Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


V New Yorku najdete šest z deseti nejlepších amerických restaurací

  15:38aktualizováno  15:38
Podle nejnovějšího žebříčku sestaveného gastronomickými odborníky se sice vítězem třetího ročníku ankety serveru The Daily Meal stal kalifornský podnik The French Laundry šéfkuchaře Thomase Kellera. Ale hned šest z deseti nejlépe hodnocených restaurací najdete v New Yorku.

Šéfkuchař Thomas Keller v kuchyni své restaurace Per Se v New Yorku kontroluje uvařené jídlo. | foto: ČTK

Podle agentury Reuters se stal vítězem třetího ročníku ankety serveru The Daily Meal kalifornský podnik The French Laundry v Yountville. Restaurace patří ke světovým gastronomickým stálicím a do čela žebříčku se vyhoupla z loňského pátého místa. Její šéfkuchař Thomas Keller ji koupil v roce 1994 a od té doby díky ní posbíral řadu ocenění. Například průvodce Michelin jí dává nejvyšší možné hodnocení, tedy tři hvězdičky.

Americkou kulinářskou Mekkou je ovšem jednoznačně New York. Podle nejnovějšího žebříčku sestaveného gastronomickými odborníky se tam nachází hned šest z deseti nejlépe hodnocených restaurací.

Žebříček stovky nejlepších podniků v USA pro server věnovaný dobrému jídlu sestavuje 150 lidí z oboru; jsou mezi nimi například kritici restaurací, bloggeři i novináři. Letos rozhodli o tom, že top ten suverénně ovládl New York. Hned za vítězem se totiž na druhém až pátém místě seřadily tamní restaurace Gramercy Tavern, Le Bernardin, Momofuku Ssam Bar a Eleven Madison Park.

"Většina šéfkuchařů New York stále považuje za nejprestižnější kolbiště, na němž mohou prokázat svůj talent a schopnost vést podnik," komentoval výsledky zástupce serveru The Daily Meal Colman Andrews.

Autor:




Nejčtenější

Delfíni jsou chytří, vynalézaví, mají výbornou paměť a vymýšlejí si hry,...
Zvířata jsou chytřejší, než jsme si mysleli, dokazují zvířecí géniové

Vrány chápou semafory a používají nástroje, delfíni „mluví“ sofistikovaným jazykem a vymýšlejí si hry pro zábavu, sloni se nedají oklamat lidskými chovateli....  celý článek

Obsluhující makak vás v civilizované zemi překvapí.
Z opičí obsluhy jsou hosté nadšeni, pro zoologa to má úroveň cirkusu

Obsluhující makak, oblečený jako číšník, přijde většině hostů nesmírně roztomilý. A tak si jich majitel restaurace Kajabukija v Ucunomiji, hlavním městě...  celý článek

Osina se pod kůží nejen zanítí, ale dokáže pod ní i cestovat.
Travní osina se může zanítit a cestovat pod kůží psa

Ze společné procházky si váš zvířecí mazlíček může přinést nepříjemné zdravotní problémy. Semena rostlin mohou být chráněna velmi ostrým obalem, který velmi...  celý článek

Další z rubriky

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
HLASUJTE: Ohodnoťte nejlepší recepty a vyberte výherce grilu

Během června a července jste posílali své fotky s recepty grilovaných jídel. Připravili jsme pro vás galerii fotografií, které prošly do dalšího kola. Nyní...  celý článek

Rozkrojte cibuli podélně napůl a oloupejte slupku.
VIDEO: Krájení cibule je pro amatéry stále problém. Jak na ni bez úrazu

Pro kuchařské profesionály je krájení cibule absolutní základ, který se učí už od prvního ročníku učňovské školy. Ale když zhlédnete některé domácí kuchtíky,...  celý článek

Burger s trhaným masem
VIDEO: Přejedli jste se při grilování masa? Nezapomeňte ho zajíst ananasem

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek pracující na britské ambasádě má ohromnou výhodu. V zahradě velvyslanectví má vlastní zahrádku, kde s láskou pečuje o zeleninu,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.