Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Amatérští kuchaři mají poslední šanci předvést své recepty s houbami

aktualizováno 
Soutěž určená pro amatéry reaguje na zvýšený výskyt gastronadšenců v řadách laické veřejnosti. V rámci podzimního festivalu Foodparade se utkají o ceny v hodnotě 50 tisíc korun.

Mezi stánky se loni našlo i sladké mlsání. | foto: Foodparade

Že amatérští kuchaři dokážou výborně vařit a že mají o obor zájem, ukazuje i složení kurzů vaření. Chodí tam mladí i staří, ale ne proto, aby se naučili jen základy, ale v poslední době i ti, kdo se hlásí na „vyšší dívčí“.

Foodparade 2014

Můžete se těšit na více než 20 předních restaurací z Prahy a okolí a více než 25 farmářských stánků a stánků s delikatesami.

Čeká na vás mnoho nových tváří z gastronomie, ale i stálice posledních let, jako jsou Hotel InterContinental, restaurace U Modré Kachničky, Občanská Plovárna a mnoho dalších.

„Funguje to tak, že často lidé přijdou jen třeba s dárkovým poukazem a vracejí se s tím, že takto trávit volný čas je jim příjemné a chtějí se od lektora přiučit finty, na které by sami v kuchyni neměli možnost přijít,“ popisuje Petra Plánková ze školení Chefparade, která organizuje kurzy vaření.

V rámci čtvrtého ročníku festivalu jídla Foodparade, který se bude konat 6. - 7. září 2014 na zámečku v Troji, proběhne i soutěž amatérů. Aby se mohli probojovat až do tohoto finále, musí poslat přihlášku se svým houbovým receptem do 22. srpna, veškeré podrobnosti najdou na stránkách festivalu.

Odborná porota z jejich receptů vybere 12 semifinalistů, kteří ho pak uvaří ve škole vaření Chefparade a vybraných šest se může těšit na finále v Troji. A aby to bylo zábavnější, utkají se přímo s „Velký Šéfem“ Zdeňkem Pohlreichem. Hodnotit se bude chuť, vzhled, originalita, ale i práce se surovinami.

Autor:




Nejčtenější

Jan Matějka se 106cm hlavatkou
Za hlavatkami musí čeští rybáři do zahraničí. U nás už téměř neexistují

U nás téměř vyhubená hlavatka je „vzácné zboží“ i v zahraničí. Lovit se smí jen v zimě, jinak je chráněná. A rybáři mají vyzkoušeno, že čím mizernější počasí...  celý článek

Mršina, která zbyla po hodování vlků, je v zasněžené krajině spoutané mrazem...
VIDEO: Když sýkorky hodují na mršině, co zbyla po nočním lovu vlků

V lesích Podkarpatského vojvodství v Polsku se podařilo zachytit hodování sýkorek, nikoliv ovšem na krmítku. Aby přežily tuhou zimu, potřebují se pořádně...  celý článek

Ajabu je nesmírně komunikativní a návštěvníci ho přitahují jako magnet. U skla...
VIDEO: Malý Ajabu je asi největší ďáblík z pražských gorilích mláďat

Je mu osm měsíců, vlastně je to takové batole. Matka Shinda ho sice stále sleduje, ale jinak je gorilí kluk Ajabu poměrně samostatný a nebojácný chlapík. Do...  celý článek

Kdybychom těsto nechali déle zrát, byly by bubliny ve střídce větší.
Triky pro snadné pečení chleba: sledujte bubliny a pečte ho v hrnci

Několikrát se mi chleba povedl, ale v poslední době ne a ne docílit nadýchanosti. Už se mi doma smějí, píše čtenářka Markéta. Přitom peče jen obyčejný chleba z...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.