušle svatého Jakuba jsou jednoduché na přípravu a navíc už dnes není problém je koupit mražené. Obalují se v tradičním trojobalu, tedy v mouce, vajíčku a strouhance, podle japonského...  celý článek

Japonec dá do pudinku vejce i kuřecí kůžičky. Sní ho samozřejmě s rýží

1.12.2014  0:14
Japonský vaječný pudink s kuřecím masem neboli chawanmushi není sladkým dezertem ani náhodou. Je slaný a dokonce se do něj přidává i krabí maso. Podle názorného receptu šéfkuchaře Marka Hory,...  celý článek

Kupte listové těsto a kousek čerstvého lososa a máte luxusní oběd

19.10.2014  0:00
Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“. Co všechno pak z lososa můžete připravit, rozebere Zdeněk Pohlreich v dalším dílu...  celý článek

Koupíte kilo zmrazených rybích filetů, ale až 200 Kč zaplatíte za vodu

2.11.2012  11:51
Některé zmrazené rybí filety a filé na tuzemském trhu obsahují i méně než 50 procent rybího masa. Výrobci do nich záměrně přidávají vodu a nikdo to nehlídá. Spotřebitel v důsledku toho zaplatí...  celý článek

VIDEO: Do šampaňského jahoda z kompotu lepší než žádná. Pohlreich šílí

15.10.2012  0:00
Jen málokoho by asi napadlo dávat si v rybářské baště šampaňské s jahodami nebo tam jít na diskotéku. V pražské Hostivaři se dá v Rybářské baště zkusit obojí. Jak se o této restauraci vyjádřil...  celý článek

Nemusí to být za každou cenu drahé, kope Pohlreich za slušné jídlo

8.10.2012  0:00
"Zahoďte cestovní pasy, tady to máte všechno," dozví se Zdeněk Pohlreich z jídelního lístku restaurace Letem světem v pražských Petrovicích. Jenže na opravdu slušné úrovni tam je snad jen...  celý článek

VIDEO: I mleté maso může chutnat jako z ráje. Karbanátky po italsku

21.8.2012  0:00
Říkejte tomu čufty, burgry nebo sekaná, chutnat to bude pořád skvěle. Aby ne, vzhledem k použitým ingrediencím a oblíbenému a osvědčenému receptu italského šéfkuchaře Emanuela Ridiho od jeho...  celý článek

VIDEO: Kateřina Cajthamlová vaří kapra pouhých pět minut. A bez soli

10.8.2012  0:00
Na přípravu teplé, zdravé a dietní večeře z kapřího filetu vám bude stačit půlhodinka, protože ho jen krátce povaříte v páře. Navíc ani nebudete potřebovat sůl, protože ta Kateřině Cajthamlové...  celý článek

VIDEO: Zkuste italskou focacciu, další možnou variaci na skvělý chléb

7.8.2012  0:00
Italové pečou focacciu na víkend, protože se příjemně ukusuje při povídání s přáteli. Těsto je stejné jako na pizzu, takže jeho příprava je velmi jednoduchá. Jen musíte těsto nechat odpočinout,...  celý článek

Připravte si letní rizoto podle Kateřiny Cajthamlové. Rychlé a dietní

3.8.2012  7:40
Máte ideální příležitost, jak si vyzkoušet, co obnáší hlídat si jídelníček podle "doktorky Kateřiny". Základem letního lehkého rizota je samozřejmě rýže, a to šedesát gramů na každého strávníka....  celý článek

Kombinace drůbežího masa se sušenou šunkou a ovčím sýrem je dokonalá

31.7.2012  0:00
Připravte k obědu jednoduchou a rychlou roládu z vykostěné perličky nebo rovnou z kuřete podle starého toskánského receptu. "Kuře pro větší rodinu, perlička pro malou," radí italský šéfkuchař...  celý článek

VIDEO: Návod na luxusní, deset centimetrů vysoký steak na grilu

24.7.2012  0:00
Panzánský steak ze zadního hovězího ořechu připravil italský šéfkuchař Emanuele Ridi uprostřed vinic, kde zrají hrozny na budoucí chianti. Z videozáznamu je téměř cítit vůně grilovaného masa,...  celý článek

VIDEO: Připravte si lehoučké italské rizoto s cuketkami a parmazánem

10.7.2012  10:00
Stačí pár kvalitních ingrediencí a máte letní oběd jako víno. Rýže jako rýže, řeknete si možná. Taky jsem byla zvědavá, jak moc jiné je na přípravu i chuťově rizoto z italské rýže carneoli....  celý článek

VIDEO: Čuníci a jablka k sobě pasujou, rozplývá se Pohlreich

4.6.2012  0:00
Vepřové kotlety vůbec nemusí být fádní, dokazuje "šéf" jejich marinováním v jablečné šťávě. Ve spojení s grilováním je to už od pohledu lahůdka, která láká k vyzkoušení v nejbližším možném...  celý článek

Rychlý lehký oběd? Udělejte telecí maso s jarní zeleninou a bramborami

29.4.2012  1:04
Pozor, telecí maso je z telete, které by mělo mít do 80 kilogramů. "Někdy se totiž jako telecí prodává maso, které už je v podstatě hovězí," vysvětluje šéfkuchař Jaroslav Sapík. Sám vybral na...  celý článek

