Vyzkoušejte recept, který se nepřejí. Navíc nedá moc práce, protože plody nemusíte peckovat. Chuť si můžete vylepšit i višněmi.
Budete potřebovat:
Dva šálky třešní, dva šálky višní, dva šálky svařeného cukrového sirupu z 1 ½ šálku vody a 1 ½ šálku cukru, dva šálky kvalitní vodky nebo brandy, koření
Čtěte ve středu

Pokračování letního seriálu o bylinkách a zavařování
1. Uvařte ovoce i s peckami ve velkém hrnci do měkka. Vody dejte jen pár centimetrů ode dna. Nechte vychladnout a slijte do lahve se širokým hrdlem a těsným uzávěrem. Přidejte skořici a hřebíček podle chuti.
2. Přilijte vychlazený cukrový sirup. Jeho množství i sladkost závisí na vaší chuti. Čím bude hustší, tím hustší bude váš likér. Můžete použít i trochu medu, třtinového cukru nebo melasy. Prohloubí to chuť likéru.
3. Přilijte alkohol a směs promíchejte dřevěnou vařečkou. Ovoce by mělo být ponořené, nejlépe, když je hladina těsně pod víčkem. Uzavřete sklenici a umístěte ji na tři týdny někam v pokojové teplotě, ale mimo přímé sluneční světlo.
4. Hotový likér přeceďte, slijte do lahví a můžete ochutnávat. Co uděláte s ovocem macerovaným v alkoholu, necháme na vaší fantazii. Ladem určitě ležet nezůstane.
Recepty podle ingredience na Labužník.czJste bez inspirace? Labužník.cz vymyslí recepty za vás, stačí kliknout na ingredience, které máte doma. Třeba z třešní připravíte i originálnější sladkosti než jen bublaninu a džem - doporučujeme zejména třešňové suflé. |