Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Svijanský pivovar bude točit pivní zmrzlinu, člověk se po ní i opije

  13:36aktualizováno  13:36
Svijanský pivovar představí na svých letních slavnostech pivní zmrzlinu. Ze tří čtvrtin bude obsahovat světlou nebo tmavou svijanskou třináctku. Zmrzlina tak bude výhradně pro dospělé, protože se po ní bude možné i opít.
(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

"Zmrzlina bude mít nejméně čtyři procenta alkoholu a vyrobí ji pro nás Heinrich Schwarzkopf, který má vyhlášenou cukrárnu ve Stráži pod Ralskem," říká hlavní sládek Pivovaru Svijany Petr Menšík.

Zmrzlinu poprvé ochutnají návštěvníci 22. ročníku Slavností svijanského piva, který se uskuteční v sobotu 16. července ve Svijanském Újezdu. Jedním z ústředních hesel bude Lízni si Kněžnu nebo Knížete, což jsou názvy piv, ze kterých je zmrzlina vyrobená.

Svijanský pivovar

Svijanský pivovar.

Současně s pivní zmrzlinou představil ředitel pivovaru Roman Havlík další novinku, kterou je stáčení světlého nefiltrovaného piva Kvasničák s charakteristickou zakalenou zlatou barvu a kvasnicovou příchutí do pětilitrových party soudků.

Loni vyrobil Pivovar Svijany víc než 400 tisíc hektolitrů deseti druhů piva. Od nealkoholického Vozky po Barona, která má 6,5 % alkoholu. Pivovar má podle sládka Petra Menšíka nejvíc odběratelů na Liberecku, Plzeňsku a v okolí Brna.

V pivovaru v současnosti pracuje 105 lidí a tři roboti. Dva jménem Helmut a Hanz na lince plnící KEG sudy. K nim letos přibyl další, který vkládá lahvová piva do přepravek.

Autor:




Nejčtenější

Někteří psi se do auta těší.
Dostatek pití, bezpečnostní pás a preventivní prohlídka. Dovolená se psem

Pokud uvažujeme o dovolené se psem, musíme se důkladně připravit. Je potřeba zajistit mu bezpečnost, pohodlí při cestě a pro úřady potřebná potvrzení o dobrém...  celý článek

Kuskus s grilovanou zeleninou
VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu. Ukáže, jak...  celý článek

Dáte si kávu, anebo čaj?
Káva vybízí k revoltě, čaj ke klidu nad poezií, tvrdí specialisté

Jen málokdo si bez jednoho z nich umí představit ráno. Káva a čaj nás umí „nakopnout“ i zklidnit. Jaké jsou výhody těchto nápojů a co je naopak odlišuje, to...  celý článek

Další z rubriky

Domácí hranolky mají svůj půvab právě tím, že jednotlivé kousky nejsou tak...
VIDEO: Domácí hranolky téměř bez práce. Bez dalších přídatných látek

Mražené hranolky z obchodu má skoro každý „pro jistotu“ v mrazáku. Jsou však situace, kdy nečekaně dojdou, anebo si prostě toužíte udělat své vlastní, abyste...  celý článek

Telecí klopsy na grilu připravil šéf z mletého telecího a hovězího masa.
VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár dalších ingrediencí a můžete na grilu vytvořit pochoutku, která...  celý článek

Letní grilování iDNES.cz
SPECIÁL: Grilujte maso i zeleninu. Videorecepty a kuchařské triky

Ve zvláštní příloze věnované grilování najdete desítky chutných receptů na drůbež, ryby, pořádný steak i lehčí zeleninové pokrmy.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.