Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Amatérští kuchaři mají poslední šanci předvést své recepty s houbami

aktualizováno 
Soutěž určená pro amatéry reaguje na zvýšený výskyt gastronadšenců v řadách laické veřejnosti. V rámci podzimního festivalu Foodparade se utkají o ceny v hodnotě 50 tisíc korun.

Mezi stánky se loni našlo i sladké mlsání. | foto: Foodparade

Že amatérští kuchaři dokážou výborně vařit a že mají o obor zájem, ukazuje i složení kurzů vaření. Chodí tam mladí i staří, ale ne proto, aby se naučili jen základy, ale v poslední době i ti, kdo se hlásí na „vyšší dívčí“.

Foodparade 2014

Můžete se těšit na více než 20 předních restaurací z Prahy a okolí a více než 25 farmářských stánků a stánků s delikatesami.

Čeká na vás mnoho nových tváří z gastronomie, ale i stálice posledních let, jako jsou Hotel InterContinental, restaurace U Modré Kachničky, Občanská Plovárna a mnoho dalších.

„Funguje to tak, že často lidé přijdou jen třeba s dárkovým poukazem a vracejí se s tím, že takto trávit volný čas je jim příjemné a chtějí se od lektora přiučit finty, na které by sami v kuchyni neměli možnost přijít,“ popisuje Petra Plánková ze školení Chefparade, která organizuje kurzy vaření.

V rámci čtvrtého ročníku festivalu jídla Foodparade, který se bude konat 6. - 7. září 2014 na zámečku v Troji, proběhne i soutěž amatérů. Aby se mohli probojovat až do tohoto finále, musí poslat přihlášku se svým houbovým receptem do 22. srpna, veškeré podrobnosti najdou na stránkách festivalu.

Odborná porota z jejich receptů vybere 12 semifinalistů, kteří ho pak uvaří ve škole vaření Chefparade a vybraných šest se může těšit na finále v Troji. A aby to bylo zábavnější, utkají se přímo s „Velký Šéfem“ Zdeňkem Pohlreichem. Hodnotit se bude chuť, vzhled, originalita, ale i práce se surovinami.

Autor:




Nejčtenější

Gorila Zola
VIDEO: Takto gorily tančí breakdance. Z bazénu si udělají fontánu

V horkém létě mají radost z vody i gorily. Sameček Zola z americké zoo v Dallasu to předvedl takovým stylem, že by zahanbil i profesionálního tanečníka.  celý článek

Pec, která se vejde do trouby, navrhlo manželské duo z Chicaga.
VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v...  celý článek

Vakoveverka létavá
Žena vycvičila 17 létajících veverek. Musíte si s nimi hlavně hrát, tvrdí

Nurmaya Sari Siregar z malajsijského Kuala Lumpur má neobvyklého koníčka. Chová vakoveverky létavé a dokázala je tak vycvičit, že ji poslouchají na slovo....  celý článek

Bez základního nářadí se doma neobejdete.
Jakou sadu s nářadím vybrat novomanželům či svobodné matce v paneláku

Není každý rodilým kutilem. Drtivá většina lidí jen občas potřebuje něco dotáhnout, přišroubovat, zacvaknout nebo přeštípnout. Pro takové uživatele nemá cenu...  celý článek

Další z rubriky

Grilování jako jedna z nejoblíbenějších letních činností
Pošlete fotku grilované pochoutky a vyhrajte jeden z pěti grilů

Grilovací sezona se díky pěknému počasí rozjíždí naplno. To vám dá spoustu prostoru vyfotografovat vaši nejoblíbenější pochoutku a vyhrát nový gril. Pošlete...  celý článek

Pec, která se vejde do trouby, navrhlo manželské duo z Chicaga.
VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.