Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Bylinky ze Středomoří v kuchyni: zkuste recept na tymiánovou hořčici

aktualizováno 
Bylinky se Středomoří většinou milují teplo, plné slunce a propustnou půdu. Vysaďte je nejlépe do smíšené skupiny, vytvoří si příznivé mikroklima.

Tymiánová hořčice | foto: DOMA DNES

Můžete se těšit

V magazínu DOMA DNES každou středu:

12. 3. Středomořské bylinky

  • Výroba pesta, bylinkové hořčice, octa, ochucených olejů

 

19. 3. Zapomenuté bylinky

  • Bylinky a krása

  • Výroba bylinkového mýdla a polštářků

 

26. 3. Čajové bylinky

  • Bylinková lékárna

  • Výroba bylinkových mastí, sirupů, olejů a tinktur

  • Zahradní kalendář

Mezi typické středomořské koření řadíme oregano, tymián, bazalku, šalvěj či rozmarýn. Většinou je používáme k ovonění pokrmů a rádi se k nim vracíme, protože nám připomínají letní prosluněné cestování po oblastech kolem Středozemního moře.

Pokud se pustíte do pěstování středomořských bylin, zkuste si vyrobit hořčici, na to jsou čerstvé bylinky nejlepší. Přinášíme recept na výrobu tymiánové hořčice, ale stejně tak lze vyrobit i verzi s mátou, oreganem nebo třeba s rozmarýnem.

Tymiánová hořčice

1 a půl hrnku hořčičných semínek, 1 hrnek bílého vinného octa, 1 hrnek olivového oleje, hrst čerstvého tymiánu, 2 lžíce cukru, sezamová semínka (nejsou nutná).

Tymián nasekejte, hořčičná semínka nahrubo rozdrťte a smíchejte s ostatními přísadami. Nechte uležet přes noc a druhý den ještě rozmixujte. Naplňte do sklenic a nechte v chladu dva týdny uležet. Stejným způsobem můžete připravit i hořčici s mátou, oreganem nebo třeba rozmarýnem.

Autor:




Nejčtenější

Děti si vyřezaly flétny z mrkve.
VIDEO: Děti zahrály na charitativním koncertě na nástroje ze zeleniny

Polské děti podstupující léčbu rakoviny zahrály v neděli na charitativním koncertu na jednoduché nástroje, které si samy vyrobily ze zeleniny. Navíc jim to...  celý článek

Francouzské tousty voní skořicí a jablky a dát si je můžete jako dezert či...
Tousty s jablky a se skořicí, francouzská sladká snídaně podle Pohlreicha

Dezert, který může fungovat docela dobře i jako snídaně, to je podle Pohlreicha francouzský toust, kombinující chuť jablek, medu a skořice. Jak říká známý...  celý článek

Dva týdny stará štěňátka chovu Vives Bohemia
Srbský honič je poklidný společník i náruživý lovec vhodný pro myslivce

Toto balkánské plemeno je vytrvalým lovcem a věrným společníkem svého pána. Je to velmi odolný a zdravý pes, který hravě zvládá složité terény, které mu...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.