Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Šéfkuchař Accordi se zamiloval do kedlubny, nabídne ji i v Rusku

aktualizováno 
I od Čechů se má kuchař ověnčený slavnou michelinskou hvězdou co učit. A mohou to být pro nás zdánlivě obyčejné věci.

Šéfkuchař restaurace Allegro Andrea Accordi. | foto:  Michal Růžička, MAFRA

"Kedlubna – do té jsem se zamiloval," říká Accordi v rozhovoru pro sobotní magazín Víkend DNES. "Samozřejmě jsem ji znal už z Itálie, ale tady jsem se naučil ji vařit, umíte ji na tolik způsobů – syrovou, vařenou, jako hlavní jídlo, předkrm, v kaši, v polévce."

Každou sobotu

Andrea Accordi

10. září čtěte rozhovor s držitelem michelinských hvězd Andreou Accordim.

Po čtyřech letech v čele vyhlášené pražské restaurace Allegro hotelu Four Seasons odchází šéfkuchař Andrea Accordi do Ruska bohatší o řadu receptů a ingrediencí, jež objevil až ve zdejších tržnicích a které se chystá připravovat i gurmetům v Petrohradu.

"Pro mě je to velké štěstí, že jsem tady českou kuchyni ochutnal, to se mi v Rusku bude moc hodit," říká o svých plánech muž, který jako první v historii získal pro českou restauraci michelinskou hvězdičku. "Rusové českou kuchyni milují a jsou jí hodně ovlivněni, pro mě je to velká pomoc. Vím, co asi čekají. Metody vaření ruské kuchyně jsou si v mnohém podobné. Hutné, silné chutě, hodně masa, zvěřina. Jedna ze tří restaurací v novém hotelu v Petrohradu bude domácí, čili tam najdete i tu českou. Chci tam přivést trochu české tradice."

Accordiho v čele restaurace Allegro vystřídá Čech Richard Fuchs, s nímž magazín Víkend rovněž přináší rozhovor. Fuchs už v podniku pracoval dříve a zkušenosti sbíral mimo jiné v Egyptě, Švýcarsku a Francii. Vařečky se v Allegru ujímá od února 2012.



Témata: Vaření


Nejčtenější

Za podivným chováním rybičky byl nádor.
Zlaté rybce vyoperovali nádor. Byla zmatená a plavala pozpátku

Dvacetiletá zlatá rybka už dlouho překonávala průměrný věk svého druhu a byla stále čilá a zdravá. Až v poslední době změnila své chování a lékař objevil...  celý článek

Ruka nemusí dělat nic jiného, než přesouvat kelímek od kávovaru k zákazníkovi....
První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou...  celý článek

Z horního patra se stále i Kiburi snaží granule dostat jazykem místo klacíkem.
Pražským gorilám zjednodušili hlavolam, na který jsou stále krátké

Když chovatelé v pražské zoo instalovali během Vánoc gorilám do expozice nový, poměrně sofistikovaný hlavolam s několika perforovanými patry, ani ve snu je...  celý článek

Chcete si třeba příští neděli udělat krásnou předjarní rodinnou snídani?...
Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.