Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Přístroj na domácí limonádu vyrobí i pivo, bude to světlý "ležák"

aktualizováno 
Bude to jako byste vyráběli limonádu z perlivé vody. Místo sirupu budete moct využít pivní koncentrát, který nyní začne dodávat výrobce SodaStream.

Z litrové lahve bude možní vyrobit tři litry piva. | foto: SodaStream

Pivo pod značkou Blondie by podle tiskové zprávy mělo být světlý ležák z kategorie pils a obsahovat asi 4,5 procenta alkoholu. V reálu jej zatím nikdo běžně neochutnal, začne se nejprve dodávat do Německa a Švýcarska, do konce letošního a začátkem příštího roku by se podle vyjádření společnosti se měla distribuce rozšířit i do dalších zemí.

Na koho chce Sodastream se svým výrobkem cílit, není zatím příliš jasné. „Jsme rádi, že naše nová značka může zachytit trend globálně rostoucího trendu domácího řemeslného piva,“ uvedl na jedné straně Daniel Birnbaum, generální ředitel izraelské společnosti pro deník Daily Mail.

Nezdá se ovšem příliš pravděpodobné, že by milovníci specialit z řemeslných (tzv. craft) pivovarů výrobek ze sirupu ocenili. Spíše tak míří na konzumenty, pro které je prioritou cena. To ostatně zdůrazňuje i tisková zpráva, podle níž jsou náklady na dvě deci piva 20 centů (dvoudecová sklenice je součástí „dárkového“ balení). V přepočtu za 50 centů za půllitr lze ovšem v německých diskontech sehnat i běžné laciné plechovkové pivo.

Koupili byste si takový pivní koncentrát?

celkem hlasů: 1072

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 12. června 2016. Anketa je uzavřena.

Bude záležet na tom, jak to bude chunat, pak uvidím 506
Tak to si zajdu radši se džbánkem do hospody 504
Jako záloha pro případ nouze to nemusí být špatné 62

SodaStream je námětem mnoha lidových pokusů. Protože jsou originální sirupy dost drahé, běžně se vyrobená sodovka míchá s domácími sirupy, anebo i s těmi kupovanými, jen levnějšími. Podívejte se na Youtube, jak si žena v Austrálii vyrábí z krabicového vína šumivé.

Autor:




Nejčtenější

Obsluhující makak vás v civilizované zemi překvapí.
Z opičí obsluhy jsou hosté nadšeni, pro zoologa to má úroveň cirkusu

Obsluhující makak, oblečený jako číšník, přijde většině hostů nesmírně roztomilý. A tak si jich majitel restaurace Kajabukija v Ucunomiji, hlavním městě...  celý článek

Osina se pod kůží nejen zanítí, ale dokáže pod ní i cestovat.
Travní osina se může zanítit a cestovat pod kůží psa

Ze společné procházky si váš zvířecí mazlíček může přinést nepříjemné zdravotní problémy. Semena rostlin mohou být chráněna velmi ostrým obalem, který velmi...  celý článek

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
Známe vítěze letní fotosoutěže o pět grilů. Nejúspěšnější byly krevety

Od začátku srpna jste hlasovali, které recepty se vám líbily z příspěvků posílaných do redakce v rámci fotosoutěže o pět grilů a dalšího příslušenství. Z...  celý článek

(Ilustrační foto)
Proti komárům, klíšťatům i ovádům pomohou bylinky, skořice i levandule

Zatím není zcela jasné, proč někdo komáry, ovády a klíšťata láká víc a někdo méně. A tak o prvně jmenovaných říkáme prostě, že obtížnému hmyzu „voní“. Jenže co...  celý článek

Další z rubriky

V sobotu se konal za obrovského zájmu festival Náplavka Street Food na...
Inspirace z ulice: 10 jídel, která na dovolené rozhodně ochutnejte

Takzvaný streetfood se pomalu usazuje už i u nás, ale pouliční gastronomie je tady teprve v začátcích. Podívejte se s námi na deset v zahraničí typických...  celý článek

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
HLASUJTE: Ohodnoťte nejlepší recepty a vyberte výherce grilu

Během června a července jste posílali své fotky s recepty grilovaných jídel. Připravili jsme pro vás galerii fotografií, které prošly do dalšího kola. Nyní...  celý článek

Rozkrojte cibuli podélně napůl a oloupejte slupku.
VIDEO: Krájení cibule je pro amatéry stále problém. Jak na ni bez úrazu

Pro kuchařské profesionály je krájení cibule absolutní základ, který se učí už od prvního ročníku učňovské školy. Ale když zhlédnete některé domácí kuchtíky,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.