Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Hrušky a sýr, skvělá kombinace do štrúdlu. A moučník máte za pár minut

aktualizováno 
Když nepočítáte zhruba dvacet minut, než se štrúdl v rozpálené troubě upeče, trvá vlastní příprava opravdu chviličku. Takže za půl hodiny máte na stole nadýchaný teplý moučník z několika málo ingrediencí. Jasně, tučný. Ale jednou za čas se hřešit dá.

Štrúdl s hruškami a sýrem je snadný na přípravu. A kombinace chutí je velmi lahodná. | foto: Martina Čermáková

V jednoduchosti je síla, což zafungovalo i v kombinaci hrušky a sýru, konkrétně parmazánu a mozzarely. A to bez přidaného cukru či jakéhokoliv koření. S hruškami si ale chuťově výborně rozumí i rokfór a gorgonzola, což je skvělý tip pro ty, kdo milují sýry s modrou plísní.

Fotogalerie

I když je listové těsto hodně tučné, má obrovskou výhodu v tom, že je téměř kdykoliv po ruce. Lze ho mít i v mrazáku pro chvíle nouze - stačí nechat povolit, rozválet a naplnit.

Variací na moučníky z listového těsta - sladké i slané - najdete nepočítaně a další můžete zkoušet sami.

Inspirujte se v souvisejících odkazech pod článkem - kromě francouzské hruškové variace kombinující toto úžasné ovoce s vanilkovým krémem tam najdete i skvělé recepty pro masožrouty: nejen s lososem či panenkou, dokonce i s mletým masem.

Nicméně zpět k závinu s hruškami a sýrem. Vyzkoušeli jsme ho na jedné nohavici v kombinaci hruška, mozzarela a parmazán, do druhé putovalo osvědčené chorizo, plátkový sýr a cherry rajčátka. Bez jakéhokoliv dalšího dochucování tahle volba stojí za další zopakování. Více ve fotogalerii.

Autor:




Nejčtenější

Gorila Zola
VIDEO: Takto gorily tančí breakdance. Z bazénu si udělají fontánu

V horkém létě mají radost z vody i gorily. Sameček Zola z americké zoo v Dallasu to předvedl takovým stylem, že by zahanbil i profesionálního tanečníka.  celý článek

Pec, která se vejde do trouby, navrhlo manželské duo z Chicaga.
VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v...  celý článek

Bez základního nářadí se doma neobejdete.
Jakou sadu s nářadím vybrat novomanželům či svobodné matce v paneláku

Není každý rodilým kutilem. Drtivá většina lidí jen občas potřebuje něco dotáhnout, přišroubovat, zacvaknout nebo přeštípnout. Pro takové uživatele nemá cenu...  celý článek

Vakoveverka létavá
Žena vycvičila 17 létajících veverek. Musíte si s nimi hlavně hrát, tvrdí

Nurmaya Sari Siregar z malajsijského Kuala Lumpur má neobvyklého koníčka. Chová vakoveverky létavé a dokázala je tak vycvičit, že ji poslouchají na slovo....  celý článek

Další z rubriky

Kontroly se týkají jen velkých klimatizací.
Povinná kontrola klimatizací: jak se rodí fámy, které hýbou veřejností

Od 1. ledna 2017 platí pro majitele tepelných čerpadel a klimatizací nová povinnost provádět každoroční kontroly těsnosti a vést evidenční knihu. Majitelé...  celý článek

Trhané vepřové maso na peletkovém grilu
Natrhejte si plecko a máte úžasné pohoštění pro všechny kamarády

Vepřové plecko nemusíte používat jen na guláš či výpečky, zkuste z něj dlouhým pečením vyrobit perfektní trhaný sendvič.  celý článek

Pečená jablka plněná rozinkami a mandlemi se skořicí a vanilkou
Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.