Martin Polačko v televizním pořadu Když vaří táta občas sáhne k pokrmům, které by jeho "televizní děti" asi odmítly, nebýt to na obrazovce. Mezi takové pokrmy, které děti často nevezmou do úst, bývají játra.
Jedním z receptů, které uvidíte v neděli v podvečer na Prima family, je bleskový salát z rukoly s kuřecími jatýrky. Budete potřebovat jen rukolu, játra, javorový sirup, červený vinný ocet, pepř a sůl.
Postup je jednoduchý. Důkladně properete salát a necháte okapat. Kdo má k tomuto účelu doma odstředivku, má práci usnadněnou.
Na oleji jen játra orestujete a zakápnete javorovým sirupem. "Nebude to sladké?" žasne Polačkův malý pomocník. Kuchař tvrdí, že sladkost se vyruší vinným octem, který přidá vzápětí, to ovšem až po stažení z ohně.
Pak už stačí jen posolit, popepřit, přemístit do mísy s rukolou, zalít výpekem z pánve a promíchat.