Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Téma letošního Aqua-thermu: jsou úsporné domy mýtus, anebo realita?

  16:30aktualizováno  16:30
Veletrh Aqua-therm je nejlepší příležitostí poradit se o všech problémech, které vás trápí ve spojitosti s vytápěním. Najdete tu i zástupce Státního fondu životního prostředí, kteří dodají praktické informace k programu Zelená úsporám.

Veletrh Aqua-therm Praha 2010 se koná na Výstavišti Letňany od úterý 23. listopadu do soboty 27. listopadu. Na jednom místě se sešlo více než 300 vystavovatelů. Vedle informací z první ruky můžete na vystavené zboží získat speciální veletržní slevy.

"Letošní veletrh je zase o krůček dál, vidím, že se tu výrobci zaměřili hlavně na úsporné technologie," tvrdí František Kočí z pořadatelské agentury.

Aqua-therm

Aqua-therm Praha je největší odbornou akcí v oblasti úspor za teplo, plyn a vodu u nás. Najdete tu stánky všech prestižních výrobců v oboru topení, klimatizace či regulační techniky. Kromě toho můžete oslovit i nezávislé poradce oborových sdružení či neziskových organizací a dalších odborníků, kteří budou na veletrhu poskytovat bezplatné poradenství.

Přímo na veletrhu můžete také zdarma navštívit odborné semináře a prodiskutovat své problémy při stavbě či úpravách domů s odborníky z různých oblastí. Přednášky se budou zabývat tématy jako například Budovy s téměř nulovou spotřebou energie v roce 2020 - fantazie, či realita?, Problémy v zateplení bytových domů, Obnovitelné zdroje energie pro nízkoenergetické budovy, Tepelné čerpadlo jako moderní a ekonomický způsob vytápění a další.

Velké informační středisko má na veletrhu i Státní fond životního prostředí, který administruje dotační program Zelená úsporám. Bude radit jak získat peníze z Operačního programu Životní prostředí.

"Program byl kalkulován na dva až tři roky a přijímat se mělo asi tři tisíce žádostí," říká Dušan Fibinger ze Státního fondu životního prostředí. "Za poslední tři měsíce jsme ale přijali 30 tisíc žádostí, teď se pracuje na tom, aby se co nejrychleji vyřídily," popisuje Fibinger s tím, že tím vyvrací škarohlídské názory na úspěšnost programu.

Kompletní odborný program veletrhu najdete ZDE.

Autor:




Nejčtenější

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Vizualizace budoucí podoby výsadby u hřbitovní zdi, tzv. babiččiny zahrádky.
Zahradu klidně budujte postupně, nejdůležitější je koncept

Tato zahrada skýtá útočiště vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Místo užívá komunita lidí, z nichž každý jeden může přispět k jeho budování. I když není...  celý článek

Lachtan stáhl holčičku pod vodu.
VIDEO: Lachtan strhl malou dívku do vody. Myslel, že je to pochoutka

Opět se potvrdilo, že s divokými zvířaty není radno si zahrávat. Poučení si ponese do života malá holčička, pro kterou se stalo zábavné krmení lachtana...  celý článek

V červené knize Mezinárodního svazu ochrany přírody jsou nártouni filipínští...
Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna

Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna filipínského, což se dosud nikde ve světě nepovedlo. Mládě se narodilo 1. května v chovné stanici na...  celý článek

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

Další z rubriky

Fish&Chips je tradiční britské lidové jídlo.
Kvůli Fish&Chips už nemusíte do Británie. Snadno si je připravíte doma

Fish&Chips je jedno z nejproslulejších ostrovních jídel a ochutná je snad každý, kdo Velkou Británii navštíví. Podívejte se, jak snadno můžete rybu s hranolky...  celý článek

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Domácí klobásky se salátem
Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, jak překvapit hosty...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.