Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Amatérští kuchaři mají poslední šanci předvést své recepty s houbami

aktualizováno 
Soutěž určená pro amatéry reaguje na zvýšený výskyt gastronadšenců v řadách laické veřejnosti. V rámci podzimního festivalu Foodparade se utkají o ceny v hodnotě 50 tisíc korun.

Mezi stánky se loni našlo i sladké mlsání. | foto: Foodparade

Že amatérští kuchaři dokážou výborně vařit a že mají o obor zájem, ukazuje i složení kurzů vaření. Chodí tam mladí i staří, ale ne proto, aby se naučili jen základy, ale v poslední době i ti, kdo se hlásí na „vyšší dívčí“.

Foodparade 2014

Můžete se těšit na více než 20 předních restaurací z Prahy a okolí a více než 25 farmářských stánků a stánků s delikatesami.

Čeká na vás mnoho nových tváří z gastronomie, ale i stálice posledních let, jako jsou Hotel InterContinental, restaurace U Modré Kachničky, Občanská Plovárna a mnoho dalších.

„Funguje to tak, že často lidé přijdou jen třeba s dárkovým poukazem a vracejí se s tím, že takto trávit volný čas je jim příjemné a chtějí se od lektora přiučit finty, na které by sami v kuchyni neměli možnost přijít,“ popisuje Petra Plánková ze školení Chefparade, která organizuje kurzy vaření.

V rámci čtvrtého ročníku festivalu jídla Foodparade, který se bude konat 6. - 7. září 2014 na zámečku v Troji, proběhne i soutěž amatérů. Aby se mohli probojovat až do tohoto finále, musí poslat přihlášku se svým houbovým receptem do 22. srpna, veškeré podrobnosti najdou na stránkách festivalu.

Odborná porota z jejich receptů vybere 12 semifinalistů, kteří ho pak uvaří ve škole vaření Chefparade a vybraných šest se může těšit na finále v Troji. A aby to bylo zábavnější, utkají se přímo s „Velký Šéfem“ Zdeňkem Pohlreichem. Hodnotit se bude chuť, vzhled, originalita, ale i práce se surovinami.

Autor:




Nejčtenější

Ovocné stromy je potřeba vysadit, než začne vegetační sezona. Kořeny stromků...
Poslední šance k výsadbě ovocných stromů, ale jen s vydatnou zálivkou

Jaro se plnou silou hlásí o slovo, takže máte posledních pár týdnů na výsadbu ovocných dřevin, které musí být v půdě co nejdříve před vegetačním obdobím. Jak...  celý článek

Jidášovo ucho (houby úplně vpravo), šnytlík, medvědí česnek, mladé kopřivy,...
Když vyrazíte do lesa, nasbírejte si i medvědí česnek a další bylinky

I jako houbař můžete vyrazit do lesa také za bylinkami, a nejen za oblíbeným medvědím česnekem. Není totiž zdaleka jedinou bylinkou, která vám na jaře udělá...  celý článek

Zloděj se klíčem v zámku nebude zdržovat.
Deset tipů, jak zabezpečit byt seniorů před zloději a podvodníky

Senioři patří v souvislosti s majetkovou trestnou činností a podvody k nejohroženější skupině. Jsou důvěřiví, často žijí osamoceně, mnohdy mají nějaký...  celý článek

Módu minipsů podporuje i módní průmysl.
Za módní miniaturní psy se platí tisíce, přitom jsou to nemocná zvířata

Je to vlastně kšeftování s nemocnými zvířaty. Jenže poptávka po minipsech je velká a lidé jsou v honbě za módním trendem ochotní platit tisíce. Takové zvíře...  celý článek

Nuru jako nadšený lezec s ukořistěnou větvičkou. (25.3.2017)
VIDEO: Pražské gorily si venku užívají první jarní trávy, mláďata řádí

Jakmile minulou sobotu gorily zaslechly, že se mimo obvyklý čas něco děje s hydraulikou a hýbou se dveře u východu do venkovního výběhu, hned se k němu...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.