Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Svijanský pivovar bude točit pivní zmrzlinu, člověk se po ní i opije

  13:36aktualizováno  13:36
Svijanský pivovar představí na svých letních slavnostech pivní zmrzlinu. Ze tří čtvrtin bude obsahovat světlou nebo tmavou svijanskou třináctku. Zmrzlina tak bude výhradně pro dospělé, protože se po ní bude možné i opít.
(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

"Zmrzlina bude mít nejméně čtyři procenta alkoholu a vyrobí ji pro nás Heinrich Schwarzkopf, který má vyhlášenou cukrárnu ve Stráži pod Ralskem," říká hlavní sládek Pivovaru Svijany Petr Menšík.

Zmrzlinu poprvé ochutnají návštěvníci 22. ročníku Slavností svijanského piva, který se uskuteční v sobotu 16. července ve Svijanském Újezdu. Jedním z ústředních hesel bude Lízni si Kněžnu nebo Knížete, což jsou názvy piv, ze kterých je zmrzlina vyrobená.

Svijanský pivovar

Svijanský pivovar.

Současně s pivní zmrzlinou představil ředitel pivovaru Roman Havlík další novinku, kterou je stáčení světlého nefiltrovaného piva Kvasničák s charakteristickou zakalenou zlatou barvu a kvasnicovou příchutí do pětilitrových party soudků.

Loni vyrobil Pivovar Svijany víc než 400 tisíc hektolitrů deseti druhů piva. Od nealkoholického Vozky po Barona, která má 6,5 % alkoholu. Pivovar má podle sládka Petra Menšíka nejvíc odběratelů na Liberecku, Plzeňsku a v okolí Brna.

V pivovaru v současnosti pracuje 105 lidí a tři roboti. Dva jménem Helmut a Hanz na lince plnící KEG sudy. K nim letos přibyl další, který vkládá lahvová piva do přepravek.

Autor:




Nejčtenější

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Vícebarevný pudl
Ovčák, border kolie, pudl a spol. Šest nejinteligentnějších psích plemen

Inteligentní psí plemeno je pro páníčka jistě velkou radostí, ale může způsobovat i spoustu starostí. Inteligentní pes totiž potřebuje spoustu pozornosti a...  celý článek

Další z rubriky

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Ve vegetariánském řeznictví nenajdete běžné maso, ale jeho náhražky z rostlin.
Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“,...  celý článek

S kváskem se nemusíte během dovolené rozloučit, lze ho upravit tak, abyste ho...
Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré...  celý článek

Hledáte maminku v okolí na společné aktivity?
Hledáte maminku v okolí na společné aktivity?

Mnoho podobných jich je na eMimino.cz.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.