Kuře naporcujte sekyrou a šoupněte ho se zeleninou do jednoho hrnce

25.3.2012  0:00
Dobře zapamatovatelný, jednoduchý, zdravý a vynikající je recept na kuře, který si Laďa Kerndl přivezl z Manily. Tam ho vaří v hliněné nádobě, vám postačí pořádný široký kastrol. A nezapomeňte...  celý článek

VIDEO: Jak vyudit či správně zamrazit čerstvou rybu

18.3.2012  9:00
Podle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka není problém vyudit si čerstvé rybí filety sám doma. Stačí jim totiž 10 minut a máte delikatesu, kterou nekoupíte. Jako příloha je ideální zelenina, aby jemná...  celý článek

Farmářské trhy se opět rozjíždějí, letos už po celé republice

15.3.2012  9:54
V Praze jsou již několik týdnů v provozu tržiště například na náplavce či na náměstí Jiřího z Poděbrad na Vinohradech, po celou zimu se každou sobotu dopoledne konají trhy také v Galerii Fénix...  celý článek

Pohlreichovi se stýská po televizi, natočí další díly Ano, šéfe!

18.1.2012  0:00
Štáb kultovního pořadu na pokyn šéfa opět vyzývá statečné restauratéry či hospodské, aby se přihlásili a podrobili se natáčení ve svém podniku. Počítat musí s tím, že Zdeněk Pohlreich v kuchyni...  celý článek

„Uděláme něco, co je sexy jako prase,“ slibuje Pohlreich v Rybárně

20.10.2011  0:00
"Na snažení se vyser, udělej to pořádně!" slyšel od Zdeňka Pohlreicha majitel podivně postavené rybí restaurace u jezírka v pardubickém parku. Za výsledek všech změn a nového přístupu k...  celý článek

VIDEO: V tom nejedu, řekl Pohlreich a v Brně poprvé zabalil natáčení

8.9.2011  9:44
Nuda v Brně? Ani náhodou. Přestože Zdeněk Pohlreich na luxusní podnik v brněnském Janáčkově divadle spoléhal, odjel po dvou dnech naprosto šokovaný. A to chtěl právě v restauraci Bohéma ukázat...  celý článek

VIDEO: Ryba i host smrdí už druhej den, má jasno Pohlreich

13.6.2011  0:00
"Zní to šíleně, ale ryba by neměla být cítit rybinou a na dotek musí mít pevné a pružné maso," radí šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, jak být při výběru čerstvých ryb nekompromisní. Pokud si chcete...  celý článek

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

23.5.2011  15:45
Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a zásadně na prorostlém, ne na libovém. Takových rad na správné grilování sype šéfkuchař Zdeněk...  celý článek

VIDEO: Stažená žabí stehýnka vám zatančí, stačí posolit. Podívejte se

6.4.2011  0:00
Pro většinu Čechů je konzumace žabích stehýnek stále poměrně exotickou záležitostí, ačkoliv výzkumy dokládají, že naši předkové na nich hodovali už v mladší době kamenné.   celý článek

V tuňákové konzervě vůbec nemusí být tuňák, ukázaly testy

25.3.2011  10:00
Při koupi konzervy označené jako tuňák vás čeká hned několik nástrah. Konzerva nemusí obsahovat tuňáka žádného, protože dle evropského nařízení se jako tuňák může prodávat i tunec pruhovaný....  celý článek

VIDEO: Kaviár pro chudé připravíte z lilku, podle receptu turecké kuchyně

28.11.2010  0:00
Babaganuš, neboli “kaviár pro chudé”, je vedle humusu dalším tradičním tureckým předkrmem, který se dá konzumovat s pečivem i jako příloha. Oba chutnají báječně. Základem humusu je rozmixovaná...  celý článek

VIDEO: Italský domácí citronový likér, který musíte vyzkoušet

6.6.2010  1:16
Stačí slupky z citronů, cukr a konzumní líh a připravíte vynikající likér limoncello, který Italové rádi popíjejí při jakékoliv příležitosti. Nepochybně osvěží i vás a vaše přátele, třeba při...  celý článek

VIDEO: Ital radí, jak na živého humra. Brutální přeměnu na lahůdku zvládnete

9.5.2010  0:09
Korýši skýtají jednoznačně nejčerstvější maso, jaké se vám může na talíři ocitnout. Důvod je prostý. Do vroucího vývaru se vkládají živí. Stačí pár minut a získáte to nejjemnější masíčko. A také...  celý článek

VIDEO: Pohlreich vyhodil trojzubec a drsného Harryho. Vás naučí kapra

13.4.2010  9:55
Hospoda s kuchyní, ze které vám "za stokorunu bude blbě ještě druhej den". V tom podle Zdeňka Pohlreicha zřejmě spočívá kouzlo podniku na kraji lesa v pražské Michli, kde si připadáte jako na...  celý článek

VIDEO: Citronovou omáčku na pstruha podle Pohlreicha máte za tři minuty

16.3.2010  0:03
V horské krkonošské chalupě má host dostat k jídlu pořádnou bramboračku, poctivý chlupatý knedlík, králíka na černo nebo pstruha z horské bystřiny. "Regionální kuchyně vládnou světem,“ vidí...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.