Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Soutěžte o grily za 100 tisíc v novém speciálu iDNES.cz Letní grilování

aktualizováno 
Vyfoťte své nejpovedenější grilované jídlo a pošlete fotku do redakce, můžete vyhrát jeden ze čtyř grilů i s příslušenstvím v celkové hodnotě 100 000 korun. Soutěží startuje nová příloha iDNES.cz Letní grilování, ve které najdete tipy a nejoblíbenější recepty.

ilustrační snímek | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Soutěž vyhlašujeme v rámci naší letní grilovací přílohy, kterou jsme pro vás připravili. A pro gastronomické nadšence vznikla stránka Letní grilování s nejlepšími recepty, videi i servisními tipy.

Co je v letní grilovací příloze

Na jednom místě čtenáři najdou oblíbené recepty na přípravu masa, zeleniny, sýrů, omáček, marinád i příloh. Na stránce mají svoje místo i čtenářsky oblíbené videorecepty šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Fotogalerie

Nezapomnělo se ale ani na samotné grily. Napadlo vás někdy, že si můžete doma vyrobit vlastní gril? A víte, na kterých typech grilu připravíte maso nejzdravějším způsobem? Rady i podrobné návody na vás čekají ve vypečené letní příloze.

Teď do této přílohy můžete přispět i vy. Pošlete fotografii vašeho „majstrštyku“, tedy co, co považujete za svůj nejlepší a nejosvědčenější grilovací recept s krátkým postupem. My pak zařadíme vaši fotku i s postupem do fotogalerie, ve které budou moci sami čtenáři hlasovat o nejlepší recept a fotografii.

Od kdy do kdy posílat fotky

Fotografie a recepty můžete posílat od této chvíle až do půlnoci 31. července, a to na adresu soutez.hobby@idnes.cz. Fotky by měly mít šířku alespoň 1000 bodů. Nezapomeňte připsat vaše kontaktní údaje, nejen e-mail, ale nejlépe i telefon, abychom vás mohli co nejrychleji zkontaktovat v případě výhry.

Na začátku srpna pak z došlých fotografií sestavíme velkou fotogalerii, ve které až do 15. srpna budete moci hlasovat, který recept se vám líbí nejvíce. Podle počtu přidaných hlasů pak vzejdou čtyři výherci nových grilů.

O co se hraje

Ceny do soutěže věnovala společnost Weber, která je mezi domácími grily uznávaným etalonem. Ve hře jsou čtyři grily, od stacionárního plynového, přes klasické kotlové až po malý elektrický, které se hodí i na balkon. Na jednotlivé modely se můžete podívat ve fotogalerii. Připravili jsme pro vás balíčky tak, abyste mohli využít rovnou všech možností, které tyto grily nabízejí.

Velké výhry

1) Geneisis E-330 GBS (plynový gril)

+ Gourmet BBQ System - pánev Wok, se kterým můžete na grilu vařit jako na specializovaném sporáku

+ grilovací náčiní třídílné (lopatka, kleště, vidlice) - nezbytné doplňky pro každého mitra grilu

+ grilovací kartáč Triangl (na čištění roštu) 30 cm , kterým očistíte rošt před dalším grilováním

+ grilovací rukavice černá, dlouhá

+ grilovací zástěra - stylový doplněk, se kterým budete vždycky cool a nezacákáte se omastkem

+ Weber Bible grilování - příručka shrnující všechny zásady grilování, která udělá mistra i z amatéra

2) Q 2400 stand (elektrický gril)

+ grilovací náčiní třídílné (lopatka, kleště, vidlice)

+ grilovací kartáč Triangl (na čištění roštu) 30 cm

+ čistič grilů Q - usnadňuje čištění grilu

+ grilovací rukavice černá, dlouhá - s ní se nikdy nespálíte

+ grilovací zástěra

+ Weber Bible grilování

3) Master Touch GBS (gril na dřevěné uhlí)

+ Gourmet BBQ System - pánev Wok

+ zapalovací set (komín Rapidfire, 2kg nových briket, 6ks podpalovacích kostek) - geniální vynález, který maximálně zjednodušuje rozpálení klasického grilu na dřevěné uhlí. V „komínu“ se celá várka uhlí rychle rozpálí a pak se vsype do grilu. Vše bez starostí a bez pracného rozfoukávání.

+ grilovací kartáč s bambusovou rukojetí a štětinami z ušlechtilé oceli (na čištění roštu) 46 cm

+ grilovací náčiní třídílné (lopatka, kleště, vidlice)

+ grilovací rukavice černá, dlouhá

+ grilovací zástěra

+ Weber Bible grilování

4) Master Touch GBS (gril na dřevěné uhlí)

+ Gourmet BBQ System - pánev Wok

+ zapalovací set (komín Rapidfire, 2kg nových briket, 6ks podpalovacích kostek)

+ grilovací kartáč s bambusovou rukojetí a štětinami z ušlechtilé oceli (na čištění roštu) 46 cm

+ grilovací náčiní třídílné (lopatka, kleště, vidlice)

+ grilovací rukavice černá, dlouhá

+ grilovací zástěra

+ Weber Bible grilování

Kompletní pravidla soutěže najdete ZDE.

Autor:




Nejčtenější

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
Známe vítěze letní fotosoutěže o pět grilů. Nejúspěšnější byly krevety

Od začátku srpna jste hlasovali, které recepty se vám líbily z příspěvků posílaných do redakce v rámci fotosoutěže o pět grilů a dalšího příslušenství. Z...  celý článek

Roztomilost malým mopsům zůstane a nudní rozhodně nejsou. Když ho dobře...
VIDEO: Jakého psa vybrat do města? Nabízíme pět tipů, navrhněte další

Ideální pes do městského bytu neexistuje. Respektive je to každý pes, který je správně socializovaný a vychovaný tak, aby nepůsobil problémy svému majiteli ani...  celý článek

Obsluhující makak vás v civilizované zemi překvapí.
Z opičí obsluhy jsou hosté nadšeni, pro zoologa to má úroveň cirkusu

Obsluhující makak, oblečený jako číšník, přijde většině hostů nesmírně roztomilý. A tak si jich majitel restaurace Kajabukija v Ucunomiji, hlavním městě...  celý článek

(Ilustrační foto)
Proti komárům, klíšťatům i ovádům pomohou bylinky, skořice i levandule

Zatím není zcela jasné, proč někdo komáry, ovády a klíšťata láká víc a někdo méně. A tak o prvně jmenovaných říkáme prostě, že obtížnému hmyzu „voní“. Jenže co...  celý článek

Další z rubriky

Staré střechy lze nátěrem renovovat. Stav před renovací
Natřením střechy můžete prodloužit její životnost i o dvacet let

Ač se to zdá nemožné, i staré eternitové šablony lze nátěrem zachránit a prodloužit jejich životnost. Je to přitom daleko levnější než rekonstruovat celou...  celý článek

(Ilustrační foto)
Proti komárům, klíšťatům i ovádům pomohou bylinky, skořice i levandule

Zatím není zcela jasné, proč někdo komáry, ovády a klíšťata láká víc a někdo méně. A tak o prvně jmenovaných říkáme prostě, že obtížnému hmyzu „voní“. Jenže co...  celý článek

Žampiony portobello zapečené s mozzarelou a rajčaty
Jak na grilování hub? Pokud u vás nerostou, zkuste žampiony

Bílé, hnědé nebo portobello? Které pečárky neboli žampiony zvolit pro letní venkovní rožnění? Jak postupovat, aby byl výsledek nadpozemsky chutný? O praktické...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.