Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Česká firma dobývá Asii poté, co čínský velmistr nepřekonal její zámek

  17:00aktualizováno  17:00
Česká patentovaná vložka PRO se stala jednou z pěti z celé Číny, kterou se nepodařilo ve veřejném testu překonat pomocí nedestruktivních metod. Vítězství, o kterém mimo jiné informovala čínská celostátní televizní společnost CCTV, firmě TOKOZ zajistilo dlouhodobou spolupráci s důležitými distributory v této lokalitě.

Lockpicking, tedy „zlodějské“ překonávání zámků, patří v Číně mezi oceňované dovednosti. Mistrovství takzvaných lockpickerů se kromě odborné veřejnosti účastní také bezpečnostní složky, policisté nebo armádní činitelé, kteří studují postup soutěžících pro vylepšování bezpečnosti vlastních systémů.

Fotogalerie

Na překonání české vložky PRO byl navíc shodou okolností vylosován aktuální mistr Číny v lockpickingu, takže jeho neočekávaný neúspěch byl pro přítomné publikum velkým překvapením.

„Výsledky takové soutěže rozhodně hýbou odbornou veřejností po celém světě a je to nejúčinnější prezentace českých vynálezců,“ říká Petr Neuvirt, obchodní ředitel pro zámky a kování společnosti TOKOZ.

„Vyspělost a chytrost čínských specialistů je na velmi vysoké úrovni a neobstojí před nimi celá řada prestižních světových výrobců. To, že česká vložka porazila uznávaného mistra Číny, se mezi čínskými odborníky hodně řešilo. Naše výrobky na sebe strhly pozornost a i díky tomu se nám podařilo uzavřít dlouho projednávaný lukrativní kontrakt, který nám zajistí důležité místo na čínském trhu. Spolupráce v první fázi přinese tržby ve výši 400 tisíc dolarů.“

Firma se pochopitelně zabývala také rizikem možného kopírování. Výrobky společnosti se totiž potýkaly s nekvalitními napodobeninami již v minulosti, zejména v segmentu visacích zámků, kde dominuje. V tomto případě se však plagiátů neobává.

„Plagiátorství v budoucnu vyloučit nemůžeme, nicméně se nebojíme, že by k němu mělo dojít brzy. Nemá smysl kvůli tomu vstup do Asie odkládat, zvláště pokud se nejedná pouze o čínský trh,“ uvádí Neuvirt.

Autor:




Nejčtenější

Miloslav Jirků z Biologického centra Akademie věd ČR instaluje hmyzí hotel.
K Milovicím se vracejí divoké včely. Pomáhat jim začaly i hmyzí hotely

Divoké včely, tedy další klíčová skupina živočichů se pomalu vrací do rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice. Pastva divokých koní,...  celý článek

Hroch Karl Wilhelm po příjezdu do dvorské zoo zkoušel nový výběh se staršími...
Dvorská zoo přišla o mladého hrocha. Uhynul zřejmě po kousnutí od samice

V zoo ve Dvoře Králové nad Labem uhynul dvouletý samec hrocha Karl Wilhelm. Utrpěl zranění v tříslech zadní nohy, kvůli němuž dostal otravu krve. Hodně toho...  celý článek

Knihovna vznikla z nových bedýnek ze smrkového dřeva, natřené jsou vodou...
Proměna pokoje do mexického stylu. Svépomocí a s omezeným rozpočtem

Minimální náklady, zachování původního gauče na spaní a dobrý pocit z výsledku, to byly Lenčiny podmínky, když se jako majitelka jednopokojového bytu o...  celý článek

Řez stavebním řešením pro rodinný dům
Druhá fáze Dešťovky je jednoduchá. Na dotaci dosáhnete i mimo oblasti sucha

Podle expertů se ministerstvo životního prostředí při vyhlašování druhé fáze programu Dešťovka „pochlapilo“ a připravilo velmi srozumitelné podmínky, které...  celý článek

Jakmile se pohne voda třeba pohybem ryby, kriticky vyvážené boilies se pohybuje...
Jak dostat na háček zkušeného kapra. Ošálí ho kriticky vyvážená boilies

Pro kapraře jsou boilies standardem, jak nalákat na háček ty největší kousky. V některých vodách, kde jsou mraky rybářů, jsou však už tak zkušení a chytří, že...  celý článek

Další z rubriky

25 ks předvařených krevet, na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
HLASUJTE: Ohodnoťte nejlepší recepty a vyberte výherce grilu

Během června a července jste posílali své fotky s recepty grilovaných jídel. Připravili jsme pro vás galerii fotografií, které prošly do dalšího kola. Nyní...  celý článek

Burger s trhaným masem
VIDEO: Přejedli jste se při grilování masa? Nezapomeňte ho zajíst ananasem

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek pracující na britské ambasádě má ohromnou výhodu. V zahradě velvyslanectví má vlastní zahrádku, kde s láskou pečuje o zeleninu,...  celý článek

Kukuřice je plná cenných živin. Využijte, že je její sezona, a grilujte o sto...
Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme podle Koko“, která vychází v magazínu Víkend, nabízí celou...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.