VIDEO: Šťavnaté koblížky z tvarohového těsta podle cukrářky Markéty

  • 8
Bez povidel nebo džemu by koblihy pěkně drhly v krku. Ne tak v případě, že je upečete z tvarohového těsta podle cukrářky Markéty Krajčovičové, které je krásně vláčné.

Příprava těsta nemůže být jednodušší: prostě smícháte všechny ingredience, přidáte rozinky a těsto ještě metličkou promícháte, aby mělo tu správnou konzistenci. Pak pomocí dvou lžic tvarujete rovnou do rozpáleného oleje koblížky, které po usmažení obalíte v moučkovém cukru. Ten navíc můžete navonět a dochutit špetkou vanilky.   

Recept, jednoduchý a rychlý

Cukrářka Markéta Krajčovičová

Potřebné ingredience: 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g tvarohu, 2 lžičky cukru moučka (který můžete promíchat se špetkou vanilky seškrábnuté z podélně rozkrojeného vanilkového lusku), 3 celá vejce, 5 lžic mléka, 4 lžíce rumu a rozinky.

Do mísy nasypte mouku, cukr, špetku soli a prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte tvaroh, žloutky i bílky ze třech vajíček, mléko a rum a směs dobře promíchejte. Nakonec přisypte rozinky a těsto vymíchejte metličkou. 

Na plotně si rozehřejte olej, kterého musí být tolik, aby v něm smažené koblížky mohly plavat. Pak vykrajujte lžící a lžičkou z těsta malé kousky, které rovnou vkládejte do rozpáleného oleje. Zlatavé, ještě teplé koblížky obalujte v moučkovém cukru a ještě teplé podávejte. 

Dorty v kabátu z marcipánu i jednoduché rychlé domácí pečivo

Marcipánový dort s oponou pro liberecké divadelníky

Jednoduché rychlé koblížky připravila cukrářka Markéta pro další díl kulinářského pořadu Božské dorty od Markéty, na který se můžete v podělí večer po osmé podívat na televizi Prima love.

Jen co Markéta upeče, nazdobí a daruje originální marcipánový dort hereckému souboru libereckého divadla, pustí se do koblížků. Určitě je zvládnete také, jsou jednoduché a rychlé.