Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Šťavnaté koblížky z tvarohového těsta podle cukrářky Markéty

aktualizováno 
Bez povidel nebo džemu by koblihy pěkně drhly v krku. Ne tak v případě, že je upečete z tvarohového těsta podle cukrářky Markéty Krajčovičové, které je krásně vláčné.

Příprava těsta nemůže být jednodušší: prostě smícháte všechny ingredience, přidáte rozinky a těsto ještě metličkou promícháte, aby mělo tu správnou konzistenci. Pak pomocí dvou lžic tvarujete rovnou do rozpáleného oleje koblížky, které po usmažení obalíte v moučkovém cukru. Ten navíc můžete navonět a dochutit špetkou vanilky.   

Recept, jednoduchý a rychlý

Cukrářka Markéta Krajčovičová vytváří nejen dorty jako kopie reálných věcí či...

Cukrářka Markéta Krajčovičová

Potřebné ingredience: 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g tvarohu, 2 lžičky cukru moučka (který můžete promíchat se špetkou vanilky seškrábnuté z podélně rozkrojeného vanilkového lusku), 3 celá vejce, 5 lžic mléka, 4 lžíce rumu a rozinky.

Do mísy nasypte mouku, cukr, špetku soli a prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte tvaroh, žloutky i bílky ze třech vajíček, mléko a rum a směs dobře promíchejte. Nakonec přisypte rozinky a těsto vymíchejte metličkou. 

Na plotně si rozehřejte olej, kterého musí být tolik, aby v něm smažené koblížky mohly plavat. Pak vykrajujte lžící a lžičkou z těsta malé kousky, které rovnou vkládejte do rozpáleného oleje. Zlatavé, ještě teplé koblížky obalujte v moučkovém cukru a ještě teplé podávejte. 

Dorty v kabátu z marcipánu i jednoduché rychlé domácí pečivo

Dort s oponou pro liberecké divadelníky

Marcipánový dort s oponou pro liberecké divadelníky

Jednoduché rychlé koblížky připravila cukrářka Markéta pro další díl kulinářského pořadu Božské dorty od Markéty, na který se můžete v podělí večer po osmé podívat na televizi Prima love.

Jen co Markéta upeče, nazdobí a daruje originální marcipánový dort hereckému souboru libereckého divadla, pustí se do koblížků. Určitě je zvládnete také, jsou jednoduché a rychlé.  

Autor:




Nejčtenější

Gorilí výrostci z Prahy jako samozvaní zahradníci
VIDEO: Zahradničení, nebo zahrad ničení? Gorilí bratři v akci

Na první pohled vzorní bráškové. Ale pozor, Nuru a Kiburi se umí dát i na zahradničení. Respektive spíše na „zahrad ničení“. Ono se to někdy totiž špatně...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Stromy u Kožichovic na Třebíčsku jsou obsypané tisíci housenek bourovce...
VIDEO: Housenky zabydlely stromy na Třebíčsku, ale nijak neškodí

Hemžící se housenky v útvarech podobných pavučinám osídlily větve stromů v okolí Třebíče. Jsou to hnízda bourovce březového, nočního motýla, kterého sice v...  celý článek

Čerpadlo Gardena s automatem
Čerpadlo do sudu zalije zahrádku, ale nepočítejte s velkým kropením

Sud na dešťovou vodu na zahradě používá většina zahrádkářů. Byla by škoda, když už náhodou občas zaprší, pouštět vodu do kanálu. Je lepší využít ji na zalévání.  celý článek

Food sniffer měří vepřové, hovězí, drůbeží i rybí maso.
Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli...  celý článek

Další z rubriky

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Tvarohové knedlíky s jahodami
Tvarohové knedlíky s jahodami oživují vzpomínky na prázdniny u babičky

Tvarohové knedlíky v sobě spojují dvě naše úžasné suroviny – tvaroh a první jahody v sezoně. A také vzpomínky na prázdniny u babičky a mocné hyperglykemické...  celý článek

Vepřový bůček na peletkovém grilu
VIDEO: Na pomalu pečený bůček či kachní prsa je ideální peletkový gril

Dlouhé úpravy masa na grilu jsou čím dál populárnější. A když se spojí i se zauzením, je specialita na světě. Kuchař Adam Robenek nám ukázal několik receptů,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.