Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Do piknikové tašky se vejde osm lahví a všechny pomůcky na koktejly

aktualizováno 
Možná jste někdy narazili na problém, jak bezpečně přepravit na piknik nebo na party sadu pomůcek a nápojů na přípravu koktejlů. Podobný problém řešili i dva profesionální barmani, kteří hledali tašku, kterou by si mohli nosit na svá vlastní barmanská vystoupení.

Malé nahlédnutí do pootevřené barmanské tašky | foto: Kickstarter.com

„Chtěli jsme vytvořit něco, co bude funkční, praktické a přesto pěkné,“ popisují tvůrci návrhu B-bagu Američani John Ueding a Craig Krueger. Tak dlouho hledali vhodnou tašku, až zjistili, že ji budou muset vymyslet sami.

Tiše záviděli řemeslníkům, pro které se nabízí tisíce vzorů kufříků a tašek, ze kterých si vybere každý podle potřeby a profese. 

Fotogalerie

Po několika měsících pilování dospěli k funkčnímu prototypu, kam se podle jejich názoru vejde vše potřebné, co by měl mít správný barman vždy u sebe. Něco podobného, jako když si kuchař hýčká svoji tašku se sadou nožů.

Na Kickstarteru se pokoušejí na svůj podnikatelský záměr vybrat peníze, celkem potřebují 35 000 dolarů (asi 700 000 korun). Cenu vypočítali na 350 dolarů (asi 7000 Kč) za prázdnou tašku, to je vhodné pro toho, kdo většinu vybavení má, v opačném případě můžete objednat „naplněný“ B-bag za 550 dolarů (11 000 Kč).

To není málo, ale vzhledem k tomu, že je v USA asi 550 000 barmanů, kteří možná sami zápasí s tím, že nemají v čem nosit svůj vercajk, možná se strefí do potřeb této početné komunity. A ta je na celém světě zvyklá, že obecně profesionální gastropotřeby nepatří zrovna k nejlevnějšímu sortimentu. Výrobci ovšem slibují, že tahle taška bude tak festovní, že ji budete mít na celý život.

Výroba tašky by měla začít v listopadu a těsně před Vánoci by měla být taška k dostání.

Autor:


Témata: Vaření


Nejčtenější

Malá akumulátorová pila je určena pro drobné práce kolem domu.
Bude na zahradách vládnout akutechnika? Její výsledky jsou stále lepší

Ještě před pár lety se zdálo, že akumulátorové zahradní stroje jsou jen drahou variantou pro několik nadšenců. Ale teď se ukazuje, že výkony se zvedají a...  celý článek

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Samice lemura mongoz se svým mládětem.
V ostravské zoo se narodilo vzácné mládě lemura mongoze, první v Česku

Příchod nové samice vzácného madagaskarského lemura loni na podzim znamenal pro chovatele v ostravské zoologické zahradě velkou naději na rozmnožení tohoto...  celý článek

Pstruh obecný potoční
Pstruh potoční je už dnes skoro ohrožená ryba, tvrdí rybář Jakub Vágner

Kvůli kormoránům i lidem je dnes pstruh žijící v potocích vzácností, říká Jakub Vágner v novém dílu pořadu S Jakubem na rybách. Probere techniky lovu pstruhů.  celý článek

Housenka zavíječe zimostrázového
PORADNA: Mám skoro zničený buxus od zavíječe. Co proti tomu mohu dělat

Na začátku května jsem zjistila, že mi buxus na zahradě skoro sežral zavíječ zimostrázový. Myslím, že to tentokrát ještě přežil, ale bojím se, aby se to příští...  celý článek

Další z rubriky

Fish&Chips je tradiční britské lidové jídlo.
Kvůli Fish&Chips už nemusíte do Británie. Snadno si je připravíte doma

Fish&Chips je jedno z nejproslulejších ostrovních jídel a ochutná je snad každý, kdo Velkou Británii navštíví. Podívejte se, jak snadno můžete rybu s hranolky...  celý článek

Kuchař Jaroslav Sapík
Jím všechno, ale přepálený tuk mi páchne, říká šéfkuchař Jaroslav Sapík

Jí v podstatě všechno, hady i brouky, nesnědl by leda něco zkaženého. Ale vadí mu, když hned ve dveřích ucítí puch přepáleného omastku. „Okamžitě tak poznám,...  celý článek

Takto by mělo vypadat správně rozpálené uhlí.
Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také odhodlají vyzkoušet své umění u grilu. Nabízíme krátké...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.