Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Amatérští kuchaři mají poslední šanci předvést své recepty s houbami

aktualizováno 
Soutěž určená pro amatéry reaguje na zvýšený výskyt gastronadšenců v řadách laické veřejnosti. V rámci podzimního festivalu Foodparade se utkají o ceny v hodnotě 50 tisíc korun.

Mezi stánky se loni našlo i sladké mlsání. | foto: Foodparade

Že amatérští kuchaři dokážou výborně vařit a že mají o obor zájem, ukazuje i složení kurzů vaření. Chodí tam mladí i staří, ale ne proto, aby se naučili jen základy, ale v poslední době i ti, kdo se hlásí na „vyšší dívčí“.

Foodparade 2014

Můžete se těšit na více než 20 předních restaurací z Prahy a okolí a více než 25 farmářských stánků a stánků s delikatesami.

Čeká na vás mnoho nových tváří z gastronomie, ale i stálice posledních let, jako jsou Hotel InterContinental, restaurace U Modré Kachničky, Občanská Plovárna a mnoho dalších.

„Funguje to tak, že často lidé přijdou jen třeba s dárkovým poukazem a vracejí se s tím, že takto trávit volný čas je jim příjemné a chtějí se od lektora přiučit finty, na které by sami v kuchyni neměli možnost přijít,“ popisuje Petra Plánková ze školení Chefparade, která organizuje kurzy vaření.

V rámci čtvrtého ročníku festivalu jídla Foodparade, který se bude konat 6. - 7. září 2014 na zámečku v Troji, proběhne i soutěž amatérů. Aby se mohli probojovat až do tohoto finále, musí poslat přihlášku se svým houbovým receptem do 22. srpna, veškeré podrobnosti najdou na stránkách festivalu.

Odborná porota z jejich receptů vybere 12 semifinalistů, kteří ho pak uvaří ve škole vaření Chefparade a vybraných šest se může těšit na finále v Troji. A aby to bylo zábavnější, utkají se přímo s „Velký Šéfem“ Zdeňkem Pohlreichem. Hodnotit se bude chuť, vzhled, originalita, ale i práce se surovinami.

Autor:




Nejčtenější

Reece Wepener se svým úlovkem
Měli prázdnou ledničku, tak vypluli rybařit. Chytili 70kilového kanice

Tři kamarádi se vypravili rybařit poblíž Perthu na západě Austrálie. Místo toho, aby si jen normálně doplnili lednici běžnými rybami, chytili na háček...  celý článek

Takto by mělo vypadat správně rozpálené uhlí.
Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také odhodlají vyzkoušet své umění u grilu. Nabízíme krátké...  celý článek

Lachtan stáhl holčičku pod vodu.
VIDEO: Lachtan strhl malou dívku do vody. Myslel, že je to pochoutka

Opět se potvrdilo, že s divokými zvířaty není radno si zahrávat. Poučení si ponese do života malá holčička, pro kterou se stalo zábavné krmení lachtana...  celý článek

V červené knize Mezinárodního svazu ochrany přírody jsou nártouni filipínští...
Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna

Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna filipínského, což se dosud nikde ve světě nepovedlo. Mládě se narodilo 1. května v chovné stanici na...  celý článek

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.