Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Herbář

a b c d e f g h ch i j k l m n o p q r s t u v x y z

V herbáři najdete nejznámější byliny, které si můžete vypěstovat i doma. Ve spolupráci s bioložkou Irenou Svobodovou vás také pozveme za květinami na naše louky, stráně a do lesů.

Bylinky vhodné ve studené kuchyni

Pampeliška lékařská (Taraxacum officinale)

26.2.2009  19:00
Pampeliška neboli smetanka lékařská, velmi rozšířená a známá rostlina. Uvnitř stonku obsahuje mléčnou šťávu. Koření až do hloubky 2 metrů. Využívá se hlavně při jaterních a ledvinových chorobách.  celý článek

Křen selský (Armoracia rusticana)

1.8.2008  9:00
Křen je vytrvalá bylina dorůstající až 1 metr vysoko a je neodmyslitelnou součástí omáček.  celý článek

Dobromysl obecná, oregano (Origanum vulgare)

1.8.2008  9:00
Oregano může dorůstat až do výše 60 cm. Rostlina tvoří vzpřímené, načervenalé lodyhy.  celý článek

Česnek kuchyňský (Allium sativum)

1.8.2008  9:00
Cibulovitá rostlina, jejíž květonosné stonky, ve vrcholném létě dozrávají až do výše 100 cm.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.