Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Podívejte se cukrářce pod ruce, tvarohové polštářky zvládnete také

aktualizováno 
Kdo by odolal něčemu malému, sladkému a hlavně domácímu ke kávě? Příprava přitom nemusí být složitá, stačí vybrat recept, který je opravdu vychytaný. Třeba ten na tvarohové polštářky či taštičky Markéty Krajčovičové, cukrářky z Jablonce nad Nisou. Na videu jí můžete přímo koukat pod ruce, jak je tvoří.

Polštářky se pečou z hladkého těsta z polohrubé mouky a tvarohu. Kdo tvaroh miluje, přijde si na své. Těsto můžete zpracovat jak ručně, tak v robotu.

Recept na tvarohové polštářky

Potřebné ingredience:

Na zhruba 12 kousků taštiček budete na přípravu těsta potřebovat: 500 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g tvarohu, 4 lžíce mléka, 1 lžíci rostlinného oleje, 2 celá vejce a špetku soli. A samozřejmě mouku na posypání válu.

Na náplň do taštiček spotřebujete zhruba 200 g tvarohu, 100 g cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 vejce, 4 lžíce vanilkového pudinku v prášku a rozinky.

Navrch na upečené taštičky pak přijde 4 až 6 lžic meruňkové marmelády, trocha skořice a plátky sekaných mandlí.

V zadělávací míse promíchejte mouku s práškem do pečiva, přidejte tvaroh, mléko, olej, vejce a špetku soli a zpracujte v těsto. Mělo by být krásně hladké a nemělo by se lepit.

Dejte ho chvíli odpočinout do lednice a mezitím si v misce připravte tvarohovou náplň: jednoduše utřete tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vejcem, vanilkovým pudinkem a rozinkami.

Připravte si vál a váleček, tvarohovou náplň a můžete se pustit do taštiček. Nezapomeňte si také předehřát troubu. Na pomoučeném válu z těsta vyválejte placku a vykrájejte z ní sudý počet koleček o průměru zhruba 7 až 9 cm.

Na polovinu z nich dejte doprostřed lžičku tvarohové náplně, přiklopte je druhým kolečkem a obě kolečka po okrajích pečlivě spojte, aby náplň při pečení nevytekla.  

Fotogalerie

Pečte v troubě předehřáté na 200 °C (máte-li horkovzdušnou, tak na 180 °C, plynovou na 3. stupeň) a pečte zhruba 20 minut.

Meruňkovou marmeládu rozehřejte v kastrolku, přidejte trochu skořice a nalijte ji na polštářky. Na ještě horkou směs nasypte na polštářky oloupané posekané mandle a nechte úplně vychladnout. Před podáváním můžete polštářky ještě pocukrovat.

Cukrářka Markéta si nejvíc vyhraje s potahovanými dorty

Recept na tvarohové taštičky je jakousi cenou útěchy pro ty, kdo si zatím netroufnou na marcipánem potahované dorty, kterými se cukrářka Markéta proslavila. Leccos z jejích pracovních postupů se ovšem dá odkoukat v pořadu Božské dorty od Markéty, v pondělí po osmé večer na televizi Prima love.

Pro trenéra libereckých Bílých tygrů Markéta Krajčovičová vytvořila dort v

Pro trenéra libereckých Bílých tygrů Markéta vytvořila dort v podobě brankářské lapačky.

Tentokrát bude z korpusu upečeného z mramorovaného piškotu tvořit dortovou imitaci brankářské lapačky. Jednotlivé kousky spojí čokoládovým krémem, kterým nakonec zahladí i celý korpus a potáhne ho bílou marcipánovou hmotou; v podstatě stejně, jako to dělala u dokonalé imitace kaktusu (článek s videem zde).

Podobně jako s detaily na kaktusu si také vyhraje s prošíváním švů lapačky či imitací patiny na kožené lapačce. Z marcipánu vytvoří i puk s klubovým znakem.

Autor:




Nejčtenější

Řez stavebním řešením pro rodinný dům
Druhá fáze Dešťovky je jednoduchá. Na dotaci dosáhnete i mimo oblasti sucha

Podle expertů se ministerstvo životního prostředí při vyhlašování druhé fáze programu Dešťovka „pochlapilo“ a připravilo velmi srozumitelné podmínky, které...  celý článek

Když našli toulavou kočku Sandy, vážila přes 7 kilogramů.
Tak tlustá kočka se jen tak nevidí. Nedokáže se ani poškrábat

Kočka Sandy byla vlastně jen obyčejná toulavá kočka, kterou záchranáři nalezli v parku v Bromsgrove ve Velké Británii. Zaujala je však tím, jak byla velká a...  celý článek

Knihovna vznikla z nových bedýnek ze smrkového dřeva, natřené jsou vodou...
Proměna pokoje do mexického stylu. Svépomocí a s omezeným rozpočtem

Minimální náklady, zachování původního gauče na spaní a dobrý pocit z výsledku, to byly Lenčiny podmínky, když se jako majitelka jednopokojového bytu o...  celý článek

Další z rubriky

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Kukuřice je plná cenných živin. Využijte, že je její sezona, a grilujte o sto...
Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme podle Koko“, která vychází v magazínu Víkend, nabízí celou...  celý článek

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Dumrealit.cz/Development
Obchodník - realitní specialista

Dumrealit.cz/Development
Zlínský kraj
nabízený plat: 35 000 - 100 000 Kč

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.