Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


V New Yorku najdete šest z deseti nejlepších amerických restaurací

  15:38aktualizováno  15:38
Podle nejnovějšího žebříčku sestaveného gastronomickými odborníky se sice vítězem třetího ročníku ankety serveru The Daily Meal stal kalifornský podnik The French Laundry šéfkuchaře Thomase Kellera. Ale hned šest z deseti nejlépe hodnocených restaurací najdete v New Yorku.

Šéfkuchař Thomas Keller v kuchyni své restaurace Per Se v New Yorku kontroluje uvařené jídlo. | foto: ČTK

Podle agentury Reuters se stal vítězem třetího ročníku ankety serveru The Daily Meal kalifornský podnik The French Laundry v Yountville. Restaurace patří ke světovým gastronomickým stálicím a do čela žebříčku se vyhoupla z loňského pátého místa. Její šéfkuchař Thomas Keller ji koupil v roce 1994 a od té doby díky ní posbíral řadu ocenění. Například průvodce Michelin jí dává nejvyšší možné hodnocení, tedy tři hvězdičky.

Americkou kulinářskou Mekkou je ovšem jednoznačně New York. Podle nejnovějšího žebříčku sestaveného gastronomickými odborníky se tam nachází hned šest z deseti nejlépe hodnocených restaurací.

Žebříček stovky nejlepších podniků v USA pro server věnovaný dobrému jídlu sestavuje 150 lidí z oboru; jsou mezi nimi například kritici restaurací, bloggeři i novináři. Letos rozhodli o tom, že top ten suverénně ovládl New York. Hned za vítězem se totiž na druhém až pátém místě seřadily tamní restaurace Gramercy Tavern, Le Bernardin, Momofuku Ssam Bar a Eleven Madison Park.

"Většina šéfkuchařů New York stále považuje za nejprestižnější kolbiště, na němž mohou prokázat svůj talent a schopnost vést podnik," komentoval výsledky zástupce serveru The Daily Meal Colman Andrews.

Autor:




Nejčtenější

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Čerpadlo Gardena s automatem
Čerpadlo do sudu zalije zahrádku, ale nepočítejte s velkým kropením

Sud na dešťovou vodu na zahradě používá většina zahrádkářů. Byla by škoda, když už náhodou občas zaprší, pouštět vodu do kanálu. Je lepší využít ji na zalévání.  celý článek

Jakub Vágner s Antonínem Beckem
Háčky bez protihrotů zraní ryby daleko více než s hrotem, tvrdí rybář

V dalším dílu pořadu S Jakubem na rybách se rybář Jakub Vágner vypravil s kamarádem Antonínem Beckem na jezero Za Valem lovit kapry ze břehu. Když konečně...  celý článek

Stromy u Kožichovic na Třebíčsku jsou obsypané tisíci housenek bourovce...
VIDEO: Housenky zabydlely stromy na Třebíčsku, ale nijak neškodí

Hemžící se housenky v útvarech podobných pavučinám osídlily větve stromů v okolí Třebíče. Jsou to hnízda bourovce březového, nočního motýla, kterého sice v...  celý článek

Další z rubriky

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Vepřový bůček na peletkovém grilu
VIDEO: Na pomalu pečený bůček či kachní prsa je ideální peletkový gril

Dlouhé úpravy masa na grilu jsou čím dál populárnější. A když se spojí i se zauzením, je specialita na světě. Kuchař Adam Robenek nám ukázal několik receptů,...  celý článek

Grilování jako jedna z nejoblíbenějších letních činností
Pošlete fotku grilované pochoutky a vyhrajte jeden z pěti grilů

Grilovací sezona se díky pěknému počasí rozjíždí naplno. To vám dá spoustu prostoru vyfotografovat vaši nejoblíbenější pochoutku a vyhrát nový gril. Pošlete...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.