Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

„Uděláme něco, co je sexy jako prase,“ slibuje Pohlreich v Rybárně

"Na snažení se vyser, udělej to pořádně!" slyšel od Zdeňka Pohlreicha majitel podivně postavené rybí restaurace u jezírka v pardubickém parku. Za výsledek všech změn a nového přístupu k podnikání by měl Pohlreicha blahořečit.

Ten překopal v rámci pořadu Ano, šéfe! zanedbanou a upadající hospodu opravdu zgruntu, nezůstal kámen na kameni. A pokud to na konci dílu (který se vysílá dnes večer na Primě) vypadá, že by snad Rybárna mohla fungovat, je jasné, že největší zásluhu na tom má Pohlreich. 

Originální papírové prostírání je v poměru k tomu, jak může stolování
Originální papírové prostírání vybráno a postřeno a hned to vypadá jinak.

Originální papírové prostírání je v poměru k tomu, jak může stolování pozvednout, levnou záležitostí. Majitel se šéfem a místním grafikem vybírají, které bude nejlepší. Vpravo už je prostřeno.

Začne interiérem, donutí majitele vyházet staré zaprášené rybářské sítě a další překonané nevkusné doplňky. A pozve grafika, který navrhne originální papírové prostírání: jednoduchý, ale účinný fígl, jak restauraci o třídu pozvednout.  

Radikální Pohlreich jde přes mrtvoly, ale je to znát

Fotogalerie z Rybárny

Podívat se skutečnosti do očí nebývá nic jednoduchého ani příjemného, zvlášť když je u toho kamera a vám tu patřičně opepřenou pravdu ještě vmete do očí "drsný Poli". Leccos tedy v Rybárně musí skousnout jak majitel pan Ševeček, tak jeho personál, který má na upadající pověsti také pořádný podíl. 

Majitele Pohlreich setře už zanedbaný a nevyužitý prostor před restaurací, schovanou nabídkovou tabuli, věcmi obložený barový pult, zaprášené rybářské sítě rozvěšené po podniku a prostírání, které vypadá, jako by ho v zimě používali místo rohožky.

Přidejte k tomu ulepené stoly a obsluhu, která ani neumí popsat nabídku jídelního lístku, a určitě byste do pardubické Rybárny také neběželi. Číšník v rybí restauraci netušil, jak vypadá pražma a páru oslavujícímu výročí klidně doporučil cokoliv po židovsku, aniž by tušil, že typickou ingrediencí židovských jídel je česnek.

Personálu Pohlreich vyčte oblečení jako do tělocvičny i neschopnost hostovi
Když hostovi nabízí a vybírá víno k jídlu Pohlreich, je jasné, že takhle

Personál neschopný nabídnout a prodat, co má podnik dobrého, je podle Pohlreicha majiteli k ničemu.

Jeho kolegyně neumí doporučit k rybímu jídlu to správné víno, a když se ji to Pohlreich snaží s dobrým úmyslem naučit, tak se urazí a ještě pošle celý štáb do nevhodných míst. To je pro šéfa naprosto nepřijatelné: jaký má takový personál přínos pro svého zaměstnavatele? Proto Ševečka rázně upozorní, že se zařazuje do dlouhé řady majitelů, kteří zahazují svoje investice pro falešné přátelství se zaměstnanci. Šlapat to může jen tehdy, pokud si každý zastane svoji práci.  

Rybí restaurace stojí na čerstvých surovinách a umu kuchaře

A změny v kuchyni? Rybí jídla jsou rychlá, což má pro kuchaře nesmírný půvab. Musí se ale poctivě věnovat přípravám, pak může jít hotová objednávka z kuchyně za pár minut. Musí vědět, jak poznat čerstvé mušle, jaké maso z lososa použít na carpaccio a umět správně udělat steak z tuňáka. "Žádný velký dlouhý vyvařování! Je to jasný?" uzavře nad lákavě vypadajícími talíři s hotovými rybími delikatesami.  

Praktické rady, jak poznáte při nákupu čerstvou rybu si přečtěte zde.

Pohlreich názorně předvádí, že při poctivých přípravách je rybí jídlo připravené za pár minut.

Kdyby Zdeněk Pohlreich hned na začátku nezjistil, že v kuchyni má tahle restaurace určitý potenciál být dobrá, asi by nad ní zlomil hůl. Ale protože je evidentní, že se majitel nebojí obléknout kuchařskou zástěru, dokonce absolvoval sedm Pohlreichových kurzů vaření, udělá pro ni maximum. Jestli toho dokáží beze zbytku využít, se teprve ukáže.

Jak vede Pohlreich svoje kurzy vaření v Pražském kulinářském institutu si přečtěte zde: Poznala jsem Pohlreicha, jak ho neznáte.   

  • Nejčtenější

Kousek od Brna mají zahrádku jako dlaň. Vešlo se všechno, dokonce i bazén

6. května 2024

Soutěž Tak tato pouhých 350 čtverečních metrů velká zahrada přistála do letošní soutěže Nejkrásnější...

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  30.4 13:39

Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset...

Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou

7. května 2024

Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

V Praze se narodil orangutan a můžete ho hned vidět. Zoo má otevřeno do sedmi

2. května 2024  17:10

Zoo Praha má další pádný důvod k radosti. Ve čtvrtek krátce po poledni se tu narodil orangutan...

Tajemství černých děr v oceánu i golfského proudu. Objevte záhady přírody

8. května 2024

Naše domovská planeta Země, na které žijeme a vyvinuli jsme se jako druh, ukrývá stále spousty...

KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány

29. dubna 2024,  aktualizováno  7.5 11:28

Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...

Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou

7. května 2024

Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...

Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání

7. května 2024

Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy...

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

V 59 letech zemřela herečka Simona Postlerová, ještě v sobotu zkoušela

Zemřela divadelní a filmová herečka Simona Postlerová, bylo jí 59 let. Zprávu o úmrtí potvrdil nadační fond Dvojka...

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Titěrné sukně i míčky na podpatcích. Zendaya vzkřísila trend tenniscore

S nadsázkou bychom mohli říct, že největší tenisovou událostí tohoto roku je premiéra snímku Rivalové. Aspoň co se módy...

Zpěvačka Tereza Kerndlová měla autonehodu. Poslala vzkaz ze záchranky

Tereza Kerndlová (37) a její manžel René Mayer (53) měli v úterý ráno autonehodu. Na mokré vozovce do nich zezadu...

První světová válka zničila část Francie natolik, že tu stále řádí smrt

Řídkým rozvolněným lesem pokrytá pahorkatina u francouzského Soissons, Compiégne, Lens či Cambrai přirozeně svádí k...