Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Soutěž o gril s infračerveným ohřevem, který dělá šťavnatější steaky

aktualizováno 
Speciální konstrukce z plátu nerezové oceli nenechá pronikat plameny přímo k masu jako u běžného grilu. Propouští je jen částečně přes spoustu malých otvorů. Díky tomu se většina sálavého tepla změní na infračervené, které vyzařuje přímo do jídla a tepelně ho upraví.

Technologie infračerveného grilování je specialitou amerického výrobce grilů Char-Broil. Jeho výhodou má být to, že se z roštu dokáže vyzářit naprosto stejnoměrné teplo o teplotě 300–400 °C po celé ploše grilu.

O gril soutěžte zde

Vyhrát můžete gril Imperial v ceně 13 500 korun. Je vybaven třemi hořáky, přičemž každý z nich má vlastní teploměr, a bočním hořákem pro přípravu omáček nebo polévek. Otázky najdete ZDE. Soutěž je připravena ve spolupráci se společností Mountfield.

Základem je rošt. „Technologie TRU-Infrared je založena na přeměně tepla. Když horký vzduch z hořáků dorazí k roštu, jeho pohyb se prudce zpomalí.

Kvůli malým otvorům nemůže teplo pronikat překážkou tak rychle. Rozšiřuje se tudíž rovnoměrně všemi směry, přičemž zahřívá spodní stranu roštu. Takto vyhřátá plocha potom funguje jako infračervený zářič,“ vysvětluje Martin Veselý, odborník na grily ze společnosti Mountfield.

Zatímco sálavé konvekční teplo z běžného grilu podle výrobce vysuší okrajovou vrstvu masa a šťáva s tukem unikne, infračervené frekvence proniknou rovnou dovnitř, přičemž zachovají přírodní šťavnatost a chuť masa. Drobné otvory brání plamenům pronikat vzhůru a zároveň nenechají tuk odkapávat rovnou do hořáku.

Fotogalerie

Ten se hromadí na ploše mezi masem a roštem, kde není dost kyslíku, aby došlo ke vzplanutí a připálení. Místo toho se část odpaří v podobě kouře, který je charakteristický pro tento způsob grilování a přidává masu ještě intenzivnější chuť a vůni a část je zachycena v odkapávací misce.

Jestliže dáváte přednost tradičnímu grilování, můžete zvolit gril na dřevěné uhlí. Pokud chcete grilovat v dosahu zásuvky, zvolte elektrickou variantu. Pro lidi, kteří dávají přednost grilování na plynu, je tu ještě další bonus. Podle výrobce takový způsob ušetří i 30 % spotřeby plynu s konvenčním způsobem plynového grilování.

Vyhlášení vítěze

Do soutěže se přihlísilo 2400 čtenářů. Generátor náhodných čísel určil jako vítěze Tomáše Nadrchala. Vítězi blahopřejeme a kontakt předáváme prodejci, který se domluví na způsobu předání.

Autor:




Nejčtenější

Jakub Vágner s Antonínem Beckem
Háčky bez protihrotů zraní ryby daleko více než s hrotem, tvrdí rybář

V dalším dílu pořadu S Jakubem na rybách se rybář Jakub Vágner vypravil s kamarádem Antonínem Beckem na jezero Za Valem lovit kapry ze břehu. Když konečně...  celý článek

Pec, která se vejde do trouby, navrhlo manželské duo z Chicaga.
VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v...  celý článek

Vakoveverka létavá
Žena vycvičila 17 létajících veverek. Musíte si s nimi hlavně hrát, tvrdí

Nurmaya Sari Siregar z malajsijského Kuala Lumpur má neobvyklého koníčka. Chová vakoveverky létavé a dokázala je tak vycvičit, že ji poslouchají na slovo....  celý článek

Další z rubriky

Vizualizace budoucí podoby výsadby u hřbitovní zdi, tzv. babiččiny zahrádky.
Zahradu klidně budujte postupně, nejdůležitější je koncept

Tato zahrada skýtá útočiště vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Místo užívá komunita lidí, z nichž každý jeden může přispět k jeho budování. I když není...  celý článek

Domeček ve tvaru houby postavil otec pro dceru v době, kdy byla ještě malá.
Dům houba, policejní stanice, koštování whisky. Takové je finále Bouda roku

Už posedmé probíhá finále Boudy roku. Tato britská fotografická soutěž představuje ty nejzajímavější a nejroztodivnější zahradní budky, boudičky a kůlničky...  celý článek

Zahradu u secesní vilky nedaleko Prahy se podařilo proměnit velmi citlivě. V...
Při proměně staré zahrady zachovejte duši místa, hledejte staré plány

Proměnit zahradu u starší vilky či zámečku, to není zrovna malé sousto. Přesto není třeba se bát i moderních prvků. Architekti v posledním dílu pořadu České...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.