Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kutil čte knihy v tabletu, ale stojánek si vyrobil z knihy klasické

aktualizováno 
Peter Brown spojuje nové se starým. Řád čte elektronické knihy, ale zároveň uznává i kouzlo knih klasických. Proto se pokusil ukázat, jak lze oba fenomény spojit. Ze staré knížky slepil blok, který poslouží jako stojánek.

Podobné řešení je každopádně naprosto ojedinělé, každý kus je originál. Každý určitě ocení vklad práce, který je cennější než ten nejsofistikovanější kupovaný stojánek.

Fotogalerie

Stojan vytvořil na principu Micarty, což je obecný název pro lepené materiály, ať už se používají textilie, kompozitní vlákna, či lamináty. Na videu se svěřuje: „Namíchal jsem čtyři kelímky s lepidlem a pořád je to málo.“

Stránku po stránce z knihy slepením vyrobil jednolitý blok, který dál po zaschnutí začal opracovávat, řezat a brousit a pokosovou pilou vyrobil drážku pro zasunutí tabletu. Nakonec blok nalakoval.

„Ta kniha ztvárnila jediný příběh, teď však poslouží jako stojan na tablet, který může obsahovat tisíce příběhů,“ zní hlavní myšlenka, kterou popisuje na své internetové stránce. Měl na mysli výtisk thrilleru Next od Michaela Crichtona, který použil jako materiál. Autora znají i naši čtenáři a tento titul u nás vydalo nakladatelství Knižní klub v roce 2007 pod názvem Příští.

E-knihy pro kutily

Elektronický návod se vám uprostřed kutění nezavře jako tištěná kniha. Doporučujeme publikaci Udírny nebo Zahradní pece na pizzu a chleba.

Že Peter Brown není žádným kutilským začátečníkem, se můžete přesvědčit i na jeho videokanálu. Ukáže například výrobu prstenu z propisovaček, držák na kuchyňské utěrky a další vtipné věci denní spotřeby.

Nevyzýváme vás, abyste zkoušeli vyrábět podobný stojánek z cenných knih. Klidně použijte výtisky, kterých se nezbavíte už ani v antikvariátu. A baví vás podobné hračičkování, kdy se vyrábí něco z něčeho jiného? Pošlete nám své nápady, zveřejněné odměníme.

Autor:




Nejčtenější

Čerpadlo Gardena s automatem
Čerpadlo do sudu zalije zahrádku, ale nepočítejte s velkým kropením

Sud na dešťovou vodu na zahradě používá většina zahrádkářů. Byla by škoda, když už náhodou občas zaprší, pouštět vodu do kanálu. Je lepší využít ji na zalévání.  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Food sniffer měří vepřové, hovězí, drůbeží i rybí maso.
Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli...  celý článek

Gorilí výrostci z Prahy jako samozvaní zahradníci
VIDEO: Zahradničení, nebo zahrad ničení? Gorilí bratři v akci

Na první pohled vzorní bráškové. Ale pozor, Nuru a Kiburi se umí dát i na zahradničení. Respektive spíše na „zahrad ničení“. Ono se to někdy totiž špatně...  celý článek

Stromy u Kožichovic na Třebíčsku jsou obsypané tisíci housenek bourovce...
VIDEO: Housenky zabydlely stromy na Třebíčsku, ale nijak neškodí

Hemžící se housenky v útvarech podobných pavučinám osídlily větve stromů v okolí Třebíče. Jsou to hnízda bourovce březového, nočního motýla, kterého sice v...  celý článek

Další z rubriky

Kuskus s grilovanou zeleninou
VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu. Ukáže, jak...  celý článek

Rybí karbanátky s kari omáčkou
Perfektní rybí karbanátek. Asijská kuchyně snadno a rychle u vás na grilu

Rybí karbanátky jsou velmi populární v asijské kuchyni. Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, že jejich příprava je neuvěřitelně...  celý článek

Food sniffer měří vepřové, hovězí, drůbeží i rybí maso.
Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.