Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Česká firma dobývá Asii poté, co čínský velmistr nepřekonal její zámek

  17:00aktualizováno  17:00
Česká patentovaná vložka PRO se stala jednou z pěti z celé Číny, kterou se nepodařilo ve veřejném testu překonat pomocí nedestruktivních metod. Vítězství, o kterém mimo jiné informovala čínská celostátní televizní společnost CCTV, firmě TOKOZ zajistilo dlouhodobou spolupráci s důležitými distributory v této lokalitě.

Lockpicking, tedy „zlodějské“ překonávání zámků, patří v Číně mezi oceňované dovednosti. Mistrovství takzvaných lockpickerů se kromě odborné veřejnosti účastní také bezpečnostní složky, policisté nebo armádní činitelé, kteří studují postup soutěžících pro vylepšování bezpečnosti vlastních systémů.

Fotogalerie

Na překonání české vložky PRO byl navíc shodou okolností vylosován aktuální mistr Číny v lockpickingu, takže jeho neočekávaný neúspěch byl pro přítomné publikum velkým překvapením.

„Výsledky takové soutěže rozhodně hýbou odbornou veřejností po celém světě a je to nejúčinnější prezentace českých vynálezců,“ říká Petr Neuvirt, obchodní ředitel pro zámky a kování společnosti TOKOZ.

„Vyspělost a chytrost čínských specialistů je na velmi vysoké úrovni a neobstojí před nimi celá řada prestižních světových výrobců. To, že česká vložka porazila uznávaného mistra Číny, se mezi čínskými odborníky hodně řešilo. Naše výrobky na sebe strhly pozornost a i díky tomu se nám podařilo uzavřít dlouho projednávaný lukrativní kontrakt, který nám zajistí důležité místo na čínském trhu. Spolupráce v první fázi přinese tržby ve výši 400 tisíc dolarů.“

Firma se pochopitelně zabývala také rizikem možného kopírování. Výrobky společnosti se totiž potýkaly s nekvalitními napodobeninami již v minulosti, zejména v segmentu visacích zámků, kde dominuje. V tomto případě se však plagiátů neobává.

„Plagiátorství v budoucnu vyloučit nemůžeme, nicméně se nebojíme, že by k němu mělo dojít brzy. Nemá smysl kvůli tomu vstup do Asie odkládat, zvláště pokud se nejedná pouze o čínský trh,“ uvádí Neuvirt.

Autor:


Témata: Zabezpečení


Nejčtenější

U veterináře. Ilustrační snímek
Na antibiotika nereagují už ani domácí mazlíčci. Nadužívají se jako u lidí

Problém nadužívání antibiotik se netýká jenom lidí. Stále častěji se objevuje i u psů a koček. Veterináři bijí na poplach a upozorňují na nutnost lepší...  celý článek

Takto připravuje šéf lehké cuketové nudle s houbami.
Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na...  celý článek

Ptačí budka ve stylu Slow TV od ateliéru Harddecore a serveru Technet.cz.
Postavte si vlastní Slow TV ptačí budku. Stačí vám šukalka a vrtačka

V zimě je potřeba ptáčky přikrmovat a v létě je dobré alespoň těm nejmenším postavit hnízdiště. Budka, kterou si podle našeho návodu vyrobíte, poslouží...  celý článek

Ovocné stromy je potřeba vysadit, než začne vegetační sezona. Kořeny stromků...
Poslední šance k výsadbě ovocných stromů, ale jen s vydatnou zálivkou

Jaro se plnou silou hlásí o slovo, takže máte posledních pár týdnů na výsadbu ovocných dřevin, které musí být v půdě co nejdříve před vegetačním obdobím. Jak...  celý článek

Jidášovo ucho (houby úplně vpravo), šnytlík, medvědí česnek, mladé kopřivy,...
Když vyrazíte do lesa, nasbírejte si i medvědí česnek a další bylinky

I jako houbař můžete vyrazit do lesa také za bylinkami, a nejen za oblíbeným medvědím česnekem. Není totiž zdaleka jedinou bylinkou, která vám na jaře udělá...  celý článek

Další z rubriky

Jaroslav Sapík a Emauele Ridi
Duel kuchařů: Ridi nesnáší nudle s mákem, Sapík při natáčení trpí

Oba jsou skvělí kuchaři a své kulinářské umění umí prodat i na televizní obrazovce. A Češi jejich jídla milují, byť jsou velmi rozdílná. Jaroslav Sapík vařil...  celý článek

Zleva současní držitelé michelinské hvězdy: Radek Kašpárek, Roman Paulus a...
Jídlo v michelinských restauracích: od párku s hořčicí po menu za tři tisíce

Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory...  celý článek

Takto vypadají po obarvení v cibulových slupkách vajíčka, která byl omotaná...
Slupky žluté i červené cibule schovávejte na velikonoční barvení vajec

Velikonoc se sice letos dočkáme až v polovině dubna, nicméně pokud vás oslovuje přírodní barvení vajec v cibulových slupkách, už si je v kuchyni schraňujte. To...  celý článek

Palačinky z ovesných vloček
Palačinky z ovesných vloček

Sladká a zdravá rychlovka. :)

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.