Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Bylinky ze Středomoří v kuchyni: zkuste recept na tymiánovou hořčici

aktualizováno 
Bylinky se Středomoří většinou milují teplo, plné slunce a propustnou půdu. Vysaďte je nejlépe do smíšené skupiny, vytvoří si příznivé mikroklima.

Tymiánová hořčice | foto: DOMA DNES

Můžete se těšit

V magazínu DOMA DNES každou středu:

12. 3. Středomořské bylinky

  • Výroba pesta, bylinkové hořčice, octa, ochucených olejů

 

19. 3. Zapomenuté bylinky

  • Bylinky a krása

  • Výroba bylinkového mýdla a polštářků

 

26. 3. Čajové bylinky

  • Bylinková lékárna

  • Výroba bylinkových mastí, sirupů, olejů a tinktur

  • Zahradní kalendář

Mezi typické středomořské koření řadíme oregano, tymián, bazalku, šalvěj či rozmarýn. Většinou je používáme k ovonění pokrmů a rádi se k nim vracíme, protože nám připomínají letní prosluněné cestování po oblastech kolem Středozemního moře.

Pokud se pustíte do pěstování středomořských bylin, zkuste si vyrobit hořčici, na to jsou čerstvé bylinky nejlepší. Přinášíme recept na výrobu tymiánové hořčice, ale stejně tak lze vyrobit i verzi s mátou, oreganem nebo třeba s rozmarýnem.

Tymiánová hořčice

1 a půl hrnku hořčičných semínek, 1 hrnek bílého vinného octa, 1 hrnek olivového oleje, hrst čerstvého tymiánu, 2 lžíce cukru, sezamová semínka (nejsou nutná).

Tymián nasekejte, hořčičná semínka nahrubo rozdrťte a smíchejte s ostatními přísadami. Nechte uležet přes noc a druhý den ještě rozmixujte. Naplňte do sklenic a nechte v chladu dva týdny uležet. Stejným způsobem můžete připravit i hořčici s mátou, oreganem nebo třeba rozmarýnem.

Autor:




Nejčtenější

Nad některými zdejšími kuchařskými postupy ovšem zůstává šéfovi rozum stát.
VIDEO: Pohlreich v chomutovské Americe aneb biče, rakve a volejovky

Cesta do severočeského Chomutova odkrývá další variantu podoby českého restauračního podnikání. Dva bratři začali po roce 1989 se zastavárnou a investují do...  celý článek

Horoskop pro vaši zahradu, dům, koníčky a kondici pro rok 2017
Jaká bude letos konstelace pro vaši zahradu, domov, koníčky i kondici?

Novému roku vládne Slunce, které všestranně podporuje každou osobní aktivitu. Proto si MF nechala pro činorodé čtenáře DOMA DNES zpracovat celoroční horoskop....  celý článek

Online festival Země na talíři: Válka osiv (trailer)
Baví vás jídlo? Filmaři zdokumentovali, jak se dostává na váš stůl

Pokud vás zajímá, jak může jídlo - i to, co jíte právě vy - globálně měnit svět k lepšímu nebo k horšímu, máte jedinečnou možnost si o tom udělat ucelenou...  celý článek

Šampaňské a ústřice
Maurerův Grand Restaurant Festival je v barokním stylu. Inspirujte se

Velkolepě a lehce tajemně začal už osmý festival dobrého jídla a pití o víkendové půlnoci v pražském Prolog Baru. Chuťové pohárky dam ve škraboškách a pánů s...  celý článek

Dijonská, kremžská a plnotučná hořčice
Čtenáři iDNES.cz mají radši hořčici než kečup a vypečenou chlebovou kůrku

Před časem jsme nechali čtenáře iDNES.cz zahrát si a hlasovat, jaké mají chutě. Zatímco děti často milují kečup, dospělí naprosto jednoznačně dávají přednost...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.