Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Soutěž o nejlepší bramborový salát vyhrál veterinář z Jeseníku

  12:45aktualizováno  12:45
Ve středočeském Mratíně se v sobotu odehrál pátý ročník mistrovství České republiky v přípravě bramborového salátu. Soutěže se zúčastnilo dvacet tříčlenných týmů. Profesionální kuchaře za sebou nechal tým vedený veterinárním technikem Martinem Pánkem z Jeseníku.

Vítězný tým Martina Pánka | foto:  Michal Šula, MAFRA

Podle Aleny Syslové, ředitelky kulinářského mistrovství, se soutěže zúčastnily týmy z celé země v různorodém věkovém složení. "Jezdí k nám celá řada učňovských týmů z kuchařských oborů, ale také tým kuchařek ve výslužbě," prozradila Syslová.

Fotogalerie

"Bramborový salát na českém vánočním stole je více než stoletou tradicí a jeho vůně evokuje Vánoce víc, než vůně jehličí ze stromečku," vysvětlila důvod pravidelného kulinářského klání Syslová.

Porotě, která rozhodovala o vítězi, předsedal moderátor Jan Rosák. "Sešlo se tu na dvě desítky nejlepších salátů z celé republiky a vybrat ten nejlepší bylo velmi obtížné. Často rozhodovaly jen chuťové milimetry, kvalita i kreativita salátů byla velmi vyrovnaná," poznamenal Rosák.

Vyhlášení výsledků kuchařské soutěže skončilo překvapením. Tým Martina Pánka z Jeseníku totiž porazil zkušené profesionální kuchaře.

"Titul nám zřejmě pomohla vyhrát křepelčí vajíčka, řapíkatý celer a pět druhů cibule," zamýšlí se novopečený vítěz soutěže nad tím, co porotu na jeho pokrmu nejvíce zaujalo.

Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu se v Mratíně konalo již popáté. Soutěžní klání tradičně doprovází i staročeský jarmark s domácí zabíjačkou a stánky s nejen adventní tématikou. Vítězové si odnášejí hodnotné ceny.

Autor:




Nejčtenější

U veterináře. Ilustrační snímek
Na antibiotika nereagují už ani domácí mazlíčci. Nadužívají se jako u lidí

Problém nadužívání antibiotik se netýká jenom lidí. Stále častěji se objevuje i u psů a koček. Veterináři bijí na poplach a upozorňují na nutnost lepší...  celý článek

Řez obytným modulem usazeným do zahrady
Bunkr do každé rodiny. Češi vyrábějí kryty pro případ krize

Nepokoje, energetická krize, přírodní katastrofa, válka. Stále více Čechů se připravuje na krizové situace, které dosud odbývali jen mávnutím ruky. Nouzové...  celý článek

Ptačí budka ve stylu Slow TV od ateliéru Harddecore a serveru Technet.cz.
Postavte si vlastní Slow TV ptačí budku. Stačí vám šukalka a vrtačka

V zimě je potřeba ptáčky přikrmovat a v létě je dobré alespoň těm nejmenším postavit hnízdiště. Budka, kterou si podle našeho návodu vyrobíte, poslouží...  celý článek

Ovocné stromy je potřeba vysadit, než začne vegetační sezona. Kořeny stromků...
Poslední šance k výsadbě ovocných stromů, ale jen s vydatnou zálivkou

Jaro se plnou silou hlásí o slovo, takže máte posledních pár týdnů na výsadbu ovocných dřevin, které musí být v půdě co nejdříve před vegetačním obdobím. Jak...  celý článek

Jidášovo ucho (houby úplně vpravo), šnytlík, medvědí česnek, mladé kopřivy,...
Když vyrazíte do lesa, nasbírejte si i medvědí česnek a další bylinky

I jako houbař můžete vyrazit do lesa také za bylinkami, a nejen za oblíbeným medvědím česnekem. Není totiž zdaleka jedinou bylinkou, která vám na jaře udělá...  celý článek

Další z rubriky

Využití šablony je na každém. V tomto případě byla originálně využita jen její...
S šablonou vytvoříte vzor na stěně či dlažbě, dekorovat lze i nábytek

Přenést vybraný vzor na stěnu pomocí šablony není nic složitého, stačí si to párkrát vyzkoušet. Navíc nemusíte zůstat jen u stěny, stejný či podobný motiv lze...  celý článek

Takto připravuje šéf lehké cuketové nudle s houbami.
Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na...  celý článek

Zleva současní držitelé michelinské hvězdy: Radek Kašpárek, Roman Paulus a...
Jídlo v michelinských restauracích: od párku s hořčicí po menu za tři tisíce

Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory...  celý článek

Palačinky z ovesných vloček
Palačinky z ovesných vloček

Sladká a zdravá rychlovka. :)

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.