Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Do piknikové tašky se vejde osm lahví a všechny pomůcky na koktejly

aktualizováno 
Možná jste někdy narazili na problém, jak bezpečně přepravit na piknik nebo na party sadu pomůcek a nápojů na přípravu koktejlů. Podobný problém řešili i dva profesionální barmani, kteří hledali tašku, kterou by si mohli nosit na svá vlastní barmanská vystoupení.

Malé nahlédnutí do pootevřené barmanské tašky | foto: Kickstarter.com

„Chtěli jsme vytvořit něco, co bude funkční, praktické a přesto pěkné,“ popisují tvůrci návrhu B-bagu Američani John Ueding a Craig Krueger. Tak dlouho hledali vhodnou tašku, až zjistili, že ji budou muset vymyslet sami.

Tiše záviděli řemeslníkům, pro které se nabízí tisíce vzorů kufříků a tašek, ze kterých si vybere každý podle potřeby a profese. 

Fotogalerie

Po několika měsících pilování dospěli k funkčnímu prototypu, kam se podle jejich názoru vejde vše potřebné, co by měl mít správný barman vždy u sebe. Něco podobného, jako když si kuchař hýčká svoji tašku se sadou nožů.

Na Kickstarteru se pokoušejí na svůj podnikatelský záměr vybrat peníze, celkem potřebují 35 000 dolarů (asi 700 000 korun). Cenu vypočítali na 350 dolarů (asi 7000 Kč) za prázdnou tašku, to je vhodné pro toho, kdo většinu vybavení má, v opačném případě můžete objednat „naplněný“ B-bag za 550 dolarů (11 000 Kč).

To není málo, ale vzhledem k tomu, že je v USA asi 550 000 barmanů, kteří možná sami zápasí s tím, že nemají v čem nosit svůj vercajk, možná se strefí do potřeb této početné komunity. A ta je na celém světě zvyklá, že obecně profesionální gastropotřeby nepatří zrovna k nejlevnějšímu sortimentu. Výrobci ovšem slibují, že tahle taška bude tak festovní, že ji budete mít na celý život.

Výroba tašky by měla začít v listopadu a těsně před Vánoci by měla být taška k dostání.

Autor:


Témata: Vaření


Nejčtenější

Po pěti dnech byly neošetřené jahody už plesnivé.
Vymysleli přípravek, který až pětkrát prodlouží trvanlivost ovoce a zeleniny

Floridský start-up Apeel Sciences připravil řešení pro prodloužení životnosti ovoce a zeleniny od okamžiku, kdy je sklizené. V praxi by to mohlo znamenat nejen...  celý článek

Mršina, která zbyla po hodování vlků, je v zasněžené krajině spoutané mrazem...
VIDEO: Když sýkorky hodují na mršině, co zbyla po nočním lovu vlků

V lesích Podkarpatského vojvodství v Polsku se podařilo zachytit hodování sýkorek, nikoliv ovšem na krmítku. Aby přežily tuhou zimu, potřebují se pořádně...  celý článek

Jan Matějka se 106cm hlavatkou
Za hlavatkami musí čeští rybáři do zahraničí. U nás už téměř neexistují

U nás téměř vyhubená hlavatka je „vzácné zboží“ i v zahraničí. Lovit se smí jen v zimě, jinak je chráněná. A rybáři mají vyzkoušeno, že čím mizernější počasí...  celý článek

V tomto složená nás čeští musheři od 24. ledna reprezentují v Kanadě na MS...
VIDEO: Čeští musheři zabojují se svými psy o medaile na MS v Kanadě

Od zítřka až do 1. února měří světová musherská špička své síly na MS v kolébce mushingu, kanadské rezervaci Haliburton Forest. Češi tu mají tři želízka v...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.